Kalıcı saç düzleştirme yani diğer ismiyle Brezilya fönü hakkında bilgi verir misiniz? Saçı yıpratır mı, ortalama kalıcı saç düzleştirme fiyatı ne kadar? Evde kalıcı saç düzleştirmeyi kendimiz yapabilir miyiz? Hangi malzemeler gerekir?Kalıcı saç düzleştirme
Kalıcı saç düzleştirme hakkında bilgi verir misiniz?
sağlıklı olmadığı çok belli. son dönemlerde tanıtılan Brezilya Fön solüsyonları formaldehit içermediği iddia edilse de, yurt dışında yapılan bazı araştırmalarda izin verilen miktarının çok daha üzerinde formaldehit konsantrasyonları içerdikleri tespit edilmiş.
Evde yapilmasi tavsiye edilmez, sac uzunluğuna göre değişebilir. 300 tlye yapanda var 250yede. Kimyasal olduğu için yıpratabilir. Saçın uzadıkça kökü Kıvırcık ya da dalgalı çıkacaktır o yüzden biraz başa bela. Kalıcı değildir 4-5 ay durur ama
Yaptırma derim saçın şekil almıyorsa belki olabilir ama büyük bir problem yoksa tavsiye etmiyorum yanma olayı çok fazla başta hoş gözükebilir ama sonra saçını her ucundan tuttuğunda koparak dökülmesiyle sorun yaşarsın
Her gün saç şekillendirmek istemeyenler kalıcı saç düzleştirme yöntemini tercih ediyor. Faydaları olduğu kadar zararları da bulunuyor Brezilya fönü işleminin. Kalıcı saç düzleştirme yapılırken kimyasal içerikli bir ürün kullanılıyor. Bu sebeple solumak solunum yolu hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. Saç diplerine de uygulamamak gerekiyor.
Kalıcı saç düzleştirme işlemi saçın belirli ürünlerle, uzun süreli düzlükte kalmasını sağlayan işlemdir. Öncelikle saçlar güzelce yıkanıyor ve Brezilya fönü için özen kullanılan, saç kremi gibi ürün saçın diplerine değdirmeden uygulanıyor. Saça güzelce yedirildikten sonra fön çekiliyor. Sonrasında saçlar tutamlara ayrılarak düzleştiriliyor.
İşlem öncesi saçları tuzsuz şampuan ile yıkamak gerekiyor, tuzsuz şampuan yoksa da bebek şampuanı olabilir. Evde kalıcı saç düzleştirme işlemini keratinle yapabilirsin. Keratin saçlara güzelce yedirilir ve kuaförlerin de yaptığı gibi kurutma fırçasıyla birlikte ısı uygulanır. Sonrasında saçlar tutamlara ayrılarak düzleştirilir. Düzleştirme sırasında ve sonrasında kullanılan tarağın sık dişli olması daha iyi etki sağlar. Bu işlemle 4-5 ay kalıcı saçlara kavuşabiliriz.
Kalıcı saç düzleştirme fiyatı nedir?
Kalıcı saç düzleştirme fiyatı yaptırılan yere göre değişiyor fakat genel olarak 150-400 TL arasında değişmektedir. Saçların kıvırcıklığına göre işçilik ücreti de ekleyebilirler.
Brezilya fönü değil ancak ben keratin yükleme yaptırdım. bir ay oldu yıkama sonrası saçımı kurutuyorum ve dümdüz. Sonuç neredeyse kalıcı fön gibi. Ayrıca kalıcı fön ürünlerinde mumyalama işleminde kullanılan formaldehit denilen bir kimyasal var. evlerden ırak...
En İyi Cevaplar