Saçımın rengi normalde koyu kahverengi. 3 yıl önce sarıya boyattım, geçen yıl da siyah yaptım. Fakat şu an bayağı aktı hatta güneş ışığında kahverengi oluyor. Geçen yıldan beri saçıma hiç bir şey yapmadım. şu an saçımın rengini açmak istiyorum, açık kahverengi veya kestane gibi. Saç açıcı kullanmadan boyayı direk yaptırsam bir değişiklik olur mu?
Açıcı kullanmama isteğimim sebebi, eskiden çok gür saçlarım vardı. Son 6 aydır bir sebepten dolayı fazlasıyla dökülüyor. Ve kısa saçlara sahip olduğum için kabarmasından şikayetçiyim, bu yüzden sürekli press kullanıyorum. Açıcı kullanırsam çok fazla yıpranacak. Bunu da istemiyorum.Açıcı kullanmadan saç boyama
Tutar elbette zaten çok fazla açıcı sürmek istenilen renge kavuşturmuyo ki eğer yinede kullanmak istiyosanız bir miktar ekleyebilirsiniz ama fazlası hem saçınızı yakar hemde saçınızı istediğiniz tonda açmaz
Açıcının çok fazla kimyasal içermesi saçlarımızı yıpratıyor, yapısının değişmesine sebep oluyor. Saç açıcılar doğru kullanılmadığında saç derisinde de şişlikler, kaşıntılar, tahriş meydana gelebiliyor. Bu sebeple saçlarımızı açıcı kullanmadan boyamak, istediğimiz rengi elde etmek istiyoruz.
Açıcı kullanmadan saç boyama yapılır mı?
Açıcı kullanmadan saç boyama
Saçların sağlığını korumak, yıpranmasını engellemek için istediğimiz saç rengini açıcı kullanmadan elde etmek istiyoruz. Elbette ki açıcısız saç boyama yapılabilir. Ancak bunun için doğal saç renginiz ve istediğiniz saç rengi önem teşkil ediyor. Saçlarınız siyahken açık tonlar istiyorsanız, maalesef açıcı kullanmanız şarttır. Ancak kumral saçlarınıza sarı boya uygulayabilirsiniz.
Açıcı kullanmadan boya tutar mı?
Açıcı kullanmadan boya tutar mı?
Boyanın tutup tutmayacağını genel olarak var olan saç renginiz belirliyor. Açık renk saçlara sahipseniz istediğiniz tonları kolayca elde edebilirsiniz. Koyu kumral, kahve tonlarına da açıcı olmadan tutacak renkler bulunuyor elbette. Özellikle ana tonunuza yakın saç renkleri istiyorsanız, açıcı kullanmanıza gerek yoktur. Kendi tonunuzdan koyu renklere geçmek istiyorsanız da açıcıya ihtiyacınız yok. Örneğin; Kahverengi saçlarınızı açıcı kullanmadan koyu kahve yapabilirsiniz, kumral saçlarınızı açıcı kullanmadan küllü kumral ya da koyu kumral tonlarına boyayabilirsiniz. Yani burada önemli olan sizin renk seçiminiz ve var olan saç renginizdir :)
Açıcı olmadan saç boyanır mı diye merak edenlere özel öneri: Palette Deluxe Yoğun Renkler Serisi
Açıcı olmadan saç boyanır mı?
Palette Deluxe Yoğun Renkler Serisi güçlü renk açma özelliğine sahip bir saç boyası. Koyu renk saçlarda bile normal saç boyalarından daha etkili oluyor :) Dolayısıyla istediğiniz rengi açıcı kullanmadan elde etmeniz kolaylaşıyor. Aynı zamanda 8 haftaya kadar etkinliğini yitirmeyen parlaklık, yoğunluk sunuyor. İçeriğindeki değerli marula yağı sayesinde saçlar derinlemesine nemleniyor, besliyor. Bayıldığım serilerden bir tanesi ♥
Tutar elbette zaten çok fazla açıcı sürmek istenilen renge kavuşturmuyo ki eğer yinede kullanmak istiyosanız bir miktar ekleyebilirsiniz ama fazlası hem saçınızı yakar hemde saçınızı istediğiniz tonda açmaz