Pirinç suyu uygulayıp faydasını gören oldu mu ne işe yarıyor? Pirinç suyu ile ten rengi açma yapılabilir mi? Ve pirinç suyu kullananlar nasıl uyguluyorsunuz?Pirinç suyu kullananlar
Pirinç suyunun cildimize olan faydaları say say bitmez. İşte pirinç ununun cilde olan faydaları;
🌺Pirinç suyu cildin rengini açar. 🌺Cildi parlaklaştırır, yumuşak, kusursuz bir cilt tonuna kavuşmayı sağlar. 🌺Güneş lekelerini, kırışıkları ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. 🌺Antioksidanlar sayesinde akneleri de azaltır. 🌺Gözenekleri sıkılaştırır. 🌺Cildin nefes almasını sağlar.
Pirinç suyu cilde nasıl uygulanır?
Bir kaseye 1 fincan pirinci dök. Kabın yarısı dolacak şekilde sıcak su ilave et ve bir kaşıkla iyice karıştır. Pirincin suyunun çıkması için 30 dk dinlendir. Daha sonra pirinci suyundan bir elekten yardımı ile ayır. Kağıt havlunun göz ve ağız kısımlarını kes. Daha sonra kağıt havluyu pirinç maskesinin içerisinde batır. Kâğıt havluyu pirinç suyundan yavaşça çıkar ve dikkatlice sık. Kağıt havluyu yüzünde 15 dk boyunca beklet. 15 dk sonunda fazlalığını bir pamuk yardımıyla alabilirsin. Dairesel hareketler ile tüm yüzüne uygula. Birkaç dakika beklet ve soğuk su ile durula. :)
Pirinç suyunun cilde birçok yararı var. Pirinç suyu kullananlar bunu fark etmiş olmalılar ki bunlardan biri de benim.
Pirinç suyunun cilde yararları nelerdir?
Pirinç suyunun cilde yararları
1. Yağlı ciltlerin kullanımı için idealdir. 2. Cildi sıkılaştırır ve gerer. 3. Cilt gençleştirici etkiye sahiptir. 4. B vitamini içerir, cildin daha parlak olmasını sağlar. 5. Ciltteki akne oluşumunu önler. 6. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. 7. Renk düzensizliği olan ciltlerde renk eşitliliği sağlar.
Pirinç suyu ile ten rengi açılır mı?
Pirinç suyu ile ten rengi açılır mı?
Pirinç suyu ciltteki renk eşitsizliklerini giderirken cilde aydınlık bir görünüm kazandırır. Yani cilt renginin daha açık olmasını sağlar. Bu sebeple ten rengi açmak isteyenler pirinç suyuna başvuruyor.
Pirinç suyu yüze nasıl uygulanır?
Pirinç suyu yüze nasıl uygulanır?
Kullanım şekli 1: Bir kase pirinci 2 bardak suya koyup birkaç saat bekletelim. Beklettiğimiz su ile sabah ve akşam olmak üzere yüzümüzü yıkayabiliriz. Kullanım şekli 2: Bir kase pirinci 2 bardak su ile az bir şey kaynatıp soğumaya bırakalım. Bu suya isterseniz limon da damlatabilirsiniz. Sonrasında yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
ben uyguluyordum bir ara yüzüm çok kuru oldugu icin bıraktım. 2günde bir sürdüm 1hafta boyunca çok az bir etkisi oldu fark edilmiyor ama devam etseydim etksi olurdu diye düşünüyorum yüzüm kuru oldugu icin bide onu sürünce pullanmaya basladı bıraktım ben de
4
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim cildim yağlı hergün o suyla yıkıyorum akşam birkaç gündür bilmiyorum etkisi olur mu. Sen nasıl uyguluyordun pirinci haşlayarak mı yoksa su da bekleyerek mi?
Pirinç ununu istediğin miktarda bir kaba koy krem kıvamına gelene kadar gülsuyu ekle parmağınla karıştır elinle sur yüzüne ya da istediğin bolgeye 1 saat beklet yıka faydasını gorceksin 3 günden sonra kendini gösterir ☺
Sirkeyi bilmiyorum makyaj yapmadığım için lekeler siyah noktalar falan gitsin istiyorum mümkün olduğunca :) bugün eigdeki arkadaşın anlattığı gibi pirinç unu gül suyu karışımını 3. kez yaptım pürüssüzleşmeye başladı cildim ve daha rengi daha dengeli oldu falan lekelere etkisini zamanla göreceğim:)
Fondöten bb cream falan kullanmıyorum zaten bende. Onlar daha kötü yapıyor. Yüzümde hiç birşey yok zaten ama bu aralar bunalım psikolojim bozuldu çıktılar oynadım iz kaldı 3 tane geçmesi lazım 😃
Yıllardır ben genetik hastalığından dolayı tüy sorunu cekiyorum zaten ve küçüklüğümden beri ağdaya bile kıllanma yapıyor diyen gerizekalilar oldu. Beni öyle bıyıklı dolaştırdılar Burdan okuyan varsa; tüylenmeniz sorunuz varsa gidin aldirin ne artar ne azalır eskiden nasılsa aynı çıkar he gidin bir hormonlariniza baktirin bozukluk varsa ilaç kullanın eyle Kıllı kızlara selam arkanizdayim by