Kızlar uzamasını istediğim omuzlarımda saçlarım var. Yıllar var ki şikayetçiyim. Az saçlıyım. Üstelik uzarken de kırılarak üzüyor. Uçları çok kuru. Neler kullanmadım ne yapmadım olmuyor. Yalnız bu ikisini denemedim. Sizin öneriniz nedir?Argan Yağı mı Keratin mi Saça İyi Gelir?
Kızlar, keratin mi saça iyi gelir yoksa argan yağı mı?
Argan kuru saçlara birebir bende kullandım biliyorum bide bende yiyorum saçlarım için günde iki tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi İbrahim Saraçoğlu internetden bulmuştum. Uzasın diyede sinam eki yapıyorum uzsması için haftada bikere ama saçlarımı çok döküyo ondan çam terebentin yağı alıp bir kaç damla koycam içine bundan sonra
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oo sinamekiyi bende denedim saclarim seyreklesti daha cok
Keratin mi, yoksa argan yağı mı diye sorunca ikisinin de saça faydalarını bilmek lazım ki net bir cevap verebilelim. O zaman ikisinin de saça faydalarını detaylıca bir karşılaştıralım.
Keratin mi, argan yağı mı?
Argan yağının saça faydaları nelerdir?
Argan yağının saça faydaları nelerdir?
Argan yağını saçına direkt uygulayabilirsin.
Saça canlılık ve parlaklık verir.
Saçtaki boya renginin daha uzun süre kalıcı olmasını, hemen akmamasını sağlar
Saç diplerini güçlendirir, saçın dökülmesini engeller ve saça hacim verir.
Saç uçlarını besleyip kırıkları onarmaya yardımcı olur.
Saçların hem dibine hem de ucuna etki ettiği için daha hızlı uzamasına da yardımcı olur.
Kuru ve cansız saçlara nem desteği verir. Saçları taraması ve şekil vermesi kolaylaşır.
Saç derisini besleyerek kaşıntı ve kepek oluşumunu engeller.
Saçı ısıya dayanıklı hale getirdiği için yüksek ısılı işlemler öncesinde kullanıldığında olumsuz etkileri azaltır.
Keratinin saça faydaları nelerdir?
Keratinin saça faydaları nelerdir?
Keratin içerikli ürünler kullanabilir ya da keratin bakım yaptırabilirsin.
Saç tellerini kalınlaştırıp saçın kalitesini ve dayanıklılığını arttırır.
Saçları dipten uca kadar beslediği için kırıkları onarıp sağlıklı uzamasını sağlar.
Saça sağlık verdiği gibi parlaklık da katar.
Argan yağı mı, yoksa keratin mi saça daha faydalıdır?
Argan yağı mı, yoksa keratin mi saça daha faydalıdır?
Keratin, saçın yapısında bulunması gereken protein olduğu için eksikliği hissedildiğinde takviye yapılması gerekir. Saç için olmazsa olmazdır. Argan yağı ise saç bakımını destekleyici bir üründür. Yani ikisini bir arada kullanmak çok daha faydalı olur.
Saçların onarılması ve hızlı uzaması için çok güzel bir tavsiyem var, Elidor Güçlü ve Parlak Superblend serisini deneyebilirsin.
Elidor Güçlü ve Parlak Superblend
Formülünde yoğun keratin, E vitamini ve makademya yağı bulunuyor. Saçların onarımı için en gerekli protein keratin ve bu üründe yoğunlaştırılmış halde bulunuyor. Saçın ihtiyacı olan vitamin ve yağlar da bu şampuanda var. Ayrıca birçok ürün kullanmak yerine bu seriyi kullanman çok daha iyi sonuç verir. Üstelik saçı ağırlaştırmaz, kolay durulanır.
Argan yağı kullandım ama keratin denemedim yıpranmış ya da kırılmasını önlemek için kullancaksan iyi ama eğer saçın azsa ve çoğalması için istiyorsan egeliysen saf zeytinyağını sür marketlerden ya da tanımadıklarından aldığın yağlara ayçiçek yağı karıştırıyorlar eğer saf zeytinyağı bulamazsan aktardan yılan yağı al biraz maliyetli olur ama arkadasımda kısmi kellik vardı onu bile geçirdi bnce değer
Yalnız saç bakım yağları yüzde tüylenme yapar vücuduna değmesin tüylerini besler dikkatli kullan
Saçların için sana kendi kullandığım bir yağı söleyeyım ben uzun diye kullanıyorum ama sen uzatmak ve korumak için kullanabilirsin slimleaf ın uzun sac bakım yağı var bu lokman hekimlerde satılıyor 😌 Guzel önere bilirim
@delikızz87 keratin iyi olsada iyi yerde yaptirman gerekir. Ve guvenecegin yer olmasi gerek. Kuaforler iyi para kazaniyor keratinden onun icin soyluyorlar. Ve az sacin varsa hic onernem resmen sacina yapisiyor yagli ve az sac gibi goruntu yaratiyor