'Sakal erkeğin makyajıdır' sözüne katılıyor musunuz?
Yorumunuz nedir?
Yorumunuz nedir?
Tabikide evet hatta şu da var.
Allah Resulü (asm) buyuruyor:
"On şey vardır ki, bunlar fıtrattandır:
Bıyıkları kısaltmak, sakalı bırakmak, misvak kullanmak, burnuna su çekip sümkürmek, tırnakları kesmek, parmakları yıkamak, koltukları yolmak, kasıkları traş etmek, büyük abdestten sonra taharet almak, ağza su verip çalkalamak." (Müslim)
Sakal ve bıyık bırakmak Resulullah’ın (asm) hem kavli hem fili sünnetidir
Sakal ve bıyık bırakmak, Peygamberlerin sünnetidir. Zira tüm Peygamberler (as) gibi Efendimiz (asm) de hem kendisi sakal-bıyık bırakmış hem de ümmetine emir buyurmuştur.
“Resulullah (asm) bıyığını kısaltırdı. Halilü’r-Rahman (ra) da böyle yapardı.” (Tirmizi)
“Resulullah (asm) bıyığın altına misvakı koyarak, üzerinden (uzayan kısmı) makasla kesti.” (Beyhaki)
"Biz bıyıkları kısaltmak ve sakalı bırakmakla emr olunduk." (Tirmizi)
"Müşriklere muhalefet edin, bıyıkları kısaltın, sakalı uzatın." (Müslim)
Ahah bir rus asigindan bunu duymak hayret verici
Rus isteriz rus kız ver bize agaa
Sakal erkeğin süsüdür. Katılıyorum.
Katılmıyorum tabiki, kıldan makyaj mı olurmuş. Sakal dediğin insanın yüzünde çıkan ve temizlenmesi gereken kıldır sadece.
Sakallı erkeklerden iğreniyorum, çok itici geliyor bana. Erkek dediğin günlük traş olan, tertemiz yüzlü ve bakımlı olmalı, saçlarıda kısa olmalı subay traşı yani.
Zaten benim sözlüm aynen bu söylediğim gibi
Beyaz tenli erkeklere kirli sakal çok yakışıyor.
esmerlere ne yakışır
@Hayata-küşmüs Sakal esmerlere yakışıyor zaten bence
bana bakıp yazını bidaha gözden geçir :D
Hakli
Cevap
338Cevap
Ten ve yüz ve sakalın oluştuğu alanın yerine göre yakışan da var yakışmayan da. Kızlara göre bu bakış açısı erkeklerden daha fazla önem arz ediyor sadece. Kendimi örnek edersem onların söylediklerinden çıkarak, ben sakal bırakmıyorken temiz yüzlü (mecazi) çocuksu görürlerken, ilk kez sakal bıraktığım da ki halen öyleyim. Hem kız kem erkek bana yakışırdı ve yaşımı rahat gösterdiğini iade edip durdular. Daha olgun bir duruşum olmuş. Hatta gözlüğüde çıkarsan harbi Yakışıklılık var sende kanka falan diyorlardı. Hoşuma gitti ama şimdi de annemle uğraşıyorum. İlla uzatacaksan bari bıyıklarını bırak sakalını kez deyip duruyor. (Babamla gençken bıyıklı takılırmış ondan olsa gerek😑)
dp88pot7smo43. cloudfront. net/.../...0923554819. jpg
Şuna bak, şu tipe bak. Makyaj, süs, ne dersen de yahu. Acayip karizma katıyor.
Senin ben zevkini ya :D
Peki
Sakal erkeğin makyajıdır. Peygamber sünnetidir. Lakin sakal bırakmanın da adabı vardır. Normal sakalda bıyık kısa sakal bıyığa göre uzun tutulur. Göze abes gelmeyecek derli toplu şekilde bırakılan sakal çok hoş olur.. Diğer türleri anormal sınıfına giriyor.
bırakıncada, işidci, cihatcı, fetocu, terörist diyorlar? kendileriyle çelişen insanlar diye düşünüyorum. yolda sakallı biri görseler anında akıllarında 100 tane soru işareti kalır. o yüzden fazla abartı diye düşünüyorum. niye abartı diyorum çünkü düşünceler ile gördükleri arasında sıkışınca ortaya mantığa sığmayan bir durum meydena geliyor, düşüncelerde tamam sakal iyi güzel, ama yolda görsen üzerinde bomba var diye polise ihbar ederler. öylede garip bir durum.
Katılmıyorum. Yakışıklı erkeğin sakala ihtiyacı yoktur.
görüşlere göre değişir. ben sevmem kıl tüy. bir modadır almış başını gidiyor gencecik insanlar yüzlerini adeta saklıyor uzatıp da uzatıyor sakallarını. filmlerde uzatanlar bile rolleri bitiiminde traş oluyor ama sokakdakiler yıllarca sürdürmeye devam herkes kopyası olmuş birbirinin.
Size birşey diyeyimmi arkadaşlar? Evet sakalı bende severim. Hatta benimde bir top sakalım var. Ama, sokakta rastladığım veya şu sitede bazen paylaşılan, sakallı nasılım ha? ha? gibi sorularda denk geldiğim, sakal demeye utanacağım, ta.. şak kılına benzer sakalı olupta onu da uzatmaya çalışan arkadaşlar, yapmayın... O sakal sandığınız ta.. şak kılları bir boka benzemiyor. Traş olmaya devam edin. Sakalınız gürleşsin, o zaman uzatın. Benden size abi tavsiyesi.
Erkekte yapılacak çok fazla bir şey olmadığından sakala makyaj diyemesem de bir değişiklik yoludur. Fakat günümüz erkekleri yakışsa da, yakışmasa da hepsi sakal bırakıyorlar. Hatta artık hepsi tektip olmuş haldeler bile diyebilirim. Bence sakalın herkese yakışmadığını kabullenmediklerinden aynaya bakmıyorlar.
ÖFFFF BIKTIM BU LAFTAN YAAAAA
BAK BİZ ERKEKLER Bİ B. KA BENZEMİYORUZ TAMAM?
(Bana bakma ben istisnayım )
Bİ BOKA BENZEMEDİĞİNİ FARKEDEN ERKEĞİN TEK SİLAHI, SAKAL DENEN SURATTAKİ KILLAR... TİP YOK GÖRSELLİK YOK..
BAŞKA TUTUNACAK BİŞEYLERİ YOK.
ALTI ÜSTÜ KIL ya NE ÇOK ABARTTINIZ YAA.. S. KECEM SAKALINIZI MAKALINIZI
@KezbanTerbiyecisi2 adam haklı.
Sakal tipsiz erkeklerin kadınlar üstünde prim yapabilmesi için başvurabileceği tek seçenektir.
Uzatır kısaltır bişeyler yapmaya çalışır, sırf kadınların erkeksi duruyor diye zaafından faydalanma çabası.
Altı üstü kıl.. Aam' da da bol miktarda bulunur, kıla bu kadar anlam yüklemek de kadınların sadece aptallığı.
@Wilshere helal.. Aynen demek istediğim şeyi söylemişsin tebrik ediyorum : D
Hayir igrenc yapar sakal erkegimsakalsiz benek gibi en iyisi
üfff :D
Kılda keramet olsaydı gtte cıkmazdı ben bıle sakallı bırıyle tokalasdıgım zaman tıksınıyom erkek oldugum halde sakalı batıyo pis görüntü bence bu sakal merakıda bir tek tr de var daha önce de dediğim gibi Güney Amerika kıtası hariç her kıtadan en az 4_5 ülkeye gitmişimdir insanların yüzde 80 i oralarda sakallı insana terörist muamelesi yapıyo en azından sevmiyor
İsteyen bırakır isteyen bırakmaz herkesin kendi tercihi kimine yakışıyor kimine yakışmıyor tamam sakal yakışıyor dediklerimizde 35 metre değil en fazla kirli sakal ya da 1-2 cm olsun o ne öyle saç gibi sakal bırakıyorlar ışidciler gibi
bende kendime kirli sakalı yakıştırırım ama sakalsız halimi daha çok beğeniyorum hem daha efendice düzgünce duruyor hem de bebek poposu gibi oluyor :) :)
Uzunluğuna bağlı.
Bazen çok severim kendimde bazen " bu ne ********* " derim. Sansürledim..
Berberlerden çıkınca genelde teşekkürler insana benzedim deyip çıkarım.
Genelde hep bir daha bu kadar uzatmayacam der uzatırım. :D
Katılmıyorum. Ne yani, sakalız erkek bakımsız mıdır.
sakal/kirli sakal önemli ya. bence ayrı bir hava katıyor, baby face yakışanlarda olabilir ama sanki sakalsız daha bir çocuksu küçük duruyorlar. sakal hoştur <3
Kellik problemi olan erkeklerin imdadına yetiştiği kesin. Hele ki kelliğin sırıtmadığı erkeklerde çok da güzel görünümler ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden sakal erkeğin makyajıdır kanaatimce
gerçekten öyle sakalsız erkek ninja olmayan kaplumbağa gibi hiç bir özelliği yok. o yüzden cınlarım lütfen rica ediyorum hafifte olsa bir sakalınız olsun. bakın ben bıyıkta severim bıyıkta bırakın.
Evet sakalsız erkek düşünemiyorum sakal erkeğe çok yakışıyor ama öyle dağdan kaçmış gibi olmicak sakalda bakım isteyen bişey bakıcak sakallarına kirli sakal var top sakal var ... vs. elbet biri yakışır erkekler lütfen sakallı olsun
Bıyıklı erkekler çok seksidir hoştur :)
https://i.hizliresim.com/gZBWEQ.jpg
Güzelleştirmek anlamında değil de, kusurları örtmek anlamında evet..
Yüzü aşırı zayıf, derisi kat kat, çene kemiği tipsiz, veya cildi pürüzlü erkekleri sakal kurtarıyor.. Bkz Kıvanç Tatlıtuğ.
Sakalı olan kirli sakal bırakıyor zaten ki bazı kekoları görünce iyi ki sakallı değilim diye seviniyorum. Nasıl bir sakal varsa adamın bir gözünden filan sakal çıkmadığı kalmış mk :D
%100 katılıyorum. Lakin aynı kızlar gibi "makyajınızı" abartmayı düşünmeyin beyler. Orman kaçkını gibi gezmeyin sonra sokakta.
ben kumralım sakallarım da kumral çeneye doğru renk geçişi var bıyıklarım sarı çıkıyor ama kumral sarısı öyle sapsarı değil :D örnek verirsem daha iyi anlaşılır kıvanç tatlıtuğ' un sakal ve bıyık rengi gibi işte ama tenim onun kadar sarı değil
değişiyor bazı erkekler sinek kaydı ile çok yakışıklı bazıları ise sakallı
psikopat_hatun diyorki: bu söze katılmyaan tek insanım :D
Akıl, zeka, vicdan, duygu değerini kaybetmiş ise elbette kıl tüy mevzuları ağır basar.
oooo
Bence sakal her erkegin makyaji degildir. Ama bazilarina da pek bir yakışıyor simdi.
kıldan tüyden makyajmı olur kadına gelince tüysüz kılsız isteyip azı yüzü kıl dolu olan adama gıcık oluyom zaten
vallahi eskiden traşsız kolanyasız adam adam sayılmazmış ya , şimdi bir kirli sakal modası var. Kızlarda seviyo anlaşılan.
Katılıyorum zaten yazık ne makyajları ne doğru düzgün aksesuarları var bari sakalla bir değişiklik yapsınlar ^-^
Sakal cilde vuran güneşin uv ışınlarına karşı cildi de koruyor ve yaşlanmayı/sarkmaları engelliyor. bilmeyenlere duyrulur.
Erkeğin makyajı falan yoktur, makyaj dişiye ait bir aksesuardır. Sakal erkeklik organı gibi erkek cinsine özel bir şeydir sadece.
kim çıkardıysa bunu ben sakalsızım genelde herkes kesiyo şimdi tatilde 1 aydır uzatıyorum bakalım neler olacak :D herkes kes der büyük ihtimal
Bence herkes için değişir bazı erkekler var sakal çok güzel duruyor ama bazılarıda var ki sakal yaşını oldukca büyütüyor ve hoş gözükmüyor
Fotoğrafları internette dolaşan model/mankenlerin sakallarından değil de, hafif sakal olabilir, tabi herkese aynı gitmiyor, sakal olmasa da olur
kadinlae ne ara erkegw karismaua basladi kendilerini bok zannedoyor yok ney sakal sevmem severim. ne lan allah erkegi boyle. yaratmis ve sunuda kafaniza. sokun sakal biyik erkelgi erlel gosterir
Duruma göre değişir bence çünkü her fırsatta ''Sakal'' bırakacaksın diye bir kahide yok o şekil yani... Allah'a emanet ol eyvallah... :) :)
Bence sakal değil saçıdır erkegin makyajı saçını kendisine yakismayacak sekilde kestirince sakalı olsa bile birseye benzemiyorlar
Makyajı abartıp orman kaçkınına dönmeseler belki bir yere kadar denilebilir.. Ayrıca her yüz ve ten tipine de gitmiyor maalesef..
Evet sakal erkeklerin makyajıdır. Ve sakalsız erkeklerde gerçekten yakışıklıdır ;)
Tabiki öyle , her yoruma yazarim.. tercihin sakalsiz bir bey👍
Kesinlikle doğru ya. Erkekleri güzel yapan sakal zaten :) ama öyle yün gibi olmayacak bir sakal var bir de bir sakal var yani :)))
Sakal makyaj değil, sünnettir. Makyaj erkeğe haramdır. Sünneti haramla bir tutmak veya ona benzetmek yanlıştır. Sitede sakalı övüp, gerçek hayatta sakallı erkeklerle alay eden bayanlar da ikiyüzlüdür. Teşekkürler.
olabilir bırakınca çam yarmanı ya da insan azmanına benzemiyorsa
Tabikide katılıyorum bu yüzden sakallarımı sadece makine ile inceltiyorum tam 14 ay oldu jilet vurmadım :)
sakal çirkin erkeklere verilen büyük bir nimettir ablacım.
Kesinlikle evet
Kilolu ve sakallı erkek Can'dır ;)
Yakisan var yakismayan var. sahsen ben sevmiyorum zaten su lanet moda yuzunden herkes terorist gibi dolaniyor
Katılmıyorum. Got kılı gibi bakımsız sakal birakan tipler militana benziyor
Gratis'ten falan almaya da gerek yok hem, indirim ucuzluk takibi de yapmıyorsun.
haşırt.
Katılıyorum bir erkek sakalsızken yakışıklıysa her haliyle yakışıklıdır o yüzden sakalsızken de bir görmek lazım ama sakal bencede erkeğin süsü
Aklıma bu geldi lan fkskgksmgmsm
https://www.youtube.com/watch?v=0nRpLMDLK_Ezuahahaha :D nefes alsın candır. Allah erkeklerımızı basımızdan eksık etmesın nefes alsın yeter :D ulan oldurdun benı
Katılmıyorum. Ortalıkta işid militanı gibi gezen erkekleri görmek istemiyorum.
Hayır sakalsız daha iyi bence işkence gibi bişey bize direk batıyo yahu suratına
Tabiki erkeğin simgesi gibi bişi ama aşırı olan sakal değil
Aynen erkek dediğinde sakal olucak ne o öyle çocuk gibi 😄
He medeniyet diye poponu yırtan insanlar sakal bırakıyor gülüyorum.
Kesinlikle katililirim. Ah sakalllarim canlarim benim yarin okul basliyor kesmek zorundayim. Lanet olshn hayat lanet olsun bu sevgim fsdsdddd
kalıcı makyaj o zaman. bildiğin havası değişiyor. başka biri oluyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar