Sevgili arkadaşlar lütfen yazımı uzun bulup baştan savmayın çünkü cidden çok kafama taktığım bir sorunum var. 6 yıldır trikotilomani hastasıydım. Trikotilomani hastalığının ne olduğunu belki biliyosunuzdur ama bilmeyenler için söyleyeyim; vücuttaki tüy/kıl koparma hastalığı. Bu hastalığa sahip olanlar ya saçlarını, ya kaşlarını, ya da kirpiklerini koparırlar ve bunu yaparken inanılmaz bir haz alırlar. Maalesef kendimden biliyorum. Ben bu hastalığın saç koparanlar kısmındaydım. Çok illet bir hastalık ve psikolojik bir dürtü kontrol bozukluğu. Ayrıca kurtulması çok zor. Neyse konumuza gelelim ben son 1 buçuk aydır kurtulmaya çalışıyodum bu hastalıktan. İlk önce azaltarak başladım ve azalta azalta şimdi tamamen bıraktım. Son 1 haftadır 1 tel bile saçımı koparmadım ve artık unuttum diyebilirim. Şimdi haftada iki kez bakım yağlarıyla banyodan önce bakım yapıyorum. Ama şöyle ki benim saçlarım eskiden çok gür ve kalın telliydi. Saçımı tutan toka bulmakta zorlanırdım çok ciddiyim. Çevremdeki birçok insanın dikkatini çekerdi saçlarım, beğendiklerini dile getiren çok kişi olmuştu. Daha sonrasında bu hastalık başladı. Ben tepemdeki saçlarımı tek tek kökleriyle birlikte koparmaya başladım. Bir ara saçımın tepesi gerçekten feci derecede boş kalmıştı. Kel gibi diyebilirim. Şimdi öyle göze çarpacak bir boşluk yok daha normal. Ama hala çok iyi diyemem. Ha birde ben bu yaz saçımı loreal sunkiss jelle açmaya çalıştım. Sunkiss jelin içinde hidrojen peroksit varmış ve bu madde saçı inanılmaz derecede yıpratıyormuş. Bunuda çok sonra öğrendim. Üst üste 7 kez saçıma o açıcıyı sürdüm ve her sürdükten sonra saçımı iyice kuruttum zaten öyle uygulanıyo. Yani 7 kez saçıma o açıcıyı sürüp 7 kez kuruttum. Sonuç: rengi sarıya kadar açılmış ama incecik telli saçlar. şu an saçıma yaptığım herşey için çok pişmanım. Size sorum: eğer koparmayı bırakırsam o kopardığım saçlarım bir daha eskisi gibi kalın ve gür çıkabilir mi? Yoksa giden geri gelmez mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Düzgünce cevap veren herkese +1 lütfen bir yardımcı olun :)
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar