- Moda & Stil konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü ;
Şuan başını kapatmak resmen gençler arasında bir moda akımı bir devrim... Çoğu açık kız sırf moda diye başını kapatıyor. Bende bu konudan muzdaribim... Son derece sinirimi bozuyor . Bana göre Tesettür dinin simgesidir. Ama dinimiz herzaman sadelikten yanadır. Dinimize göre kapalı bir bayanın eteği ayak bileğinde ceketinin kolu bilek hizasında olmalı ve kesinlikle vücut hatlarını belli etmemeli. Dinimizde bakıma önem veriyor hani müslüman bir kadının gözüne sürme çekmesi sünnet... Başörtü allı güllü olmamalı ve deve hörgücü gibi kabartılmamalı sade olmalı diniyor dinimiz...
Peki yeni nesil tesettür modası nedir link tangası görünene dikkat! link peki bu? link buna ne dersiniz ya...! Lütfen dinimizi Oyuncak etmesin kimseeee O başınıza Taktığınız türban okadar asil bişeyki onu sırf dikkat çekmek için takıpta kendinizden daha fazla iğrendirmeyin...
Ama bunun yanında efendice gerçekten Allah rızası için kapanan kardeşlerimiz var onlardan Allah razı olsun onlar gibi edepli hayalı olmayı nasip etsin ama yukardaki gözüken resimdeki tipleri Allah ıslah etsin36 Yorumla
Soran+1 yılAklıma gelen şu : eğlenilecek ve evlenilecek kız olarak kızları 2 ye ayırırsak bu tür türbanlı kızların bence erkeklere "ben evlenilecek kızım" demeye çalıştıkları, 2. olarak ise zamanında yemediği halt kalmamış ve evlenecek kimseyi bulamamış olması,türbana girerek evlenecek erkek araması olabilirmi acaba ?
- +1 yıl
doğru yaklşaşım:))) Ama napimm kardeşim ozaman erkeklerimizde mini etek giyen kızı hafif görmek huyundan vazgçesin onlara göre kapalı kız evlenilecek kız demek.. Sanki açık kızlar namussuz ... Ben çok açık kız tanıyorum ama çoğu namusluyum diyeni cebinden çıkarır
Soran+1 yılyok yok sakın ha kızlar böyle bir düşünceye girmesinler,erkeklerde bu tür türbanlı kızları eğlenilecek kız olarak görüyorlar buna eminim...namus ne bacak arasındadır nede giyim kuşamdadır...Biz türk erkeği olarak maldan anlarız merak etmesin tüm kızlar ;-)
- +1 yıl
Malda demeyelim :) Bayanları o şekilde tabir etmen yanlış
Soran+1 yılYok yok bayanlara mal demedim zaten,kimin ne mal olduğu açısından söyledim...
- +1 yıl
oky kendimi gizledim çünkü bu sitede doğru söyleyeni 9 köyden kovaladıkları için şimdi hedef tahtası olmak istemem:))
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğru söylüyorsun aslında onların örtünme amaçlarının vücutlarıyla dikkat çekmemeleri olmalı.Bazıları öyle bir giyiniyor ki özellikle benim yaşadığım yerde çok var.Görünmeyen tek yerleri saçları.Dekolte giymiş bir kız gibi baktırıyorlar kendilerine.Onlar benim için kapanmış kızlar değil.Saçını göstermeyen dekolteliler
35 Yorumla
Soran+1 yılkapak gibi cevap oldu al sana +1 :-)))
Soran+1 yılgüncellemeyi oku bence angell..
Soran+1 yıl:-))) bak yukarıda kuran ayetini oku gözlükle bağdaşır belki ,-)
Gizli Üye(36-45)+1 yılo tip kapatanlar iki arada bir derede kalmışlar. aslında başlarındaki örtüyü açmak istiyorlar da işte bi kere örtmüşler tüh ! herkes onları başörtülü kabul etmiş ama ne yapsalar da bunu bi şekilde delseler. yani bunların dinle ilgisi yok. bi örtmüşler artık açamıyorlar. halbuki başlarındaki örtüyü açsalar daha az dikkat çekerler. çünkü insanlar böyle başı örtülü kıçı açık giyim tarzına alışkın değiller. ya aç, ya ört. ama dedimya iki arada bir derede kalmışlar. başındaki örtünün dinle imanla alakası kalmamış. çünkü kıçı açık. benim bildiğim vücutta dinen örtülmesi gereken en son yer baştır. yani kolunu, bacağını, kıçını, göbeğini, memeni örter gözlerden zaten saklarsın sonra saçlarını da örtersin. ama sen saçını ört, kıçını aç olmadı işte olmadı. palyaço durumuna düşmüş oluyorsun. o zaman git saçını da aç olsun bitsin.
11 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılbir bayan açık iken kendisini begenmiyor ve kapanınca daha hoş olduğunu düşünüp öyle kapanıyorlar ve açık iken yaptıkları pislikleri kapalı iken de devam ettirip diğer kapalılara da leke vurmus oluyorlar...ikincisi aile baskısı ! ALLAH rızası için kapananlarda var.
32 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın,Allah için kapananlara sözümüz asla olamaz...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Moda & Stil konusunda 415 cevap paylaştı. Bu eksileri dağıtanda acık giyinen türbanlıdır kesin. Artı verme tikim tuttu yine :).
Benim düşüncem şu: Eğer kapanacaksan, adam akıllı kapanacaksın.
Başın kapalı bacakların acık memelerın fora böyle kapanacaksan kapanmasan daha iyi cünkü nede olsa kabul olmayacak.22 Yorumla
Soran+1 yılgüzel bir katkı...
Çoğu aile yada mahalle baskısından takıyor ve müslümanların adını kirletiyorlar din sadece kafanı kapat demiyor usturuplu giyin teşhirci olma diyor . Bu işler kayafa bir eşarp geçirip tepeyi kavbartıp daracık beyaz pantolon altına sivri topuk artı bir kilo badanayla olmuyor.
47 Yorumla
Soran+1 yılhislerime tercüman oldun tubim :-))
- +1 yıl
evet canım haklısın bu dediklerinle olmuyor sen baska boyuttan bakıyorsun ama soran arkadaş zaten bizden bu cevabı beklıyor onun amacı senın gibi değil glüm zaten o dediğin gibi davrananlar islama hiç yakışmıyorlar onlar açıktan daha çok dikkat cekıyorlar amaçlarının islam oldugunu hiç sanmıyorum canım ama başörtülülerin bu durumdan ayrı tutulması gerek burda GENELLEME YAPILAMAZ çünkü bunu ALLAH rızası için yapanlar çok hemde ne tepesını kabartıyor ne bı ton makyaj bu soru bunları gözardı ediyor
Türbandan haz etmem fakat bu benim düşüncem. Takanlarada sonsuz saygım vardır. Herkesin de saygılı olması gerek. Neden bu düşüncelerin anlayamadım. Biz açıklar pahalı gözlükler takalım ama türbanlılar takmasın zihniyeti nedir. Türban takıyorlar diye ot gibi mi yaşasınlar.
Milyonluk gözlük, renkli iç çamaşırı, rengarenk türban bunları türbanlıların takmaya hakkı yok mu ?911 Yorumla
Soran+1 yılsöylediğinde haklısın ancak,kuran diyorki erkeklerin dikkatini çekmeyin,tahrik etmeyin,beyaz pantolon içine siyah iç çamaşırı ne kadar doğru? birde gözlükten kasıt etrafı taşlarla kaplı ışıl ışıl gözlüklerden söz ediyorum...
- +1 yıl
Beyaz pantolon içine siyah iç çamaşırı giymek tahrikcilikden çok kıroluktur. Bunları yapanlar zaten türbanı Allah inancıyla takmayanlardır. Fakat şık gözlükler, tanga kilotlar, renkli kıtafetler , renkli baş örtüleri vs. bunları kınamamak gerekir. En az bizim kadar onlarında hakkı var.
Not: Kuranda geçen ayetleri bilemiyeceğim için yorum yapamam. Kuran okumadım hiç. Kulaktan dolma bilgilerle atıp tutmamak gerek. Aslında dinimizde türban emri bile yokMUŞ benim bildiğim. - +1 yıl
glüm ben kur-an okudum arapça kursundada kendim arapcasının ayettte direk kadının başının eörttüğü örtüyü söylediğini biliyorum direk baş örtüsü ifadesi var. Ben henüz örtülü değilim ama kız kardeşim için iyice araştırmıştım kendisi 6 ay bunu araştırdı düşünsene Müslüman oldugumuz halde bizim bile aklımızı karıştırmışlardı :) olsun çok şükür öğreniyoruz
- +1 yıl
toxic kendi inancınla ilgilen canım söylediğin sey yaşar nurinin miraç yok deyip bütün hocalar tarafından dışlanması kadar komik ALLAH ın emrine yobazlık diyorsun Peygamber (s.a.v) cevresinin hanım ve kızlarının örtü emri geldiği andan itibaren örtündüğünü bilmiyorsun bilmemek ayıp değil araştırmadan laf yapmak ayıp öğrenelim sataşmayalım
- +1 yıl
bırak ya icatmış bak bakim nerde öğrenmişim ben başörtüsünn emroldgunu benim hocam dost tv de tefsir dersleri verıyor şakamısın sen dostum kim uyduruyor senden başka göremedim ben kur-andan bir ayeti inkar eden kafir olur kesinlikle tövbe etmesi lazım yine uydurma demede araştır sahte hocalık olmaz öyle neyse onu diceksin bu benim en net bilgilerimden biridir tek bir ayet inkarı küfre girer acilen tövbe gerektirir nokta sen kualktan dolma anlatıyorsun kur-an ve hadisten bahset bana alimden bahst
- +1 yıl
Bırakında herkes istediği gibi kapansın açılsın giren çıkanmı varki bu kadar takıntılısınız.sizene kim kapanmış kim açılmış.yaşar nuri zekeriya beyaz gibi insanları dinleyip saldırmayın millete.sana niye açıksın diye soran varmı götünden element uydurma diyen varmı.ama sizler istediğinizi söyleme hakkına sahip hissediyosunuz kendinizi
Güncellemeyi okuduktan sonra milyonluk gözlükler hariç bide göstermedikce iç çamasırından bizene sonuçta helaline helalsin bitti gerisinde sana yüzde yüz katılıyorum şimdi oldu hatta en az senin kadar gıcığım abuk subuk giyinip kapalıyım diye geçinenlere
15 Yorumla- +1 yıl
Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar
ayet Nur suresi 31. ayettir
GÖZLÜKLE bağdaştırılacak kısmı nerdedir sevgili soruyu soran arkadaşım
- +1 yıl
Süsülerini açığa vurmasınlar. Eyvallah. Burda anlatılan süs kadının vucudunda bulunan dikkat çekici yerleridir. bunun gözlük takmakla uzaktan yakından alakası oldugunu hiç ama hiç duymadım. ayetin devamında söylenen bu bu kısımdan bunu anlayabiliriz ' ancak kendiliğinden görüneni hariç' eyvallah neymiş demekki kadının süsü güzelliği sadece vucudunda değilmiş. Vucudu edeple örtse dahi kendiliğinden görünen kısım yüz gözler eller vs imiş bunlar müstesna vucudunun süsünü örtmeli imiş.
Soran+1 yılSevgili angel gözlükten kastım şatafatlı anlamındaydı..rahat ol ...
onlar türbanlı kızlar evet haklısın ALLAH ın emri abuk subuk örtünmek değil başörtüsünü edep ile örtmektir.
O anlattıgın kesimin amacı ne biliyor musun tuhaf tuhaf sorular sorup gençlere imanı amaçsız birşey gibi göstermek doğrusunu anlatmadan öğrenmeden yalnış damgası vurmak yalnış aksettirmek22 Yorumla- +1 yıl
ablama katılıyorum
alışkanlık. aile kapan dediği için kapanan model o bahsettiklerin
55 Yorumla
Soran+1 yılbence jokerin demek istediği,aile kapanmasını istiyor ancak kız istemediği için böyle giyiniyor diye anladım..
+1 yılsorundan dolayı tebrik ediyorum seni bay gizli kullanıcı zaten insanların ne amaçlara başlarını kapattıkları belli oluyor yani rengarenk eşarplar daracık kıyafetler bülent ersoy misali makyajlar bunların kapanma sebebi ya özenti ya moda yada bişeylerini eşarbın altına gizleme düşüncesi gerçi artık toplumumuz alıştı bu tiplere ne olduklarını biliyorlar yani ona göre bakış atıyor herkes onlara inan daha dün gördüm öyle birini bi ona baktım bi kendime pes dedim pes benden daha kokoş daha süslü
20 Yorumlabu Allahla kendi aralarındaki mesele
yadırgamak, sizin istediğiniz kalıplara sığdırmaya çalışmak,senin gibi düşünüp senin gibi yaşamayanların açığını bulup ordan saldırmak etik değil.
jean converse topuklu ayakkabı rengarenk başörtüleri veya beyaz pantolon neden kullanılmasın
bunların hepsini aynı anda kullananların sayısı 1 elin parmağını geçmez.
bu kadar azınlıkta olan bir grup için 'türbanlı kızların amacı nedir' diye bir başlık açmak hatalı bir davranış30 Yorumlaboşver kardeş onu yapamayanlarda var.başkalarını bu deli eleştirmek bize düşmez.belkide o kızları zorla kapattırmışlardır başlarını.neyin ne olduğunu bilemeyiz.dışardan göründüğü gibi değildir muhakkak.
31 Yorumla- +1 yıl
birde şunu farkettim din ve millet meselelerinde galeyana gelmeye hazırız.çok hassaslaşmışız bu konuda.böyle konular olunca herkes bi hücum ediyorki sorma.bence herkesi oluruna bırakmalı.herkes inandığı anladığı ve istediği gibi yaşasın bana ne yahu.nasılsa kimin ne olduğunu herkes anlıyordur.
+1 yılşunu iyi ayırt etmek lazım:))))
kapalı hanımlar iki çeşittir :
1. gerçekten kapanmış ve tam inananlar
2. çakma kapalılar :) {sadece başı kapalı diğer herşey meydandadır}10 Yorumla
+1 yılayy bayramda bi yere gittim kız türbanlı ama bildiğin mini eteği giymiş bide dizine peçete örtmüş... yorum bile yapamıyorum bu tiplere...
40 YorumlaModa & Stil konusunda 875 cevap paylaştı. Türbanlıları boşverde ortalık nikahsız mahsül dolmuş önce onlara çözüm gerekli giyimden kimseye zarar gelmez
20 Yorumlaamacın türbanlıları eleştirmekse sana herşeyi batar zaten bi de güzel yönünden görmeyi desen keşke
ama işte insanoğlunun kalp gözü kör olmaya görsün14 Yorumla
Soran+1 yılAmacım edebiyle örtünen kişileri rencide etmek veya onları aşağılamak asla değil,ancak çevrenizde sizlerde görüyorsunuzdur bu bahsettiğim kişileri,sizce amaç kuranda emredilen "edep yerlerinizi örtün" bu mu ?
Soran+1 yılhayır tabiki asla öyle bir düşüncem olamaz,illaki onlarında modası olmalı ancak modaysa bunun adı modayı erkekleri tahrik etmek için değil erkekleri uzak tutacak moda olmalı bence..
- +1 yıl
herkesi bir almamak lazım
bak arkadaşların yorumlarını okuyorum cidden aile baskısı ile kapanıp sonra bu hale gelenler var
ama sonuç olarak sizinle tartışmak değil amacım fikrimi söyliyorum tabiki yanlış bişey dediysem kusura bakmayın
demek istediğim onlar da insan her kızın kendi hevesleri vardır bardağa dolu tarafından bakın boşaltmak isteyen çok siz son yudumu görün lütfen
link
Ne desem bilemedim..30 Yorumlatürbanlı kız böyle giyinerek Atatürk devrimlerni redderek , Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışıyor.
Ne amacı yaa kız doğu batı sentezi olmuş. Ne yöne gideceğini bilemiyor31 YorumlaModa & Stil konusunda 530 cevap paylaştı. Mini etek giyene karışmadığım gibi o şekilde giyinene de karışmam .
Yaptıkları yanlış bu aşikar ama elden ne gelir .22 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendilerine yakıştırıyorlarsa bize ne ki. Allah herkesin niyetini bilir.
sonuçta başı açık olanların hepside tek tip giyinmiyor.bazısı etek giyer, bazısı pantolon giyer. bazısının sadece saçı açıktır, bazısının her yeri açıktır. eğer onları normal karşılıyorsan, bunları da normal karşılaman gerekiyor.
sözde kapalı biri yanlış bişey yaptığında kapalıların hepsini aynı katagoriye koymak insafsızlıktır.00 Yorumlaneden gizlisin kullanıcı ya merak ettim kim olduğunu :) ben gibi düşünen bir beyin mevcutmuş tebrik ettim seni :)
32 Yorumla
Soran+1 yılmesaj attım sana tubim...
kendi tarzlarini yaratmislar.
üst taraf allaha hitap ediyor alt taraf halka (:31 YorumlaAçık konuşmak gerekirse orantısız tercihleri hoşuma gitmiyor.
10 Yorumlaister milyonluk giyer ister trilyonluk giyilen şeyin kalitesiyle alakalı degil bu olay.ama giyim konusuna katılıyorum.adam gbi kapanacaksan kapan olmadı açıl ortası yok ki bu işin
00 Yorumlabende anlamıs degilim altı tanga ustu manga hesabı :D cok ilginc bencede :D
10 Yorumlakendileri bile ne için kimin için taktıklarını bilmiyorlar...
00 Yorumla
+1 yılbide kapanmak inan ki moda oldu
30 YorumlaUst taraf allah allah alt taraf yallah yallah
50 Yorumla
+1 yılson güncelleme on numara
01 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah ...
Senin amacın ne acaba bizde öğrenelim.
25 Yorumla
Soran+1 yılBenim amacım demeyelimde,gördüğüm türbanlıların amacını merak ettim diyelim...
Soran+1 yılmutlu olunmu ? güncelledim..şimdi sende bahsettiğimiz türler hakkında yorum yapabilirsin..bekliyoruz..
bu da dahil bütün genellemeler yanlistir.
10 Yorumlaonlarında dikkat çekmek için tarzları o...
20 Yorumlahadi herşeye tamam da, milyonluk gözlük ne alaka?
23 Yorumla- Moda & Stil konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılkumaşlarla ilgilenmem
00 Yorumla bırak herkes kafasına göre takılsın.
00 YorumlaHerkes öyle değil
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne