Burnum kemerli güneş gözlüğü almak istiyorum ama yakışmıyor gibi hissediyorum. Gözlük de yazın şart oluyor. Kemerli burun için hangi model gözlük almalıyım sizce? Kemerli burun gözlük seçimi nasıl olmalı? kemerli burun gözlük seçimi
Kemerli buruna gözlük modelleri çok rahat bulunamıyor maalesef. Çünkü burun kemerli olduğu için orayı bir nebze de olsa kapatmak istiyor insan. Bu nedenle ince kenarlı gözlüklerden kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Kenarları kalın gözlük modelleri kemerli burna yakışacak en iyi modellerdir.
Görselde gördüğün gibi bu gözlüklerin kenarları kalın ve büyük olduğu için burnun üst kısmını olabildiğince kapatmış ve fındık bir burun gibi gözükmesini sağlamış.
Aslında gözlük modeli seçiminde önce yüz tipine odaklanmak gerekiyor. *Eğer kareli bir yüze sahipsen yuvarlak veya küçük kare gözlükler ideal olacaktır. *Yuvarlak bir yüze sahipsen, köşeli veya dikdörtgen köşeli gözlük modelleri tercih etmelisin. *Elmas kesim yüz tipine sahipsen, oval, çerçevesiz ve kare modeller idealdir. *Oval yüze sahipsen her türlü gözlük modeli yakışacaktır. *Üçgen yüz tipine sahipsen üstleri düz modeller en iyisi sizin için.
Kemerli buruna yakışacak en iyi gözlük modelleri markaları bence Rayban, Burberry, Armani, Calvin Klein ve Vogue :) Senin için birkaç gözlük modeli de derledim.
Bir zamanlar ben de aynı dertten muzdariptim. Çoğu güneş gözlüğü yakışmıyordu. İnce gözlüklerden uzak durman gerekli. Bu buruna gelen kısmı adı her neyse orası kalın olanlar var onlar kemerli burunu gizliyor biraz. Kemerli burunlu bir kişi burun üzerinde yükseğe, yukarıya oturan güneş gözlükleri seçmelidir. Ayarlanabilir burunlu güneş gözlükleri var, onlar mükemmel bir seçim olabilir. Büyük çerçeveli gözlükler seçilmeli. Ray-Ban, Oalkeys veya Rudys gibi ünlü markaların çoğunda ayarlanabilir burun gözlükler var.
Bence gözlük takma çünkü gözlük de burnun kemikli olmasına sebep oluyor, doktorum söylemişti. Ben de kullanmıyorum ya da burnuna değmemesine özen göster gözlüğün.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya acik. tenliyim gunes cok rahatsiz ediyo gozumu kismaktan kazayagim cikti bu yasta
Kemerli bir buruna sahip biri için, daha düz ya da yuvarlak çerçeveli güneş gözlükleri daha uygun olabilir. Bu tür çerçeveler, burun kemerini dengeleyerek yüz hatlarını yumuşatır. Ayrıca, gözlüklerin üst kısmının daha düz hatlara sahip olması, burun kemerini vurgulamadan dikkat çekici bir görünüm sağlayabilir. Aviatör tarzı da kemerli burunlar için popüler bir seçenektir, çünkü hem şık hem de dengeleyici bir etki yaratır Umarım yardımcı olabilmişimdir.🙂
Uzak doğu alışveriş sitelerinde Türkiye'de bulamayacağın envai çeşit güneş gözlüğü bulabilirsin. Fotoğraflı yorumlardan da kime neyin yakıştığını anlaman kolay olur.
En İyi Cevaplar