Çünkü bebekken vücut pigmentlerimiz tam oturmuyor. Mesela göz renklerimiz daha açık olur. Saç ve deri renklerimizde öyle. Hatta İnternet'te dikkat ettiysen hafif mor renkli gözlerimizin bebekler vardır. Bunun nedeni renk pigmentlerimizin tam olarak oturmayışımdan
Ama saç rengi kendiliğinden koyulasmiyor kesildikce koyulasiyor bu da nedeni evet yorumun doğru ama eksik saç kesildikce koyulaşır benim saçım bebebekken açık kumral di saçımi bebeklikten beri kesmisler. Saç kesildiği için koyulasiyor sizde bir yerden bir şey okuyup profosyenelmis gibi yazı yazmayin
Bunun bilimsel nedenini açıklayayım :• Vücudumuzda melanin dene bir pigment vardır ve bu pigmentin oranı ne kadar fazlaysa saç rengi o kadar koyudur. Şimdi küçükken her sarışın melanin pigmenti çok az olarak doğar. Güneş, tüketilen gıdalar, iklim değişikliği gibi birçok sebep dolayısıyla da bu pigment artar ve saç rengini koyulaştırır. Bilimsel açıklaması tam olarak böyledir. ( alıntı değildir )
Benim saçımda öyle oldu bende sarı ile turuncu arasında saçım vardı kreşteyken ve anaokulundayken sonra ilkokulda saçım kumral olmuştu ortaokuldayken saçım açık kahverengiydi şimdi koyu kahve.
Saç rengi kuyulasmasinin nedeni saçın kesilmesi mesela ekranda gordugun saçin diplerinde siyah saç var doğal diyorum boya değil. Benim saçlarım acik kumraldi kestikce koyulasti