Platin röfle sarısı saçlarımın dip rengini biraz daha koyu yapmaktı tek amacım... Küllü kumral boya aldım ve sonuç korkunç! Hem çok koyu bir renk hemde yeşile dönen bir saç çıktı ortaya. Akşamdan beri ağlıyorum. Bu şekilde sokağa asla çıkamam. Lütfen yardım edin. Kuaföre gidip tekrar röfle ve dip boyamı yaptıracağım. Tek korkum düzeltememesi. Sizce düzelir mi? İnanın depresyona girdim akşamdan beri. Ne olur yardım edin?Yanlış boyama sonucu yeşile dönen saç
Yanlış boyama sonucu yeşile dönen saç nasıl düzelir?
Boyama sonrası yeşillenme özellikle kumral ve sarı tonlarında meydana geliyor. Bazılarında küllü tonlardan bazılarında ise çok fazla havuza, suya girmekten kaynaklanmaktadır.
Küllü kumral neden yeşerir?
Küllü tonlara sahip renkler açıcı üzerine uygulandığında maalesef tam tonunu alamıyor ve yeşilleniyor. Özellikle açıcıdan sonra saçlarınızda kızıllıklar, turunculuklar bulunuyorsa. Üzerine de küllü bir boya uyguladıysanız, saçlarınızın yeşillenmesi muhtemel. Aynı zamanda yapısı bozulmuş, yıpranmış saçların da yeşillenmesi olasıdır.
Saçtaki yeşillenme nasıl gider?
Saçtaki yeşillenme siz müdahale etmediğiniz sürece saçlarınızdaki yaşamını sürdürecektir. Saçlarınızdaki yeşillenmelerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz birçok seçenek bulunuyor. Bunlardan herhangi birini seçerek işe koyulabilirsiniz.
Yeşillenen saç nasıl düzelir?
1. Mor şampuan
Saçlarınız yeşillendiyse mor şampuan kullanarak rengi kırabilirsiniz. Mor şampuanın içerisinde bulunan mor pigmentler saçtaki turunculuğu yok ediyor ve saçların küllü tonlarına ulaşmasını sağlıyor. Saçtaki yeşillenmede de etkili olduğu söyleniyor.
2. Cila
Yeşillenen saçlar için cila
Saçlarınızdaki yeşillenmeden cila yaparak da kurtulmanız mümkün. Bunun için kullandığınız boyanın bir ton koyusunu tercih etmeniz gerekmektedir.
3. Sirke ve karbonat karışımı
Yeşillenen saça çözüm
Sirke ve karbonat karışımı saçlarınızda bulunan yeşillenmenin giderilmesine destek olur. 2 su bardağı sirke içerisine 2 yemek kaşığı karbonat koyun. Bu karışımı saçlarınıza dökebilir ya da kabın içerisine saçlarınızı sokabilirsiniz. Saçlarınızı havlu ya da streç film ile sarıp 10-15 dakika bu şekilde bekletmeniz gerekiyor, sonrasında iyice yıkayabilirsiniz.
4. Domates salçası
Yeşillenen saç
Saçlarınızı biraz koyulaştırıp, kızıllık yaratsa da yeşillerden kurtardığı kesindir :) Saçlarınız ıslakken domates salçası uygulayacaksınız :D Kulağa biraz garip geliyor olabilir ama uygulama sonucu gerçekten etkilidir :) Dilerseniz salçayı saç kremi karıştırarak daha kolay uygulanabilir hale getirebilirsiniz. Islak saçlarınıza uygulayıp 1 saat kadar bekletin, sonrasında saçlarınızı güzelce yıkayın ve yeşillenmelerden kurtulun :)
Yanlış boyanan saç nasıl düzeltilir?
Saçlarınızda 2-3 tondan fazla oynama yoksa cila ile istediğiniz tona kolayca ulaşabilirsiniz. Ancak beklediğinizden çok daha koyu ya da açık bir renk ile karşılaştıysanız, tek çözüm yolu saçlarınızı tekrar boyatmaktır.
ya googleye ayni soruyu sordum ve sorun denk geldi aynisi basima geldi bende 8.1 kullu kumral boyadim bal kopugune dondurmek istiyorum ama hafif doreli bir renkle dondurebilirim yem yesil bir renkle geziyorum kuafore gitmiyorum sen nasil kurtuldun bu renkten
Düzeltemeyebilir ve eğer çok zorlarsa, saçlar açıcı ile yanabilir ve daha kötü olursunuz. İşlem öncesi mutlaka koruma uyglayın. Keratin kaplama yapın yoksa işiniz biter. Keratin saç botoksu doğal olsun.
2
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
dün yaptırdım. hatta komple platin röfle yaptırdım hatta bu sefer daha fazla yaptı eskiye göre ve yanma falan da olmadı. 1.5 saat nerdeyse paketli kaldı tüm saçlarım. şu an mükemmel duruyor. Tabi uçlarda çok az bir kırılma oldu ama işlem sonrası maske bakım ve biraz kesimle kendine geldi saçlarım.
Çok sevindim ama saçlarınızın uçlarında kırık oluştuğunu ifade etmeniz çok önemli bir sorun. Demek yapılan işlem saçın zayıf yerlerinde nasıl zarar verdiğini açık vermiş oldu. Zaten tüm boyalar ve oryaller ve röfle , platin işlemlerindei iki türlü yanma söz konusu; biri aniden yanma, diğei ise yavaş yavaş yanma ve kuruma. Bu bakımdan saçınız şu an yıpranmaya maruz kaldı ama siz tam hissedemiyorsunuz. Daha önce dediğim gibi, mutlaka katkısız keratin serum yükleyin. İster röfle öncesi ister sonrası ama mutlaka bir likid keratin serumu yapın derim. Geç kalırsanız tedavisi cok daha güç olabilir.
Elbette biraz faydası olur. Fakat asıl olan gerçek kalıcı bir bakım elde etmektir.. Bana güvenin, mutlaka liquid keratin botox diye bir ürün var, mutlaka deneyin, muhteşem bir fayda olacağından eminim. Bence siz keratinbakim. com u bir inceleyin ya da keratinsacbakimi. com u okuyun.
Kesinlikle yaptırın derim. Ama Katkısiz Keratin serum olsun. Muhteşem bir etkisi var. Bir de üzerine keratin bakim yağı olursa ışıltılı ipeksi saçlar sizi harika gösterir.
Katkısız keratin ile saçlarını mutlaka güçlendir, yoksa risk altında kalırsın. Bence saçına sıklıkla boya, röfle, düzleştirme, fön vs yapan herkes, saçlarını kırıktan ve yanmaktan koruması için mutlaka bu katkısız keratin yüklemesini yapmalı. Yoksa daha sonra daha çok masraf açabilir.
Ben bir bayan kuaförü olarak, föfleden kuruyan veya kırılan saç uçlarına her defasında katkısız keratin bakım yapmasını tavsiye ederim. Ben sadece Liquid Keratin Botox kullanıyorum. Kalıcı oluyor. Diğerlei de güzel ama belli süre sonra etkisini kaybediyorlar.
En İyi Cevaplar