''Güzellik geçicidir.'' diyen kıza; ''İyi canım sana geçince haber ver.'' dedim ve koşarak uzaklaştım.
Sence güzellik geçici midir?
Sence güzellik geçici midir?
Halife Harun Reşit’in hikayesi düştü aklıma. Mecnun’un Leyla’yı delidivane sevdiğini duyan Halife Leyla’yı pek merak edermiş.
“Mecnun’u bu kadar mest ettiğine göre bu Leyla çok özel bir kadın olmalı” dermiş kendi kendine. “Öyle bir kadın ki hemcinslerinden kabekat güzel ve alımlı.” Giderek merakı katlanmış, bildiği ne kadar Ali Cengiz oyunları oynamış ki, Leyla’yı dünya gözüyle bir kerecik görsün.
En nihayetinde Leyla’yı bulup, Halife’nin sarayına getirmişler. Süsleyip püsleyip karşısına çıkarmışlar. Ne var ki Leyla peçesini çekince, Halife Harun Reşit hüsrana uğramış. Sanılmasın ki Leyla çirkinmiş ya da kötürüm veya yaşlı. Ama öyle sıra dışı bir cazibesi yokmuş açıkçası. Sayısız diğer kadın gibi o da noksanları kusurları olan bir faniymiş işte.
Halife hayal kırıklığını saklamamış. “Leyla Leyla dedikleri bu mu Allah aşkına? Mecnun bunun neyine vurulmuş ki? Alelade bir kadın. Ne farkı var ötekilerden?”
Bunu duyan Leyla gülmüş. “Evet, ben Leyla’yım ama sen Mecnun değilsin ki” diye cevap vermiş. “Sen beni bir de Mecnun’un gözlerinden görebilsen. Sanma ki başka türlü aşk denen sırra erebilirsin.”
Güzellik geçicidir yaşlanırsın yüzün ellerin kırışır buruşur , saçlarına aklar düşer ,gözlerin eskisi kadar iyi göremez , belin bükülür ,genç değilsindir artık ama o kalp hala çarpar sevdiğin için aynı heyecanla ne kadar yorulsa da . Güzellik bakan gözdedir ,kişi sevdiğini her zaman güzel görür .
güzellik geçicidir aptallık baki kalır:) herneyse bence güzellik geçici değildir annem 59 yaşında hala fıstık gibi yüzüne bakan bida bakıyor.çirkin kadınla evlendiğinde ömrünce onu görücen yaşlılığı bile çirkin olur güzel kadının yaşlılığı bile güzel oluyor.
Güzellik görecelidir ve güzellik diye adlandırdığın şeyin önemi büyüktür..
Güzelliğe bir suret, bir vücut olarak bakıyor isen evet geçicidir.. 2 sivilce yeter onu bozmaya yada tartının 10 kilo fazla göstermesi güzelliği alıp götürür..
Yok eğer kalp olarak bakıyor isen durum farklıdır fakat o da geçici olabilir.. Kalp güzelliği genelde kalıcıdır ama insan kendini eğitmeli, kaçınmalı.. Çünkü haset ve nefret çok çabuk kalbe girebilir.. Bunlar da çirkinliğin temelini oluşturur..
Yüzde ki, bedende ki kirler, çirkinlikler geçer.. Su ile yıkarsın arınır ama kalp farklıdır.. Kalp güzelliğini korumak ayrı bir maharet ister..
Ehli kişi kalbini güzel tuttukça o güzellik surete yansır.. Doğal olarak kalp güzelliğine ayrı bir önem vermek, bir bütün olarak insanı güzel kılacaktır..
Evet, güzellik geçicidir.. Kalıcı güzelliğe sahip olmak insanın kendi elindedir..
Nasıl baktığına bağlı bence. Göreceliliği bir kenara koyup değerlendirelim: 50 yaşında bir kadına, 25 yaşındaki bir kadının güzelliğini görmek için bakarsan beğenmezsin tabii ki. Ama bir insanın güzelliğini ya da yakışıklılığını ise onu yaşına göre değerlendirmek lazım. Genellikle gençliğinde de güzel ya da yakışıklı olan insanlar yalşandıklarında da öyle lurlar, kendi yaşıtları çerçevesinde. Yani bu anlamda sorunun cevabı kalıcıdır. Ama bulşıcı değildir, birinden birin geçmez. :))
Cevap
7Cevap
dün servise yaşlı bir kadın geldi bir seferliğine :)
sürekli birileri arıyor o da cevap veriyor ama görseniz türkçeyi ne güzel kullanıyor sesi de sitedeki buble gibi :)) ben sonra bir bahaneyle konuşmaya başladım onunla..
yüzünde nur var dediğin tiplerden..gözleri de yeşil..hipnoza girmiş gibi hissettim bi ara kendimi :)))
hatta bu düşüncelerimi dedim kadına :)))
demem o ki zaman geçtikçe seni güzel yapan şeyler değişebiliyor ama eğer kendine bakarsan ve ruhunda güzellikleri barındırmaya devam edersen hala etkileyebiliyorsun insanları..tıpkı benim bu kadından etkilendiğim gibi :)
penti etkilendim sadece...başka anlamlar çıkarma istersen :)
senden de etkilendim mesela şimdi ne var bunda :)))
içi güzel olmayanının dışı güzel olsa ne olur. Güzellik de geçici değildir ayrıca. Sadece görmek istediğini görür insan. Sen sevdiğin insanı ilk günki gibi ilk zamaki gibi seviyosan ve o güzellikte görüyosan hiç der misin ya sen de çirkinleştin be yıllar geçtikten sonra. Sonra demezler mi aynaya baktın mı diye. Güzellik her zaman bakidir.
Sana geçince haber mi verdin :))))
tabıı kı onun başına guzel kız bır kaç kez elını degdırsın bır guzellık geçer ona:))
:) ama neden 5 uzerınden
humms
güzellik geçici değildir..kişi severek bakdığını her zaman güzel göreceği için hep güzeldir o kişi...sevmeyen zaten güzel göremez..buda o kişiyi çirkin yapmaz..sadece bakış açısı önemlidir.
aynen öyle:)+1
Güzellik geçicidir.. Bugün güzel bulup hoşlanırsın ama yarın öyle gelmez...
Başka şeylere de dikkat etmek gerekiyor... Sadece Fiziksel özellikle sevmek sorunlar oluşturabilir.
Şarap gibi kadınlar var ya bazı insanalrda güzellik kalıcı.
Koşarak uzaklaştığın iyi olmuş çanta darbesini erteleyebilmişsin:))
"baki kalan şu kubbede, yaptıgımız andavallıklar imiş" der şair.
güzellik geçiçi olabilir çirkin betty bile sonra dan güzelleşti hatırlarsanız :) çirkin kadın yoktur
bakımsız kadın vardır estetik ve makyajla dünyanın en güzel kadını bile olabilirsin
Guzel gorunmek baska birsey,guzel gormek baska birsey.
Kargaya yavrusu sahin gozukur derler.
Fiziki olarak guzellik gecicidir.
Gonul gozuyle bakiyorsan degildir.
geçmez. güzelsen güzel yaşlanırsın çirkinsen çirkin. ama herkes güzel olmak zorunda değildir.
Güzel ama kime göre neye göre valla banada bir uğrasa arada
güzellik göreceli bi kavramdır kişi sevdıgını hep guzel gorur ama bu başkasına farklı gelebılır hem güzel görmek için güzel düşünmek gerekir..
Çok yüzeysel bir erkeksın
Senınle evlenen ölene kadar yüzünü gözünü gerdırmek zorunda kalacak
Güzellik geçici değildir , güzelliği görebilmek önemlidir.
Senin kafadakiler göremez
önemli olan iç güzellik ciğerler falan temiz olmalı
akciger filmini cd'ye kaydedip, adresine gönderiyrm.
:)
evet güzellik geçicidir anneden kıza geçer hahaha
süper :D
:) :) :) çok iyi cevapmış.
valla içini ögrenince geçebiliyor
geçicidir elbetteki.
Sen geberme emi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar