Saçlarım ince olduğu için masa vs hiç tutmuyor hep düz kullanıyorum bazen saçımı örüyorum sonra açınca dalgalı gibi oluyor. Sizce öyle yapınca saç nasıl duruyor? Kimisi güzel duruyor diyor kimisi de saçını taramamışsın gibi duruyor diyor sizce nasıl duruyor örgülü saçı açınca?Saçı örüp açmak
Benimde saçların ince telli bende örüyorum açınca mükemmel oluyor bence Çevremdeki herkeste çok beğeniyor çoğusu kendi saçlarınmı ne kadar güzel saçların var diyor ben böyle kullanmayı çok beğeniyorum. aslında örüp açan birisini görüncede bana saçları güzel geliyor belkide bu kendim tarzım bu arada sen nasıl örüyorsun bilmem ama ıslak örmeni tercih ederim kuruyunca hem daha kalıcı hemde daha güzel duruyor
Aşırı ısının saçlara ne kadar zarar verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu sebeple kendimize en çok yakışan saç modelini doğal yöntemlerle yapmaya yöneliyoruz. Özellikle kıvırcık saçların birçok doğal, saçlara zarar vermeyen yöntemi bulunmakta. Saçı örüp açmak bu yöntemlerden en pratik olanı.
Örgülü saçı açınca nasıl şekil verilir?
Örgülü saçı açınca nasıl şekil verilir?
Örgülü saçlarla saçlarınızı kıvırcık yapacaksanız öncelikle dalgaların yoğunluğunu belirlemeniz gerekmektedir. Daha ince bukleler için çok ince tutamlar, doğal dalgalar için kalın tutamlar halinde örmelisiniz saçlarınızı. Ben zaman zaman ikisini de deniyorum :) Ancak ince bukleler elde etmek için, saçlarımı ince ince ördüğümde saçlarım çok kabarıyor. Bu durumu da şekillendirici bakım kremi kullanarak kontrol altına alıyorum.
Saçları kıvırcık yapmak için yapılan örgü ne kadar bekletilmeli?
Saçları kıvırcık yapmak için yapılan örgü
Ben genel olarak geceden örüyorum saçlarımı. Saçlar nemliyse sonuç daha güzel ve daha kalıcı oluyor. Bir de şekillendirici krem kullanılırsa hem saçların yumuşaklığı korunmuş oluyor hem de saç modeli uzun süre dayanıklı oluyor. Saçlarınızı örüp açtıktan sonra ister salık bırakın, isterseniz de önlerden arkalara doğru getirip, arkadan tel tokalarla toplayın. İkisi de nefis duruyor.
Saçı örüp açınca kıvırcık olması nasıl kalıcı olur?
Saçı örüp açınca kıvırcık olması
Siz de daha kalıcı kıvırcık saçlar için benim uyguladığım yöntemi uygulayabilirsiniz.
Saçlarınızı yıkayın ve fazla suyunu havlu yardımıyla alın.
Nemli saçlarınızı elde etmek istediğiniz kıvırcık şekline göre tutamlarına ayırın.
Ayırdığınız tutamlara uçlara doğru şekillendirici krem sürün.
Saçlarınızı çok fazla sıkmadan örün ve örgü tokaları yardımıyla sabitleyin.
Örgülerinizi en az 4 saat bekletin. Tavsiyem saçlarınızı gece yatmadan önce örmeniz.
Örgülerinizi açtıktan sonra kalın dişli bir tarak ya da parmaklarınız yardımıyla birleşen saçlarınızı açın.
Saçlarınız uzunsa bir süre sonra kendini aşağı çekecek, daha doğal bir görüntü oluşacaktır. Eğer kısaysa kabarıklığın önüne geçmek için üst tarafları arkaya doğru tel tokalarla tutturabilirsiniz.
Ben bir ara çok yapardım iki yandan ayırır çok sıkı örerdim yanlarım yoğun dalgalı olurdu. İki örük yapınca da minicik örükler yerine daha büyük dalga olurdu. Bu ara pek yapmıyorum ama kimse anlamazdı bile doğal dururdu. Bence 10 15 tane küçük örük yerine dediğimi uygula ve sımsıkı ör
Saçını ortadan ikiye ayır tam yanlara gelecek şekilde iki mısır örüğü yap arka çok düz kalmıyo ama yok arka düz kalır diyorsan iki tane yanda mısır örüğü bir tane de arkada yap mısır ya da normal bir örük yani toplam 3tane olsun en fazla. Sonra açtıktan sonra saçına uygun bir saç kremiyle yatıştır saçını diplere götürmeden
benmde saclarım duz dogal hali, o yuzden masa kıvırcık ya da jole kabul etmiyor. o yuzden ben aksam dus aldıktan sonra az serum kullanırım ve orerim, sabahsaa acınca ancak kıvırcık olur, o da aksama bozulur. bozulmaması icin sen sprey kullanabilirsin
Saçların maşa tutmuyorsa durulanmayan saç kremi var maşa olmadan bile saçının şekil almasına yardmcı oluyor ve bakım yapıyor, örgü konusundaki fikrim ise ne yazk ki örgü yapıp açnca köylü kızı gibi bir saç şekli çkyor pek iç açıcı değil
Annem size getirdi de bakkaldan tatlı al ver birkaç defa tekrarla bunu annesi yerine mutlaka kendisi çıkacak o çıktığı zaman çaktırmadan tatlı tabağının altına güzel bir mektup yaz ne istediğini belirt. 😆