Merhaba benim doğal saç rengim koyu kahve. Ombre yaptırmıştım 1 yıl önce. Dibim kumral uçlar daha açıktı sürekli akıp sararıyordu. Ne kadar boyarsam boyayayım 2 haftaya sarıya dönüyordu. Bende sinirlendim, arkadaşların da gazına geldim siyah boyadım. Herkes çok beğendi ama tabi oda aktı kahve oldu. Doğal saçım gibi oldu ama ben kumrala alıştığım için bal köpüğü yaptım. Diplerim bal köpüğü siyah olan yerler aynı. Belki yarım ton açılmıştır. Kuaföre gitmek istemedim, saçlarım uzun, yanmasını istemedim. Araştırdım ve c vitamini olayını gördüm. Hemen denedim 2 defalık bir uygulama yaptım. Şu an sonuç güzel. Sadece bal köpüğünden dolayı dibim daha açık. 2 uygulama daha yapıp Garnier çarpıcı altın kahveye boyayıp aralarına ışıltı attırıcam. Sizde bu uygulamayı duyan yapan var mı acaba. Görüşleriniz nelerdir? C vitamini saçı açar mı? Şimdiden teşekkürler 😊c vitmani ile saç açma
Hepimiz istediğimiz saç rengini bulabilmek için birçok yöntem kullanıyoruz. Deneme yanılma yöntemleri ile bazen sonuçlardan çok memnun kalıyoruz ancak bazen de kalmıyoruz. Ben bu yüzden saç rengimi açmak için doğal yöntemler kullanmayı çok seviyorum. Daha önce saçım istediğimden koyu bir renkte olmuştu. Tekrar boyatmak istemediğim için C vitamini kullanarak rengini açmıştım. Saçı tekrar tekrar boyamaktansa doğal yöntemler ile açmak akıllıca oluyor. C vitamini ile saç açma saç rengini yumuşatmak konusunda en iyi yöntemlerden bir tanesi. Gerçekten işe yaradığı tecrübe ile sabit.
C vitamini saçı açar mı?
c vitamini saç açma
Bir yöntem denemeden önce işe yarayıp yaramayacağını araştırmak yapılması gereken ilk iş olmalı. Öncelikle c vitamini ile siyah saç açma yöntemini duyanlar denemeden önce bu yöntemin işe yarayıp yaramadığını araştırıyorlar. Bunu kendimde ve yeğenimde de deneyen biri olarak c vitamini saç açma işleminin kesinlikle işe yaradığını söyleyebilirim. Saç renginizde neredeyse 2 tona kadar bir açılma sağlıyor. Hatta saç açma yöntemlerinden en doğal ve en zararsız olanı diyebilirim.
Ancak C vitamini ile saç açma yöntemi doğal saç renklerinde işe yaramaz. Sadece saç boyanızın renginden memnun değilseniz rengini açmak için kullanılabilir. Aslında amaç boyayı saçtan akıtmaktır.
Eğer doğal saçlarınızın rengini açmak istiyorsanız doğal C vitamini deposu olan limonu kullanabilirsiniz. Limon sürüp güneşe çıkarsanız doğal saç renginiz açılacaktır.
C vitamini ile saç rengi nasıl açılır?
c vitamini ile saç açma
Saç renginizi açmak için tablet olarak satılan C vitaminlerinden kullanmanız gerekiyor. Bu vitaminlerden eczanelerde bulabilirsiniz. İhtiyacınız olan diğer malzemeler ise: şampuan ve İngiliz karbonatı. Şimdi bu maskeyi nasıl hazırlayıp uygulayacağınıza bakalım.
Öncelikle 4 adet C vitamini tabletini havan da toz haline getirene kadar ezin. Eğer havan yoksa bir buzdolabı poşetinin içine tabletleri koyup ağzını kapatın. Bir merdane yardımıyla tabletleri ezerek toz haline getirin.
Toz haline gelen C vitaminini bir kaseye alın. İçerisine 1 yemek kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı şampuan ekleyin. Karışımı güzelce karıştırın. Homojen bir kıvama gelmesi önemli.
Karışım hazır olunca tüm saçınıza dipten uca uygulayın.
1 saat kadar bekledikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.
Bu maske ilk kullanımda saçınızın renginde yarım ton kadar açılma yapar. Bu yüzden 1 ay boyunca sık sık tekrarlayarak istediğiniz tona ulaşabilirsiniz. Haftada 1 kez olmak üzere 4 kere uygulamanızı tavsiye ederim.
C vitamini ile saç açmak zararlı mı?
c vitamimi ile siyah saç açma
C vitamini ile saç açmak zararlı değildir. Ancak zaten kuru ve yıpranmış saçlarınız varsa zararı olabilir. Boyadan ve işlemlerden yıpranmış bir saça sahipseniz bu maske saçınıza daha kötü gelecektir. Eğer saç renginizden memnun değilseniz ama yıpranmış saçlara sahip olduğunuz için sık sık boyatmak istemiyorsanız bir kuaföre danışmanızı tavsiye ederim. Ama sağlıklı saçlarınız varsa gönül rahatlığı ile bu maskeyi kullanabilirsiniz.
Evet akıyor ama siyahdan dönmek için 4 5 uygulama yapan var fakat hiçbir zararı yok saça sadece sabır gerektiren iş C vitamini tableti , ingiliz karbonatı ve şampuanı karıstırıyosun istersen bakım yağıda dökebilirsin ben tatlı badem yagı kullanmıştım bu karışım köpürüyo saçına uyguluyosun 2 saat bekletip yıkıyısun istediğin sonucu alana kadar 4 gün ara ile uygulayabilirsin üstteki boyayı akıtıyo bakım yaparak yanmadan saçının rengini açabiliyosun kuaföre gidip o kadar para verip saç yanma korkuları yaşamıyorsun
Eczaneden alabilirsin sadece c vitamini ve şampuan kullanan bile olmuş ama ben bütün malzemeleri kullanmak istedim. C vitamini tableti suda eriyeni olucak 18 liradan almıştım ben 20 adet var her uygulama için 10 adet kullanıyosun ingiliz karbonatı onuda 5 liraya almıştım bunuda her uygulama da bir paketin yarısı şampuan olarak kepek daha iyi diye bir yerde okudum kepek şampuanı saç boyasını akıtıyomus bende kepek kullandım ve aktardan tatlı badem yağı aldım 20 damla da ondan. Derin bir kapta 10 adet tableti ez yarım paket karbonat dök alabildiğince şampuan sonra yağ karıştır köpürücek sonra boya sürer gibi saçına uygula 2 saat beklet ilk aşamada yarım ton falan açılıyo ama ümitsizliğe bağlamak yok siyah bir saçdan dönmek için 7 uygulama yapanı duydum tabi bu senin saçınlada alakalı tek şey sabır saçlar yıpranmıyo kırılmıyo daha ne ne olsun😊
Eczaneden malzemeleri alabilirsin sadece c vitamini ve şampuan kullanan bile olmuş ama ben bütün malzemeleri kullanmak istedim. C vitamini tableti suda eriyeni olucak 18 liradan almıştım ben 20 adet var her uygulama için 10 adet kullanıyosun ingiliz karbonatı onuda 5 liraya almıştım bunuda her uygulama da bir paketin yarısı şampuan olarak kepek daha iyi diye bir yerde okudum kepek şampuanı saç boyasını akıtıyomus bende kepek kullandım ve aktardan tatlı badem yağı aldım 20 damla da ondan. Derin bir kapta 10 adet tableti ez yarım paket karbonat dök alabildiğince şampuan sonra yağ karıştır köpürücek sonra boya sürer gibi saçına uygula 2 saat beklet ilk aşamada yarım ton falan açılıyo ama ümitsizliğe bağlamak yok siyah bir saçdan dönmek için 7 uygulama yapanı duydum tabi bu senin saçınlada alakalı tek şey sabır saçlar yıpranmıyo kırılmıyo daha ne ne olsun