Saçlarımı siyaha boyamıştım. Açık kumral sarı tonları bebe sarısı gibi renklere dönmek istedim. Arkadaşımın tavsiyesiyle bir kuaföre gittim. Olanlar oldu... Kendine güvenmiyorsan bulaşma be adam! Yaptığı saç buydu; İlki: 2. gittim düzelticem dediği ve istediğini yapcam dediği saç;Aaa bu olmadı başka bir boya alıyım yarın tekrar gel yapıcam dediği saç; Saydım sövdüm çıktım. Çocuk kandırıyor sanki! İstediğim saç sarı tonları! Sonra gittim çok güvendiğim bir abime, ama fazla güven iyi değilmiş. Yılların kuaförü. Yanına da bir eleman almış. Atıp tutmayı seven milleti kazıklamayı seven. Gittim bu berbat saçı rengarenk saçı açtılar sonra bebe kumralına boyadılar. Dediler ki aşama aşama gidelim saçların çok yıpranmış yanmasın. Çok renk var. İlk yaptıkları buydu. 15 gün sonra tekrar gel dediler...
4. işlem Bebe Kumralı:
Sonra bu aktı tabi bok gibi renk oldu. 2. ye gittim. Dedim abi bak bu aktı. Tamam bari hemen sarı yapamıyorsan (ombre ışıltı vs.) açık bir renge boya. Dedi ki hemen yapamam kötü durur. Daha açık küllü bir kumrala boyadı. Sonra tabi o da aktı ve turuncu bok gibi bir renk oldu. 3. gel yapcaz dediler... Bu 2. boyadığı: 15 gün sonra gel dedi, yapcam. Aha bugün gittim. Yok renk karışımı olur yapmasına yaparım ama zemin hazır değil tekrar boyucaz dediler yine koyu küllü kumral yaptılar. Bebe kumralıymış. Aha bu oldu renk artık akarsa neye benzerim bilmiyorum. Bir de orda bir uyanık çalışan var. Yok bir marka var oreal değil başka bir marka maaliyeti yüksek hayal ettiğin saça kavuştucam seni ama 300 tlyi gözden çıkar keratin bakımınıda yapcam felan. Sanki Nişantası, Bebek, Etilerde ki bir kuaför. Bir de kendini övüyor övüyor. Üsküdar lan bu!
Bugün ki halide böyle:
Yok yani koyu renkten sarı yapmak, bebe sarısı, ombre bu kadar mı zor! Kazıklıyorlar mı anlamıyorum! Böyle harika bir kuaför nerde bulabilirim İstanbul da. Deliricem ya! 20 gün sonra gelcekmişim, zemin hazırmış, ombre olurmuş. Bu renge ombre olur mu? Ayrıca istediğim şirin tatlı bir sarı ne ombresi!
Kızlar, İstediğim renk çok zor bir renk mi? Kuaförler neden böyle? Lütfen bir fikir verir misiniz?
katiliceeee sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vay arkadas 😳 hic bisey bilmiyosa rengi sacindan kustursun oyle acsin boyasin. Yapacagi islem o yani 😕 ne hale getirmis yipratmis saclarini ya 😤 kuafor degilim ama ben bile once koyu kahverengi sacli arkadasima alti sari ustu acik kahve ombre yaptim hem de tek seferde :/ kendi kizkardesimin koyu kahve saclarini uc boyamayla hem de rengi acmadan sari yaptimm. Güzel kardesim bunlar yagmayip gurluyo ayni yere hele tanidiga hic gitme tavsiyem sana. İnşallah jyi bir kuafor bulur da duzeltirsin bir an once ama once rengini kustursunlar oyle soyle ust uste yaptiklari icin alt zemin koyu ve boyali oluyo ustune sac tutmuyo tabi 😕 İstanbul'da olsaydim cidden yanima cagirir parasiz yapardim saclarini 😕 inşallah duzelir bir an once iyi sanslar kardesim
Şimdi bunu şöyle anlatayım. Saçların gerçekten çok yıpranmış çok sık boyanmaktan dolayı. Bence bu hali ile biraz kullan. Önce saç bir kendine gelsin kendini bir toparlasın. Boyama işlemine devam edersen mazallah saçlarında bölüm bölüm kopmalarda oluşur. Gelelim kuaförüne. Kuaför gerçekten çok önemli. İşinin ehli ise zaten sana bu düz rengi biraz kullan renk otursun diğer işlemleri ondan sonra yapalım demesi lazımdı. Önce düz renge boyar. 20 gün falan beklenir. O saç ne kadar açılıyor ona bakılır gerekli olursa tekrar bir düz boya, gerek yok ise ondan sonra istenen renkler ayarlanır. O yüzden burada kuaförlerde suç var.
O zaman şu oluyor demek ki saçlar çok akmış ve renk kaybolmuş. Tekrar düz renge boyuyalım ve saç rengi otursun demiş. Burada haklı. Ama bu üst üstte defalarca olursa yanlış. En fazla iki kerede rengi oturtabilmesi gerekiyor. Biraz bu saç rengini kullan ondan sonra bakarsın. Ara ara evde saç maskesi falan yap faydasını görürsün. Daha çabuk toparlanmasına yardımcı olursun.
Yok bence biraz bekle bakalım saçların ne durumda olucak. Bu ikinci boyada akar ama alttaki renklerin kusmaması gerekiyor. Renk oturursa aynı kuaföre git. Ama devamlı kuaförde değiştirmek sıkıntılı çünkü her kuaför başka bir kuaförü beğenmez.
siyahtan sarıya geçmek çok zor bir işlem sana söyle söyleyebilirim ki bu işlemin gerçekten zararsız yapmak imkansız. Ama en az zararla nasıl yapılabilir? bunu yapabilen kuafölerin sayısı da çok az. Fotoğraftan tam belli olmuyor ama yandı mı saçın? saçın yanıksa boyatma ve saçlarının uzamasını bekle çünkü yanık saçın hiç bir renk tutmayacak hep akacaktır. üstelik bu saç rengin yeni ise bu da bir kaç güne akacak kızılımsı bir havası olacaktır. Hata en basında yapılmış sanırım yanlış kuaförle. Ankara olsaydı önerebileceğim kuaför vardı ama İstanbul ile bilgim yok
yok canım yanmadı çok şükür. yani kuaförüm haklı mı? bir anda yapmıyor. boyarım boyamasına ama diyor, kötü renk olur saçın zaten mahvolmuş. yavas yavas zemin hazırlıcaz diyor.
Zemin hazırlamanın da mantıksız olduğunu düşünüyorum. saçının düzgünce açılıp boyanması gerek. insanlarda koyu saçı ben boyaya boyaya açarım diye bir algı var malesef öyle bir şey yok boya boyayı açmaz. Dediğim gibi ya saçının uzamasını bekle ya da İstanbul'da da çok iyi kuaförler var yaptırmasan bile onlara bir danış
canım aynı durumu yaşamış birini tanıyorum o kdar kuaföre giitti o kadar bakım kremleri kullandı ki saç konusunda mastır yapacak :)) ona bir soruyum yarın buraya yanıtlarım olur mu
Türkiyede güzel, iyi kuaför yok! Bir kere çok iyi bilinen bir kuaföre gitmiştim yaşım 18 ve ilk kuaför deneyimimdi, istediğim renkle uzaktan yakından alakası olmayan rezalet bir turuncumsu ya çok iğrenç lanet bir renkle çıkmıştım ordan asla da itiraz kabul etmediler parayı geri vermelerinde bile değildim 300 tl vermiştim bunda bile değildim tek istediğim dilediğim renkti. Yapamadılar beceriksiz şerefsizler. Sarı zor bir renk kolay kolay elde edilmiyor benimde cildim çok hassas ve beyaz bu nedenle çok işlem yapamıyorum ayrıca saç boyaları baş ağrısına sebep oluyor bende. Neyse, geçenlerde bir kuaföre gittim buda 2inci deneyimim oldu, oda beni iğrenç bir karamel/turuncumsu hatta SİDİĞE benzeyen bir irenç bir renkle baş başa bıraktı. YA NEFRET EDİYORUM!
hepsi para için seni oyalıyıp duruyorlar, bunun dışında beceriksizlikleri de var! isteselerde yapamıyorlar! çok kinliyim son gittiğim kuaför saçımı açmış boya da yapmamış saçlarım yandı!!! saçlarıma hindistan cevizi yağı sürüp onarmaya çalışıyorum!
Kuaförün adını unuttum yazsam buraya rezil ederdim kuaföre pek gitmem dediğim gibi 2 kere gittim biri geçen senenin başlarıydı ve 300 tl verdiğim, biride bu sene 1 ay 1 buçuk ay oluyor, evet itiraz etmeme rağmen o 300 tl verdiğim yer paramı geri vermedi itiraz kabul etmedi istediğim renk bu değildi dedim fotoda atmıştım sarı bir renkti beni turuncuyla bıraktılar, hiçbirşey yapamadım kendimi çok çaresiz hissettim allah belalarını versin saç dediğin olay çok piskolojiyi etkiliyor, bana zarar verdiler harap ettiler o saçla 1 sene gezdim uzayana kadar, saçımda hemen yanıyor gidip üstüne boya da attıramadım arkadaşlarımın yroumlarıyla bir süre sonra alıştım o saçla yaşamaya. bu son saçta beni çok üzdü nefret ediyorum kuaförlerin alayı böyle saçımı keseceğim zaman kendim kesiyorum kuaförlere parmak kadar ufacık bir tutam kes diyorsun o gidiyor saçından koca uzun parçalar kesiyor dalgalı ayağına, saçını boyada olsun kesmede olsun senin istediğin gibi yapamıyorlar.!
işin kötüsü hala o lanet sarı saçı istiyorum saçlarım sarı olsun istedim çokmu şey istedim! hep hayallerim suya düştü hayal kırıklıklarımla kaldım ortada, saçlarımdan beni nefret ettiren herkesin ALLAH BELASINI VERSİN!!!
Alt tarafı iki aşamalı bir işlem. Önce saç rengini açıp biraz saçını dinlendirdikten sonra boya yapacaksın. Resmen birinin mıçtığını öbürü toplamaya çalışırken seni harap etmişler arada. Saçın da iyi yanmamış bu kadar şeye.
Dediği çizelgeye uyarak bir kere daha git. Kapıdan girdiğin gibi "bu sefer de olmazsa para falan yok size" diye tehdit et. Kesin olur. Olmazsa da ciddiyim verme para falan kalk gel evine kendin yap.
sarı olan saçlarımı ani bir kararla çikolata kahveye boyamıştım ama bidiğin kömür siyahı olmuştu..1 hafta sonra kuaför arkadaşıma gittim ve saçımı yakmadan beni eski halime çevir dedim.. sağolsun bir işlemde halletti.. istediğim sarı olmadı açık karamel tonunda bişey oldu ama yıkadıkça akacak dedi ve dediği gibide oldu.. sonuç 10 gün sonra yine sarışındım :)
saçımın tamamına oreal ile açtı fakat ben öncesinde saçlarıma hindistan cevizi yağı sürdüm en az yıpranmayla kurtulayım diye ve hakikaten işe yaradı.. o kadar orealden sonra yanması kaçınılmazdı.. sende deneyebilirsin ama yinede bu büyük bir risk sonuçlarını göze almalısın canım..
madem öyle beklemeni öneririm.. bu arada saçlarını beyaz sabunla yıka akabildiği kadar aksın koyu yerler.. saçını çok yormuşsun zaten azcık dinlensin bakım yapmayıda ihmal etme..
Bana kalırsa elleme uzun bir süre saçın yine iyi dayanmış bu kadar boyaya. Kendine gelene kadar dokunma ve iyi bir kuaför bulmaya çalış pahalıda olsa ver parayı ve kurtar kendini
Aynı durumu ben de yaşadım canım adam , bir b*k yapmayı bilmiyorlar bilmiyorum yapamıyorum de geç , ama illa saçın içine edecekler. Boşver canım evde videolar izleyerek kendin yapmaya çalış inan bin kat daha güzel olur.
Burdan ne anlasiliyo arkadaslar , en iyisi sac boyamamak! Bence sende boyama bosver sari falan cok kötu duruyo genelde kumral ve esmerlerde. Kahverengi tond kalsin bence
şu an seninle aynı derdi paylaşıyorum sayılır bugün saçımı boyatmak için şehrin en iyi kuaförü denilen adama saçımı boyattım ve istediğim renk ile arasında dağlar kadar fark var resmen para tuzağı
Gerçekten hiç bir fikrim yok, şu an saçım senin "aaa bu olmadı başka bir boya alıyım yarın tekrar gel yapıcam dediği saç" dediğin resimdeki rengin bir koyusu oldu ve aynaya bakmak bile istemiyorum ama senin saçlarını dinlendirmen lazım çünkü baya bir işlem görmüş saçların üst üste
Şu an ki saç rengin b enimkinin biraz koyusu tabi baya aktı benim ki. Kendim açtım boyadım böyle bir renk çıktı. Kuaförün becerisi benim kadarsa bıraksın yapmasın bu işi.
Birdaha gel tekrar tekrar gel diye yapıyorlar ve aynı durumu bende yaşadım şu an turuncu turuncu geziyorum artık turuncu bakırımsı saç daha çok hoşuma gidiyor :D
Saçını yakmış kavurmuş daha gitmedinmi adliyeye birde güzel salak yerine koymuslar fiyatı yükseltme çabası için saçlarına bir sürü boya yapılmış ne kadar zararlı boya biliyormusun
siyahtan sarıya dönmek zor ama açıcı kullanıp yapabilirmiş :( berbat etmiş. 2. Yapışındaki kızıl gibi renk çok hoşmuş. Ama tabii ki sarı isteyen birine yapması saçma
En İyi Cevaplar