Küçük sivilceler ve t bölgesi parlaması?

Yüzümü genellikle temiz tutarım. Temiz tutmaktan kastım düzenli yıkamak, yüz temizleme jeli kullanmak gibi. Sıkıntıdan dolayı mı bilmiyorum küçük bir sivilce gördüğümde moralim bozuluyor. Geçen sene alnım özellikle sivilceliydi.3 ay boyunca yüz temizleme jeli, maskeler vb.ürünler kullanarak alnımdaki sivilceleri geçirdim.Çevremdeki insanlar cildimin bebek gibi olduğunu söyler. E tabi bunun bir de takıntı kısmı var. İnsan aynaya baktığında takıntı yapacak yer arıyor. Bende o kişiliklerdenim. Ayrıca burnum çok parlıyor. Yağlı gibi gözüküyor fakat yağlı değil. Her sabah duşumu alır yüzümü temizlerim.Çok temizlemekten mi oluyor bilmiyorum parlıyor t bölgem. Babamın yeğeni güzellik uzmanı. Bana bir maske gösterdi.3 kullanımlık eczanede satılan fiyatı 2,5 lira civarında bir kil maskesi. Bunu 3 günde 1 uyguladım.Çok iyi geldi.3 gündür kullanmıyorum almayı unuttum. Parlamaya başladı gene. Siz neler önerirsiniz? danışmak istedim. Sivilceler için kullandığım jel garnier saf ve temiz. Ayrıca yatmadan pamukla yüzüme saf gül suyu sürerim. İsteyen arkadaşlara maskenin fotoğrafını ilerleyen günlerde koyabilirim. Fakat bana daha kalıcı bir çözüm lazım. Maskeyi düzenli kullansam t bölgesindeki parlamayı komple çözebilir miyim?
Küçük sivilceler ve t bölgesi parlaması?