Parlak saçlar için ne yapmalıyız? Hangi etkenler saçı matlaştırıp yıpratır? Siz bu etkenlerden korunmaya önem veriyor musunuz, saçlarınız hep parlak mıdır?Parlak saçlar için ne yapmalı?
Saçlarımızın her zaman canlı ve parlak görünmesini isteriz. Bunun için öncelikle saçları matlaştıran, sönük görünmesini sağlayan etkenlerden korunmamız gerekir. Sonraki aşamamız ise saçlarımız için uygun olan ürünleri kullanmaktır.
Hangi etkenler saçı matlaştırıp yıpratır?
Saçları matlaştıran etkenler
- Saç tipimize uygun ürünleri kullanmamak saçların sönük görünmesine ve hatta yıpranmasına sebebiyet verebilir.
- Sürekli aşırı ısıya maruz bırakılan saçlar maalesef yıpranıyor. Bu yüzde ısısız şekillendirme yöntemlerine yönelmeliyiz.
- Hava kirliliği, rüzgar gibi günlük etkenler saçların sertleşmesine, mat görünmesine sebep olur.
- Her gün sıcak ile yıkanan saçlar bir süre sonra yıpranacak, sönük görünecektir.
- Düzensiz beslenmek de saç sağlığını etkilemektedir. Beslenmemize dikkat ederek saçlarımızın daha sağlıklı olmasını sağlayabiliriz.
Parlak saçlar için öneriler! Parlak saçlar için ne yapmalı?
Parlak saçlar için öneriler
- Saçlarınızı her gün mutlaka taramalısınız. Her gün taranan saç daha canlı ve parlak görünür.
- Tarama aşamasında saç bakım yağı kullanabilirsiniz.
- Yağlı saçlarınız varsa kuru şampuan kurtarıcınız olacaktır. Saçları hem canlandırır hem de yağlı görünümü ortadan kaldırır.
- Haftada bir mutlaka balık tüketin. Böylece saçlarınız da daha parlak ve daha sağlıklı olacaktır.
- Saçlarınızın ne ihtiyacı olduğunu bilmeniz gerekir. Saç probleminize göre seçtiğiniz bakım ürünleri daha iyi etkiler verecektir.
- Haftada bir kez badem yağı ile saç derinize masaj yapabilirsiniz. Böylece hem nem dengesini korur hem de parlak görünüm elde edebilirsiniz.
Her zaman parlak görünen saçlar nasıl mümkün olur?
Elidor 1 Mınute Super Saç Kremi
Elbette Elidor Super Saç Kremi ile :) Hem de sadece 1 dakikada! İyi ki kullanmışım dediğim ürünlerden bir tanesi. Duştan çıkmaya yakın saçlarıma uyguluyorum, 1 dakika bekletiyorum ve iyice duruluyorum. Saçlarda hiç ağırlaşma yapmıyor o yüzden rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta aksine saçları hafifletiyor ve çok iyi yumuşatıyor :)
Asıl önemli özelliğine gelirsek; Collagen ve Hyaluronic Acid ile güçlendirilmiş formülü sayesinde saçları 1 dakika gibi kısa sürede canlandırıyor, parlak ve güçlü olmasını sağlıyor. Aynı zamanda derinlemesine besliyor :)
Elidorun super saç kremini resimlerde görmüştüm. Tam bilgiye sahip değilim ama bende merak uyandırdı. Normal kremden farkı ne ki? Bir de bunu kullandıktan sonra başka krem kullanmaya gerek kalıyor mu yıkarken? cevaplarsanız sevinirim
@RüzgarGülü Super saç kremi en etkilisi diyebilirim :) 1 dakika gibi kısa sürede saçları daha parlak, daha canlı hale getiriyor ve besliyor. Şampuanıyla birlikte kullanmanı öneririm ben, kullanımı ve yapısı normal kremler gibi evet. Fakat tek olarak ya da yine serinin saç kremi olan Serum Bakım Kremi ile kullanabilirsin :)
Büyük boyutu yok ama saçlara çok fazla kullanılmadığı için zaten uzun süre dayanıyor :) Ceviz büyüklüğünde avuç içine sıkıp, diplere değdirmeden uygulayabilirsin. Saçların gür mü? Benimkiler o kadar gür olmadığı için hemen yedirebiliyorum ve az miktarda kullanıyorum.
Aslında benimkilerde gür değil alışverişe çıktığımda bu kreme de mutlaka bakacağım teşekkür ederim :) Ambalajı da çok ilgi çekiyor. İçeriği de güzel madem deeneyelim tekrar sağolun
Çok sıcak suyla yıkamaktan sülfat gibi doğal yağları uzaklaştıran maddeleri içeren şampuanlardan ve çok sık şampuanlamaktan kaçının mutlaka saç kremi kullanın ve son durulamada soğuk suyu tercih edin soğuk su nemi saçta hapseder ve bu sayede saça parlaklık katar.
Evet kullandım herkes saçını mi boyattin ne yaptın çok güzel olmuş gibi tepkiler aldım memnunum duştan sonra islakken saçına sirkeli su dok 2-3 dk bekler biraz soğuk dlsiyla durula sıcak su saça iyi gelmiyor
açıkçası dk tutmadım. kullanıyorum yapıyorum. şampuandan sonra yapıyorum. saçlar temizlendikten sonra saçlarıma sürüyorum. sonra vucudumu yıkarken o şekilde saçlarımda duruyor. sonra başım ve vucudumla yıkııyorum :)
Bir kasenin içine bir kaç damla limon ve aşırıya kaçmadan iyi bir miktarda su koyun. Saçınıza sürüp 15 ya da 20 dakikalığına dinlenmeye bırakın. Ardından saçınızı yıkayın. Bunu gece yapmanızı öneriyoruz ancak gündüz yapacaksanız da güneşe çıkmayacağınızdan emin olun.
En İyi Cevaplar