Saçların keçe gibi olması, birbirine dolaşması özellikle kıvırcık ve ince telli saçlara sahip olanların yaşadığı problemlerden biridir. Birbirine dolaşan saçları açmak hiç de kolay değildir ve nazik davranmak gerekir. Tarakla sert bir şekilde açmaya çalışmak saçlarınıza daha çok zarar verebilir.
Saçlarım keçe gibi oldu ne yapabilirim?
Saçlarım keçe gibi oldu ne yapabilirim?
Saclarım keçe gibi ne yapmalıyım diyorsanız buraya! Saçların keçe gibi olması genel olarak kuruluktan kaynaklanır. Saçlarınızın nem ihtiyacını günlük olarak karşılarsanız, saçlarınız yumuşak olacaktır ve kolayca taranacaktır. Neme doyan saçlar birbirine karışmaz. Saçlarınız keçe gibi oluyor ve birbirine karışıyorsa mutlaka yapmanız gerekenler şunlardır;
Saçlarınızı ılık su ile yıkayın, özellikle sıcak sudan uzak durun.
Aşırı ısı saçları yıpratır ve kurutur. Saçlarınızın keçe gibi olması sürekli ısıya maruz kalmasından kaynaklanıyor olabilir. Isıdan bir süre uzak durun.
Saçlarınızı mutlaka 2 günde bir yıkayın.
Yıkama esnasında saç kremi kullanmanız, saçlarınızın nem ihtiyacını karşılamak için önemli bir adımdır.
Saç bakım yağları, doğal yağlar saçlarınıza nem verecek, kuruduğunda keçe gibi olmasını önleyecektir.
Açıcı gerektiren saç renkleri kullanıyorsanız saçlarınızın keçe gibi olması muhtemel. Açıcıdan bir süre uzak durun. Sadece saç boyası ile elde edebileceğiniz renkleri tercih edebilirsiniz. Boya tercihiniz de bitkisel olabilir.
A, B, C ve E vitamininden zengin gıdalara yönelin. Bu sayede saçlarınız güzelce beslenecektir.
Banyodan sonra dolaşan saçlar nasıl açılır?
Banyodan sonra dolaşan saçlar nasıl açılır?
Banyodan sonra birbirine karışan saçlar genellikle düzenli taramamaktan, kuruluktan kaynaklanır. Saçlarınızı düzenli olarak, her gün taramanız gerekmektedir. Karışan saçlarınızı açmak için sıvı saç kremlerine yönelebilirsiniz. Karışan saç bölgelerine püskürttüğünüzde saçlarınız yumuşayacak, daha kolay açılacaktır. Sert bir şekilde taramaktan mutlaka kaçının, gerekirse önce ellerinizle açın saçlarınızı. Sonrasında ise tarak kullanın.
Banyodan sonra karışan saçlar için hangi ürünler kullanılmalı?
Banyodan sonra karışan saçlar için hangi ürünler kullanılmalı?
Durulanmayan saç kremleri
Sıvı saç kremleri
Saç bakım serumları
Saç bakım yağları, doğal yağlar
Doğal yağ olarak badem yağı ya da argan yağı tercih edebilirsiniz. Ben Gliss Kremi Ultimate Oil Elixir Sıvı Saç Kreminden çok memnun kaldım. Saçların kolayca açılmasına destek oluyor. Farklı seçenekleri de var dilerseniz göz atabilirsiniz. Buradan sıvı saç kremi önerilerine de göz atabilirsiniz: Hangi marka sıvı saç kremi kullanıyorsunuz?
sabun mu kullanıyosun ben bir defa kullanmak zorunda kalmıştım o zaman keçe gibi olmuştu ya da yıkarken saçlarını çok fazla birbiine sokuyosundur azıcık nazik hareketle masaj yapar gibi yıkarsan sorun olmaz
Benim saçım da aynı tarif ettiğin gibi oluyor ama ben şebeke suyu kötü yapıyor sanıyordum çünkü saç kremi kullansam da sert oluyor, kuruyunca yumuşuyor. Leave-on (durulanmayan) ürünlerden kullanmalısın.
Zavallı cümle kurmayı unuttu :) neyse hadi seni daha fazla gömmüycem ya.. İlk önce thank you demeyi sonra dilimizi öğren, ah bu ergenlerin ateşi sadece kendini yakıyor ya :)
En İyi Cevaplar