"Erkeklerin kel olmaları annelerinden mi geçer?"
CEVAP :
>
genetiktir ama anne veya baba gibi kesin bir çizgi çekemezsin. bunda çevresel etkilerde rol oynar. ayrıca hormonal dengesizlik, kalıtsal hastalıklar da etkiler. çok takmamak lazım, her erkeğin saçı dökülür kiminin az, kiminin çok..
evet bi yerde okumustun kadın uzerinden tasınıyomus o benim dedem 20 yasında kel olmus benim sacım var allaha cok sukur bakalım ne kadar daha kalıcak basımın ustunde yeri var su sacın :D
:))
genetik oluyor genelde..
amin amin):)
benim etrafımda gördüğüm dayının özelliklerinin alındığı yönünde genelde.. yani evet anne üzerinden =)
:)) dayımda keldi dedemde :(( eyvah ki eyvah
15/20 defa kazıdım kafayı :))))
:)) sakinim :)))
yani bi kalıtsallık vardır ama tamamiyle aileye de bağlamamak lazım
Cevap
6Cevap
Kellik babadan irsi diye biliyorum. Anne ne alaka yav? Annelerin başı kel mi olur? :)
dedem keldi:()
babaları desen anlıyacağım da annnleri ne alaka...erkek tipi saç dökülmesi vardır genelde ve babadan geçer...
dededen geçiyor..
Yanlış bilgi kellik X kromozomda bulunan ve bu gen resesif olurken etkisi göstermektedir. Yanı baba amca dede den gelmez. dayısına bakılmalı bu özellik.
Androgenetik alopesi yani erkek tipi saç dökülmesi adı üstünde.Kadınlarda olan dökülme farklı.Erkekten geçen kalıtsak özellik bu .
Hayır hiç alakası yok ditestesteron hormonuyla bağlantılı
anneden bulaşıuyor tespit edildi:))
o hormonun tabi etkili var ama ilk darbeyi..anne kendi babasının geninide taşıyor yani benim dedem kel ise bu benimde kel olmaya çok yakın bir aday olmama sebep oloyor değerli arkadaşım
peki inatçı çakıl :))
Bu gen demek ki anneden geliyor :)
yani onun babasından :(( dedemyani yandık
Üzülme sarmısak kullanmaya başla saçına ve üstüne bepanten iğne.
sarmısagı saç derisine sür beklet ..
hım:)) denerim:)
bence evet...daha çokda dayılarından...
dedemde..dayımda keldi yandık desene:(
Genetikte olabilir diyolar
haklısın
dayılarından
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar