Yüzümdeki ölü derilerden kurtulmayınca bakımlı hissetmiyorum. Bu yüzden sürekli peeling yapıyorum. Kimi zaman da ölü deriden kurtulmak için peeling değil kese yapıyorum. Nasıl ki vücudumuza kese yapabildiğimiz gibi yüzümüze de kese yapabiliyoruz. Ancak kimi insanlar yüzüne kese yaparken sorun yaşamazken kimi insan yaşıyor. Hiç denemeyenler ise bu iki farklı yorumu görünce deneyip denememekte kararsız kalıyorlar. Ben de bu sebeple yüze kese yapmak neden kimine göre zararlı kimine göre zararsız sebepleri ile birlikte açıklayacağım.
Yüze kese yapmak zararlı mıdır?
yüze kese yapmak
Yüze kese yapılır mı? sorusunu merak edenlere tekrar cevap vermem gerekirse, evet yüze kese yapılır! Ama kimi insan sonuçtan memnun kalırken kimi ise kalmaz. Memnuniyeti belirleyen iki sebebi vardır.
Birinci sebep kullandıkları ürünün kalitesi. En hassas bölgelerimizden biri yüzümüzdür. Vücut için kullandığımız keseler dahi çok ince, yumuşak ve kaliteli malzemeden üretilmelidir. Yüz için olan keselerden seçerken daha da kalitelisini kullanmalıyız. Kullanacağımız kese yüzümüzü çizmemeli, tahriş etmemeli, alerji yapmamalı. Bu sebeple kaliteli bir kese kullanırsanız sonuçtan memnun kalırsınız. Size Kelebek markasının yüz kesesini kullanmanızı öneririm. Gerçek koza ipeğinden üretiliyor, incelik ve yumuşak bir dokusu var. Bu yüzden cildinizdeki ölü deriyi nazikçe temizler, tahrişe sebep olmaz.
Memnuniyeti belirleyen ikinci sebep ise kişinin cilt tipidir. Normal cilt tipine sahip birinin kese yapmasında bir sakınca yoktur. Ancak hassas cilt tipine sahip biri kese yaparsa kötü bir sonuç elde eder. İstediği kadar kaliteli kese kullansın, eğer hassas bir cilde sahipseniz sonuçtan memnun kalmayacaksınızdır. Hassas ciltlerde parmakla yüzü dokunulduğunda bile saatler boyunca yüzde kızarık bir iz kalır. Bu yüzden kese daha kötü bir hasar kalmasına sebep olur. Cildiniz çizilir, tahriş olur ve kızarır. Eğer hassas bir cilde sahipseniz kese yapmak yerine ince taneli bir peeling kullanmalısınız.
Yüze kese nasıl yapılır?
Yüze kese nasıl yapılır?
Eğer normal bir cilde sahipseniz kese yapmanızda bir sakınca yok demektir. O zaman kendinize kaliteli bir yüz kesesi edinebilirsiniz. Ancak nasıl yapacağınızı da öğrenmeniz gerekir.
Yüz kesesi duşta yapılabileceği gibi cilt bakımı yaptığınız esnada da yapılabilir. Ne zaman yaparsanız yapın her zaman aynı adımları uygulamalısınız.
Öncellikle yüzünüzü bir yıkama jeli ile yıkayın. Cilt üzerinde peeling etkisi yaratacak bir işlem uygulanacaksa öncelikle cilt üzerindeki yağ ve kirden kurtulmamız gerekir.
Ardından yüzünüzü ve keseyi ılık su ile ıslatın.
Keseyi işaret parmağı, orta parmağı ve yüzük parmağınıza geçirin. Eğer dört parmağınızın sığacağı büyüklükteyse serçe parmağınızı da kesenin içerisine geçirebilirsiniz.
Yüzünüzü keselemeye başlayın. Keselerken çok sert ve hızlı hareketler uygulamayın. Çok bastırmayın ve aynı yönde dairesel hareketler ile keseyi yüzünüzde gezdirin.
Yüzünüzü bu şekilde 1-2 dakika boyunca keseleyin. Gözaltlarınız çok hassas olduğu için o bölgeleri keselemenizi tavsiye etmem.
Keseleme işlemi bittikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Yüz kesesinden sonra hangi bakım uygulanır?
yüz kesesi
Yüz kesesi hassasiyet yaratabileceği için ardından yüzü yatıştıran bakımlar uygulamak gerekir. Örneğin yatıştırıcı maskeler ya da nem maskesi uygulayabilirsiniz. Ama kil maskesi gibi ağır maskeler kesinlikle kullanmayın. Hatta hiç maske uygulamamak da tercih edilebilir.
Maske uyguladınız ya da uygulamadınız fark etmez, yapmanız gereken diğer bir adım tonik uygulamak. Bu aşamada yatıştırıcı bir tonik öneririm. En güzel tercih gül suyu toniği. Ben saf gül suyu kullanıyorum. Gül suyunu bir pamuk yardımıyla tüm yüzünüze uygulayın. Tonik kuruduktan sonra cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürün. Artık tertemiz ve yumuşacık bir cilde sahipsiniz.
Bu cevabi bir guzellik uzmani olarak veriyorum. yüze kese yapmak, cildi olü hüctelerden arindirdigi gibi kan akisini hizlandirarak hucre yenilenmesi saglar... oyüzden vucuda kese yapmak kadar yüze kese yapmakta oldukca faydalidir. cildin yumusak bebeksi gorunmesini saglar.. bu kese ayda bir cilde yapilmalidir... yapilmax diyenler bilip bilmeden yorum yapanlar...
peeling lerde bunun için var zaten bir nevi kese isini görüyor tabi daha hafiflerek direk kese yapmaktansa hazir peeling alabilirsin veya kahve telvesi kullan
Zararlı tabikide sakın yapma.. yüzünün derisi ince ve hassas olur... keseyi bırak yüzü sık sabunlamak bile zararlı nekadar kremli olursa olsun yinede biraz gerginlik yapar günde birkezden fazla sabunlama.. kese sakın atma.. kese vücuduna bile hergun atılmaz vücuduna bile 3 gunde bir falan at bence
yapılır ama normal banyo kesesi değil.. kozmetiklerde sırf yüz için satılan keseler var.. benim cildim çok hassas ben kullanmıyorum peeling de aynı işe yarıyor.. maksat cildi ölü deriden arındırmak..