Kızlar, dalgalı saç tipim var ve hiç sevmiyorum bu durumu. Saç tipim ince. Saç düzleştirici almayı düşünüyorum ama suyunu çıkarmaktan korkuyorum. Saç düzleştirici saçlara zararlı mıdır? Saç düzleştirici saça zarar verir mi?Saç düzleştirici saça zarar verir mi?
Saç düzleştiriciler saçlarımızın güzel gözükmesi için işimize çok yarıyor ve her anımızda yanımızda. Bu da ''saç düzleştirici saça zarar verir mi'' sorusunu akıllarımıza getiriyor. Sürekli saçlarımızı ısıya maruz bırakıyoruz, bu durum da saçlarımızın yıpranmasına davetiye çıkarıyor.
Saç düzleştirici saça zarar verir mi? Saç düzleştiricilerin zararları nelerdir?
Yapılan araştırmalar saç düzleştiricilerin saç tellerini zayıflattığını göstermektedir.
Sürekli olarak ısıya maruz bırakılan saçların yapısı değişebilir. Kalın telli olsa bile güçsüz ve dirençsiz hale gelebilir.
Fazla ısı uygulamak saçların çabuk kurumasına yol açmaktadır. Nemini kaybederek çabuk kuruyan saçlar yıpranmaya müsait hale gelir.
Saçların en güçsüz bölgesi uçlardır. Saç uçlarına düzleştirici ile ısı uygulamak saçların kısalmasına, uçların kırılarak yok olmasına sebebiyet verir.
Saç düzleştirici ile şekillenen saçlar elektriklenmeye daha müsait hale gelir. Bu noktada düzleştirdiğiniz saçlarınızın çabucak bozulduğunu fark edebilirsiniz.
Saç düzleştiriciler yüksek ısıda olduğu için saç hücrelerinin ölmesine sebep olur. Bu nedenle saçlar cansız hale gelir.
Saç düzleştirici zararlarından nasıl korunuruz?
Saç düzleştirici zararları
Saçlarınızı yüksek ısıda düzleştirmemeye özen göstermelisiniz. Ne kadar yüksek ısı o kadar hasar demektir. Düzleştiricinizi 180 derece üzerine çıkarmayın.
Saçlarınız düzleştirmeden önce ısıdan koruyan ürünler uygulamanız, alacağınız hasarı minimuma indirecektir.
Sürekli saç düzleştirmek zorunda kalıyorsanız kalıcı fön uygulamasıyla bir süre rahata kavuşabilirsiniz.
Saça zarar vermeyen düzleştiricileri tercih ederek saçlarınızı koruyabilirsiniz.
Seramik kaplı düzleştiriciler diğerlerinden daha zararsızdır. Düzleştirici alacağınız zaman seramik kaplı olmasına özen gösterebilirsiniz.
Saça zarar vermeyen düzleştirici var mı?
Hava akımıyla saçları düzleştiren şekillendiriciler saçlara hasar vermiyor. Bunlardan biri de Dyson Airwrap Saç Şekillendiricidir.
Dyson Airwrap V9 dijital motora sahip teknoloji harikası bir saç şekillendirici. Saçları şekillendirmek için yüksek hızlı hava akımını kulanarak coanda etkisi yaratıyor ve saçları kendine doğru çekerek sarıyor.
Dyson Airwrap'in ser ve yumuşak düzleştirici tarak başlıkları bulunuyor. Kolayca değiştirilebilen kurutma, hacimlendirme, bukle yapma başlıkları da var. Hepsi bir arada :) Dyson Airwrap saçları aşırı ısı olmadan şekillendiriyor. Isıyı her saniye ölçüyor ve 150 derecenin üstüne çıkmayarak saçları koruyor.
Çok zararlı 14-15 yaşlarındayken çok severdim ben de zaten çok gür saçlarım yoktu ama sonunda o kadar inceldi ki kestir doğal bakımlar bidaha kestir 4-5 senede anca düzeldi...
Fazla ısı ve yetersiz koruma nedeniyle saçlarınızı kurutur ve daha kıvırcık kabarık hale gelmesine neden olur hatta saçlarda meydana gelen incelmeler nedeniyle kopmalar bile gözlenebilir sürekli olarak ısıya maruz bırakılan saçların yapısı değişebilir kalın telli olsa bile güçsüz ve dirençsiz hale gelebilir fazla ısı uygulamak saçların çabuk kurumasına yol açar o yüzden fazla ısı uygulamayın saçlarınız zarar görebilir
En İyi Cevaplar