Mesleğim gereği sürekli dışarıdayım ve güneşe maruz kalıyorum son bir haftadır ciddi olarak karardım ne kadar dikkat etsemde etkileniyorum cildimin rengini nasıl açabilirim tekrardan ilaç ya da maske gibi şeyler etkili olanından yardımlarınızı bekliyorum) Cilt beyazlatma için neler yapılır?
Cevabın nedir?
Cilt lekeleri, sonradan oluşan koyuluk açılıp cilt rengi eski haline gelebilir -ki bu da her zaman mümkün değildir- ama cilt kendi doğal halinden daha açık bir tona gelemez. Bu konuda başta anlaşalım; cilt beyazlatma kremlerinin çoğu bu anlamda bir aldatmacadır. Ancak gördüğüm kadarıyla sen kendi cilt tonuna dönmek istiyorsun. Bu konuda yapılabileceklere bakalım.
Yüz beyazlatma ve vücut beyazlatma yöntemleri

Güneşte kalmayı abartmadığınız sürece her yaz cildiniz bir miktar koyulaşır, kış aylarında ise kendi doğal tonunuza dönersiniz. Yazları yanmayı abartır ve güneş koruyucu kullanmayı da ihmal ederseniz cildinizde hafif kalıcı koyuluklar ve lekeler kaldığını görebilirsiniz. Kısaca cilt beyazlatmanın en önemli koşulu güneş koruyucu kullanmak. Mevsim ne olursa olsun dışarı çıkarken daima ince bir kat güneş koruyucu sürerseniz, yaz aylarında biraz daha özen gösterirseniz cilt beyazlatma derdini düşünmenize gerek kalmaz. Diyelim ki çok geç, yandınız ve hızla eski ten renginize dönmek istiyorsunuz. Bunun için yapılacakları şu şekilde sıralayabilirim.
Koyulaşan cildi eski rengine döndürmek için;

1. Düzenli kese ve peeling yapın: Düzenli olarak ölü derilerden kurtulmak, cildin kendi rengine dönmesini sağlar. Yüzünüze günlük kullanım için olan peelinglerden yapabilir, vücudunuza haftada bir kese uygulayabilirsiniz. Hamama gitmek de iyi bir fikir.
2. Düzenli güneş koruyucu kullanın: Başta da dediğim gibi renginizi açmaya çalışırken onun koyulaşmaya devam etmesini istemezsiniz. Koyulaşmayı durdurmak da rengi açmanın bir parçası.
3. Asit kullanacaksanız dikkatli olun: Piyasada asit içeren, böylece cildin üst tabakasını hassasça soyan ürünler var. Bu ürünleri kullanırken iyi araştırmak ve kullanma talimatlarına uymak gerekli. Sırf asit diye limon ile cilt beyazlatma denemeyin çünkü limon güçlü bir asit ve kalıcı lekelere yol açabilir. Sadece profesyonel ürünleri tercih edin.
4. Kalıcı cilt beyazlatma sadece profesyonel ellerde olur unutmayın: Geçmeyen koyuluk için lazer veya kimyasal peeling işlemine başvurabilirsiniz. Bu işlemler ancak profesyonel kişiler tarafından yapılmalı.
5. Bol bol nemlendirin: Cildi nemli ve yumuşak tutmak koyulukları azaltır. Bol su için ve duştan sonra, akşamları; sık sık nemlendirici ile cildinizi nemli tutun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba arkadaşlar cilt lekeleri ve ten kararmasından mı şikayetçisiniz o halde sizler için bir maske tarifim var. Bildiğiniz üzere cilt lekelerinin ve ten koyuluğunun sebebi melanin pigmentidir. Kimimiz stresten kimimiz doğuştan kimimiz kimyasal etkilerden kimimiz güneşten dolayı bu duruma maruz kalırız. İşte bu etkiyi ortadan kaldıracak o basit ama çok etkili masket tarifi;
*MALZEMELER
-Limon
-Pudra
-Bal (orjinal olmak zorunda)
ihtiyacınız kadar balın üstüne bolca pudra döküyorsunuz. kıvamını alıncaya kadar karıştırıyorsunuz ve üstüne birkaç damla limon ilave ediyorsunuz. yüzüne sürün ve 15-30 dakika sonra bol su ile yıkayın. ilk kullanımda etkisini göreceksiniz ayrıca cildinize zamanla bebeksilik kattığını farkedeceksiniz.
LİMON sitrik asit içeriği ile güçlü bir renk açıcıdır. aynı zamanda siyah noktalara karşı etkilidir.14 Yorumla- +1 yıl
Siz kullandınız mı etkisini gördünüz mü?
Cevap sahibi+1 yılKullandım zararsız ve etkisini gördüm siyah noktalarada iyi geliyor ama belki benim cildim ters bir tepkime vermedi siz yinede eczaneden önerilen iyi bir kremi alın sorumluluk vebal alamam üstüme
- +1 yıl
Anladım yok sıkıntı değil ürünü kullanıp faydasını gördün mü die merak ettim sonuçta pazarlamacı değilsin vebal Alacak bir konu yok teşekkür ederim.)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeutrogena nın ten beyazlatıcısı var ama bana kalırsa fazla uğraşma böyle şeylerle kimyasal çünkü. iyi bir kese yaptır bundan sonra da 50 faktörlük güneş kremini boca et. yavaş yavaş açılırsın. hem esmer yakışıklıdır ;)
11 Yorumla- +1 yıl
Ya zaten çok beyaz değildim buğday tenliyim Güneş daha çok karartıyor beni rahatsız ediyordu .( teşekkür ederim tavsiyen için
pirincleri bir kahve ögütme makinasindan gecir böyle un gibi olsun sonra haftada 3-4 kere bir yemek kasigi bu tozdan al ve koyu kivamda yüze sürülecek gibi olana kadar suyla islat ve peeling yap yüzüne. Ten rengini acar
12 Yorumla- +1 yıl
Pirinç unu aynı etkiyi yapar mi yoksa kendim mi öğütmeliyim?
+1 yılGüneşten bir süre uzak kaldığında cildin doğal rengine geri döner zaten ancak daha fazla yanmaman için 50 faktör güneş kremleri oluyor. Oldukça etkili
06 Yorumla- +1 yıl
Güneşten uzak kalamıyorum :) yaz geldi malum İzmir de oturoyorum sıcak hava zaten güneş kremini gün içinde kullanacağım ilave olarak maske de yapmak istiyorum doğal bir maske kimyasal Olmasın.)
- +1 yıl
Önerilen şeyleri uygulayabilirsin ama çokta gözle görülür bir fark bekleme bence :) önlem alman yeterli
- +1 yıl
O zaman hiç uğraşmayalım 😀
- +1 yıl
Sana kalmış artık :D
- +1 yıl
Boşa zaman kaybı üzdün şimdi nie öyle söyledin umut etmiştik ,(
- +1 yıl
Denemekten zarar gelmez ya :) bakarsın sende işe yarar belli mi olur :)
+1 yıllimon ve domates renk açar 😊
15 Yorumla- +1 yıl
Nasıl kullanmam gerekiyor tarifini de verirsen sevinirim
- +1 yıl
limon ve yoğurdu kasede karıştırıp yüzüne sür her akşam yapma pH yüksek 2 günde bir yapabilirsin bir de domates limon la da aynı tarifi yapabilirsin 😊
- +1 yıl
Dediğinizi Yaptım limon domates ve yulaf unu karıştırıp maske Yaptım yarım saat bekleyip yıkadım sanki ilk denememde fark ettirdi ya da bana öyle geldi (:
- +1 yıl
olabilir 😊
- +1 yıl
Daha fazla denedin mi denediyseniz işe yaradımı
güneş için güzel kapsamlı bir şapka al onla çık güneşi... hatta iyi bir amigo şapkası daha iyi olur... eğer kollarında yanmasın diyorsan uzun kollu yazlık birşeyler giy kollarında fazla yanmasın... şu anki kararlığın için yapabileceğin hamama gidip bir güzel sauna ve kese eşliğinde keyif yaparsan biraz açılırsın; ya da kendin banyo yaparken yüzünü elinle ez derin soyulabilir belli ya da belirsiz açılma olur yüz renginde ve birde güzel bir krem kullan değeri yüksek..
01 Yorumla- +1 yıl
Aga zaten iş sahadında uzun kollu Gömlek giymeye başladım kollarım yanmıştı şapka kullanmıyorum açıkcası bunaltıyor beni sevmiyorum yüz içinde güneş kremi kullancam bunda sıkıntı yok tenimi beyazlatmak istiyorum aynaya baktığımda tanıyamiyorum kendimi 😀
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
18Cevap
+1 yılYoğurdun tek başına yeterli olmucağını düşünüyosanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra beyazlamasını istediğiniz alanlara uygulayın ve yine karışım tamamen kuruyup katılaşana kadar yaklaşık 20,30 dakika civarı cildinizde bekletin limon suyu bir miktar cildinizin kaşınmasına neden olabilir endişe etmeyin bu karışımı da 2 günde bir olcak şekilde düzenli olarak kullanın eğer cildiniz fazla kuruysa karışımın cildinizi daha fazla kurutmaması için içine 1 tatlı kaşığı kadar bal ilavesi de yapabilirsiniz böylece cildiniz beyazlarken beslencek ve cilt kuruluğunuz da bir nebze azalcaktır
10 Yorumla
+1 yılYoğurdun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra beyazlamasını istediğiniz alanlara uygulayın ve yine karışım tamamen kuruyup katılaşana kadar, yaklaşık 20-30 dakika civarı cildinizde bekletin. Limon suyu bir miktar cildinizin kaşınmasına neden olabilir, endişe etmeyin. Bu karışımı da 2 günde bir olacak şekilde düzenli olarak kullanın. İşte bu kadar.
Eğer cildiniz fazla kuruysa karışımın cildinizi daha fazla kurutmaması için içine 1 tatlı kaşığı kadar bal ilavesi de yapabilirsiniz. Böylece cildiniz beyazlarken beslenecek ve cilt kuruluğunuz da bir nebze azalacaktır. Bu yöntem de en çok güneş nedeniyle oluşan kararmalardan kurtulmada işinize yarayacaktır.00 Yorumla
+1 yılsüt ve pirinç ununu karıştırıp yüzünde bekleterek maske yapabilirsin
15 Yorumla- +1 yıl
işe yarıyomu bu karışım
- +1 yıl
@Müminee1546 evet cildi beyazlatıyor
- +1 yıl
Bu karışımı deneyeceğim siz denediniz mi? Etkisini gördünüz mü
- +1 yıl
Evet denedim hem lekelere iyi geliyor hemde cilt rengini açıyor
- +1 yıl
Oha lekelere iyi geliyorsa çil lekesinide geçirirmi
Gizli Üye(36-45)+1 yılNib+fab diye bir marka var wotsonslarda. bunun ürünleri var ilgilrnirsen detaylı anlatırım ciltdeki lekeleri götürüyor güneş lekelerini falan bu yüzdende yüz beyazlıyor
111 Yorumla- +1 yıl
Sivilce lekeleri icinde gecerli mi?
Cevap sahibi+1 yıl@xdxd_prettyyy evet
Cevap sahibi+1 yılYoutubeye görkem jkarman Şubat favorileri yazıp videoyu izleyin derim. hemde ilk bu ürünleri anlatıyor
- +1 yıl
Ucretii filan ne kadar bana mesaj atabilirmisiniz
Cevap sahibi+1 yıl@xdxd_prettyyy 35-40 lira falan peelingi.
- +1 yıl
Detaylı anlatırsan sevinirim güneş lekesi yok artık iş Sahası'nda uzun kollu Gömlek giyiyorum çünkü kollarım çok esmerleşti etkili bir yöntemi varsa yardımcı olun.)
Cevap sahibi+1 yılHe sen kendi ten rengini açmak istiyosun galiba onun için bilmiyorum
- +1 yıl
Şöyle söylim siz ne anladınız bilmiyorum da normal de çok esmer Değilim buğday tenli derler ya kış aylarında tenimin rengi Açılıyor şu an çok yandım kollarım esmer oldu iyice onu açmak istiyorum Anladınız mı kendi rengime dönmek istiyorum güneş yanığını açmak istiyorum :)
Cevap sahibi+1 yılTamam işte bahsettiğim markanın peelingi onun için
- +1 yıl
Link at bakalım Ürünün incelemek istiyorum
Cevap sahibi+1 yıl
E kızlar pudra kullanıyor diye biliyodum bunun icin kapkara kızlae kendini beyaz tenli rus diye yutturmaya calışıyomuş pudrayla :)
00 YorumlaBodrum ve rutubetli yerlerde dur :) Nemlenirsin
Güneş görme ve İstanbul havası al,peynir ne hayalet olursun artık :)00 Yorumla
+1 yılPirincunu sut karistir haftada uc kere yap maske kurudugunda elinle soy ov yabi oyle ciksin yika kisa surede beyazlar
16 Yorumla- +1 yıl
Pirinc unu al iki tatli kasigi koy krem kivamina ulasacak kadar sut ekle. Yuzune boynuna sur soyarak cikar yuzunden. Yuzunde 20 dk kalsin. Harika bir peeling ayni zamanda. :)
- +1 yıl
ama öyle yapınca yüze sürülmüyor ki çok garip birhal alıyor pirinç unu
- +1 yıl
yani yüzündne damla damla akıyor ve taneli olunca homojen karışmıyor sutle
- +1 yıl
Yok canim ya yanlis yapiyorsndr.
+1 yılDoğal yollarla çok beyazlayamazsın anca 1-2 ton fark eder. :I
044 Yorumla
Gizli Soran+1 yılPeki cilt beyazlatıcı kimyasal vs?
- +1 yıl
Sağlıklı değil, deneyebilirsin ama lekelenme bile yapabilir. Bence kendini böyle sev. Hem bronz ten sağlıklı duruyor
Gizli Soran+1 yılNereden bulabilirim o kremlerden?
- +1 yıl
Gelişigüzel krem kullanma bence. Ayrıca tüm vücuda uygulanabilecek kremler var mı bilmiyorum :I
Gizli Soran+1 yılYüzüm ve boynum beyazlasa yeterli.
- +1 yıl
Bence doğal şeyler dene önce krem yerine. Pirinç suyu gibi. Korelilerin beyazlaşmak için yaptığı maskeler var. Onları araştırıp deneyebilirsin
Gizli Soran+1 yılKalıcı beyazlık istiyorum.
- +1 yıl
Bunun için ameliyat var mı bilmiyorum ben alternatif şeyler söyledim. Sen bilirsin
Gizli Soran+1 yılİşte cilt rengi açan kremler de var. Onlar da kalıcı beyazlık sağlıyordur muhtemelen.
- +1 yıl
Çok kalıcı olmuyor hep kullanman gerekir ama sen bilirsin. İstersen dene.
Gizli Soran+1 yılNeden sürekli kullanmak gerekiyor? O zaman neden var o kremler? Madem kalıcı değil. Onun yerine fondöten sürersin o zaman.
- +1 yıl
Beyazlarsın ama kendi rengin esmer olduğu için kalıcı olmaz. Biraz güneş gör yine eski rengine dönersin. Bikaç krem sürüp bembeyaz olamazsın. Uzun süre kullanırsan belki etki eder.
- +1 yıl
Ben bildiğim şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum sadece. İstediğini yap. Doğal yöntemler var bunları kullanabilirsin, diğerlerine çok güvenme diyorum. Ama istersen güvenip uygulayabilirsin. Kötü bir etkisi olursa da katlanmak zorunda kalırsın ama.
Gizli Soran+1 yıl1 ay boyunca her gün yatarken sürsem yine de kalıcı olmaz mı? Veya, cilt beyazlatıcı krem kullanıp Kuzey Avrupa ülkelerinden birine yerleşsem?
- +1 yıl
Ya bak cilt rengini açarsın, o sıkıntı değil. Ama en fazla 1-2 ton açarsın. Çok esmerken böyle yöntemlerle bembeyaz olmayı düşünme bence. Ben bu kadar esmer olmak istemiyorum biraz açılsam yeter diyorsan yap ama bembeyaz olup öyle kalmazsın.
Gizli Soran+1 yılNeden olamazmışım? Cilt rengini açan kremler boşuna mı var?
- +1 yıl
Ya anlatamıyorum galiba. Cilt rengin böyle şeylerle belli bir yere kadar açılır. Çok esmer biri aşırı beyaz olamaz öyle. Başka bir yöntem uygulaması gerek o da uygulanabiliyor mu bilmiyorum.
Gizli Soran+1 yılBilmeden ve hiçbir altyapın olmadan konuşuyorsun. Cilt beyazlatma kremleri ne güne üretiliyor o halde?
- +1 yıl
Ya ne altyapısından bahsediyorsun sen? Cilt rengi biraz açık olan insanların teni daha beyaz ve parlak görünsün diye kullanılıyor onlar. Çok esmer biri de anca 1-2 ton açılır. Sen bir kremi bikaç ay kullanınca sorunsuz bir şekilde bembeyaz olacağını nasıl düşünebiliyorsun?
Sana doğal yöntemler var ama bunlarla çok beyazlamazsın dedim çünkü çok esmerim yazmışsın. Yine de sen bilirsin istersen kullan dedim.
Benim bilgim böyle. İnternette araştır. Çok esmer biri sorunsuz bir şekilde bembeyaz olamaz bu yöntemlerle. Ama rengi biraz açılabilir. - +1 yıl
Git çok istiyorsan al uygula. Sanki seni engelleyen var. Sadece olan durumu anlatmaya çalıştım. Kremleri çok biliyormuş gibi niye var diyorsun. Rengin hiç açılmaz demiyorum ama bembeyaz olmayı bekleme diyorum, hayal kırıklığına uğrarsın çünkü. Kendini böyle sevebilirsin. Ya da gider her yöntemi denersin ama risk alman gerekir.
- +1 yıl
İstediğin ürünü kullan yapamazsın demedim. Ama çoook açılmazsın. İyi günler sana.
Gizli Soran+1 yılÇok esmer birinin beyaz olamayacığını nereden biliyorsun?
- +1 yıl
Cilt rengini melanin oranı belirler. İstediğin kadar değiştir, bir süre sonra cildin eski haline döner. Bu bronzlaşınca da böyle olur. Özel yöntemler olabilir, onlar hakkında bilgim yok. Ama o kremlerle kısa süreli değiştirirsin. İstersen al ve hep kullan, karışmam. Senin bileceğin şey.
Gizli Soran+1 yılPeki ya Kuzey ülkelerinden birine yerleşsem?
- +1 yıl
İmkanın varsa yerleş. Çok güneş görmezsen daha iyi tabii. Daha uzun süre korursun tenini.
Gizli Soran+1 yılOraya gitsem beyaz olurum bence. Orası Türkiyeye göre bayağı daha az güneş görüyor.
- +1 yıl
Biliyorum. Kumral gibi olabilirsin
Gizli Soran+1 yılYok yok kesin olurum. Hemen olmaz fakat 4-5 yıl içinde kesinlikle beyaz olur cildim.
- +1 yıl
Tamam denersin.
Gizli Soran+1 yılAyrıca o kremler ciltteki melanin pigmentini azaltan kremler. Boya değil onlar.
Gizli Soran+1 yılO nedenle kalıcı beyazlık sağlar diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Boya demedim ki. Bir süre sonra eski haline döner dedim. Neyse sen bilirsin artık bu konudan sıkıldım ben. İyi akşamlar :I
Gizli Soran+1 yılDönmez işte. Döneceğini nereden biliyorsun?
- +1 yıl
İyi akşamlar.
Gizli Soran+1 yılHiçbir altyapın olmadan sallamaya devam et.
- +1 yıl
Tamam Kuzey Ülkelerine git, krem kullan ve beyazla. Oldu mu? İnsan gibi yardım etmeye çalıştım, anlattım. Sallamıyorum. bir kremle çok esmerken bembeyaz olacağına çocuklar bile inanmaz. Özel yöntemleri vardır, onları yaptır çok istiyorsan diyorum. Ama anlamıyorsun.
Anlatmak da istemiyorum artık. Yorum yaptığıma pişman ettin. Lütfen daha fazla yazıp beni rahatsız etme çünkü bildirim geliyor.
Keşke görüşümü de kaldırabilseydim ama olmuyor. Gereksiz tartışmaya girmek istemiyorum seninle. Çok altyapın varmış gibi başka ülkeye gitsem beyaz olur muyum diyorsun. Tenin açılır ama bembeyaz olmazsın, güneş görürsen eski haline döner. Bu kadar basit. İyi akşamlar.
Bundan sonra yazsan da cevap vermeyeceğim. Yordun akşam akşam. Soru soruyorsan yorumları kaldırmasını da bil. Asıl aa evet bembeyaz olursun desem sallamış olurum.
Gizli Soran+1 yılAltyapın yok ve hala konuşuyorsun. Tek kelimeyle yazık.
- +1 yıl
Taktın altyapıya. Bunu bilmek için doktor olmama gerek yok. Herkes anlayabilir bunu. Ve rica ediyorum artık yazma. Bildirim almak istemiyorum. İstemiyorum. Hoşçakal.
Gizli Soran+1 yıl"Herkes anlayabilir bunu"
Daha baştan kaybediyorsun. Zaten uzman olmaya, 6 yıl tıp okumaya ne gerek var ki?- +1 yıl
Tipla ne alakasi var ya. Bunlar basit bilgiler. Bazi basit bilgileri bolumu okumasan da bilebilirsin. Rica ediyorum artik yazma. Bildirim geliyor ve bu soruda bildirim almak istemiyorum. Gizli oldugun icin engelleyemiyorum. Ve cok sinir bozucu.
Gidip beyazla ne diyeyim ki? Gayet normal bir sekilde bikac ton acilirsin dedim. Cok esmersen 1-2 ton acilirsin. Daha fazlasi icin boyle yontemler faydali olmaz, olsa bile sagliksiz olur bu. Ve kendi rengine donersin kullanmayi birakinca. Diyeceklerim bu kadar.
Asil altyapisi olmadan konusan sensin. Dunyanin en iyi kremi de olsa 1 aylik kullanimdan sonra birakirsan bir seye yaramaz. İyi aksamlar. Gercekten artik okumayacagim. İstedigini yaz. Bildirimleri engelliyorum tamamen. Sirf bu soru icin bildrim almak istemedigimden. Cunku rahatsoz oluyorum ve anlamiyorsun. İstersen yorumumu sikayet edip kaldir. Daha memnun olurum, ben kaldiramadim. - +1 yıl
Bu da son mesajim. Ne yazarsan ya bakip karsilik vermeyecegim. Yardimci olmak istiyorum ama resmen tersliyor ve inatlasiyorsun.
Gizli Soran+1 yılHala burada mısın sen?
Bu yazdığın bilgilerin kaynağı ne? İlla ki bir yerden öğrenmiş olman gerek. Ha eğer bir yerden öğrenmedim, bu bilgileri herkes zaten bilir diyorsan o da senin cahilliğin.- +1 yıl
Arastirdim. Simdi lutfen yazma. Cunku duzgun konusamiyorsun, saldiriyorsun. Her seyin bir adabi vardir, tartismanin bile. Bunu beceremiyorsun. Tartismayi bile beceremeyen birini ciddiye alacak degilim.
Gizli Soran+1 yılAraştırdıysan kaynak göster. At buraya o kaynağın adını veya linkini.
Yüksek factorlu gunes kremı kullanabılırsın bı sıre sonra eskı halıne doner
04 Yorumla- +1 yıl
Güneş kremi bronzlaştırmıyor mu?
- +1 yıl
Yazarmısınız markasınıda incelemek istiyorum
limon ve tuzu karıstır dene çok fayda ediyomus yavrum. :) ben kendim dneemedim tabii o ayrı :D
00 Yorumla
+1 yılKetoral şampuan kullan güneş lekelerinden kurtulursun..
Eczaneden temin edebilirsin00 Yorumlayaz boyunca evden dışarı çıkma kışa beyaz peynir gibi ciltle çıkarsın.. :)
00 Yorumlamillet k*.ını yırtıyo esmer olmak için bu hatun da bembeyaz olmak istiyor enterasante yani :)
00 Yorumla
+1 yılbeyaz teni koyulaştırmak kolay ama esmer tenin açılması çok zor bence olduğun tene alıştır kendini zorlama ona yapçak bişey yok sanırım hiç duymadım
00 Yorumla
+1 yılEsmer olmak ayrıcalıktır. Çünkü herkes beyaz yada buğdağ tenli olduğu için esmer nadiren görülür. elleme kalsın öyle bronz ten her zaman iyidir.
00 Yorumla
+1 yılo aski izleri ne yaparsan yap gecmiyo bendede var yaza kdr gecmiyo yazin ztn tekrar oluyo oyle surekli devam ediyo yani :)(
00 YorumlaÖğtülmüş prinç ile sütü karıştır kanka ablam yapıyodu
10 Yorumla
+1 yılpirinç maskesi diyorlardı bir arastir istersen
11 Yorumla- +1 yıl
Evet herkes pirinç ı öneriyor deneyeceğim
Beyazlatıcı krem varmış eczaneler de satılıyormus
12 Yorumla- +1 yıl
Markası ne?
valla sattığım ürünlerle müşterimin cildinin rengi acıldı ama, sende de işe yarar mı bilemiyorum
00 Yorumlaher sene cildimi beyazlatıyorm ama yaz gelince yine kararıyorum
00 Yorumla
+1 yılPirinç suyu iyi geliyormuş ya da limon. d
10 YorumlaCilt Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Güneş koruyucu kullanım
10 YorumlaMichel jackson bu dertten gitti etme donusu yok
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılFakat onun vitiligosu vardı.
Parkomat misin yoksa :D
01 Yorumla- +1 yıl
O ne demek :)
gunes yanik? cilt lekesi gibi mi
04 Yorumla- +1 yıl
yok ya leke gibi değil hani denize girince kararırsın ya öyle
- +1 yıl
ah anladim guncellemede :) gunese cikmazsan bir sure cikiyorsan da gunes kremi surersen eski haline donersin kisa zaman icinde max 6 ay bronzlasan bir cildi maske vs hicbir sekilde beyazlatamazsin pirinc unu bugday unu vs yazarlar orada burada hicbir ise yaramaz bosuna deneme :)
- +1 yıl
evet bronzlaşmak
Gizli Üye(36-45)+1 yılameliyatla pigmentlerini aldır.micheal jackson gibi ten rengin olsun
00 Yorumla
+1 yılKarbonat ve limon cilt rengini açıyor.
10 YorumlaCilt soydurma falan yapiyolar onu dene istersen
00 Yorumla
+1 yılPirinç suyu 😄
11 Yorumla- +1 yıl
Herkes pirinç İ öneriyor deneyeceğim.)
+1 yılesmer iyidir beyazlama bence
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim eig için 😊
tam yağlımı kaşar mı ezine mi?
00 Yorumla
+1 yılYapma bence esmer seksi
00 Yorumla