Badem yağı uzun yıllardır saç ve cilt için kullanılıyor. Bu muhteşem doğal yağın birçok faydası bulunuyor, elbette herkesin saç tipi ve saç sorunu farklı. Badem yağının sizin için uygun olup olmadığını daha iyi anlamak için ne işe yaradığına bir bakalım :)
Badem yağı saç çıkarır mı?
Badem yağı saç çıkarır mı?
Badem yağı saç diplerine masaj yapılarak uygulandığında yeni saç oluşumunu desteklemektir. Dolayısıyla yeni saçların çıkmasına da olanak sağlayan muhteşem bir doğal yöntemdir. Haftada bir kez saçlarınıza, saç diplerinize uygulayabilirsiniz.
Badem yağı saçı gürleştirir mi?
Badem yağı saçı gürleştirir mi?
Badem yağı yeni saç oluşumunu desteklediği için var olan saçların da gürleşmesine destek olmaktadır. Aynı zamanda saçları güçlendirerek koparak dökülmelerin önüne geçer. Bu sayede saçlarınız gürlüğünü kaybetmeyecektir.
Badem yağının saça faydaları nelerdir?
Badem yağının saça faydaları nelerdir?
Badem yağı içeriğinde A, B ve E vitaminleri bulunmaktadır. Saçları dipten uca besler.
Saça nem kazandırarak yumuşak olmasını, kolayca taranmasını sağlar.
Saç derisinde meydana gelen kaşıntılı hastalıklarla savaşır, saç derisini besler.
Yıpranmış saçların onarılmasına destek olur.
Yeni saç oluşumunu destekler, saçların gürleşmesini sağlar.
Saçları daha parlak ve daha canlı gösterir. Kurumanın önüne geçer.
Saçları güçlendirerek koparak dökülmelerin, kırılmaların ve yıpranmaların önüne geçer.
Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpikleri gürleştirmek için de kullanılmaktadır.
Badem yağı saç için nasıl kullanılır?
Badem yağı saç için nasıl kullanılır?
Badem yağını direkt olarak saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Dilerseniz şampuanınıza karıştırabilir, ev yapımı saç maskeleriniz içerisine de koyabilirsiniz. Sade olarak diplere masaj hareketleriyle uyguladıktan sonra uçlara doğru yayın. Her yere sürdüğünüzden emin olduktan sonra saçlarınızı streç yardımıyla sarın ve 30-40 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın. Yağlı bir saç yapınız varsa daha az bekletebilirsiniz.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gürleştirmez tatlım. Şampuanının içine çamterabentin koymalısın. Ve keratin bakım yaptırmalısın her ay. Olağan üstü saç çıkarak bir formül yok maalesef. Dökülmeyi önleyebilir ve yeni çıkan saç hücrelerini güçlendirebilirsin böylece.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
çamterabentini tüm saça uygulasam diplere de 1 saat beklesem sonra durulasam olur mu? bit yapar diye feci korkuyorum
Çamerbentinin öyle kullandığını hiç duymadım. Maske bakım olarak yağ kullanmak istiyorsan zeytin yağı ve hindistancevizi yağını karıştır öyle sür. Ama dediğim gibi mükemmel sonuçlar bekleme. Hiç bir yağ bit yapmaz bu arada :D
Ben denedim bende yaramadı belkide badem yağı diye satılan şeylerin içinde yağ dışında her şey var diyedir bilemiyoruz eğer doğal bir şey bulabilirsen dene onun dışında umut tacirliği yapıyorlar.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
siz badem yağını nasıl kullandınız? bu arada kesinlikle katılıyorum argan yağı diye aldım içinde argan yağı dışında tüm yağlar vardı.. doğal sertifikalı almak lazım milleti ne güzel kazıklıyorlar..
Şimdi saçına badem yağını sürüp her yerine özelliklere diplere ardından kafanızı bir poşetle veya bone ile hava almayacak şekilde kapatınız en az 1 saat dursun ardından sıra yıkamaya geldiğinde ise mümkün Mertebe şampuan kullanmamaya çalış bir meştebe veya bir kova sıcak su ile doldur kafanızı durulayın bit yapmaz
En İyi Cevaplar