Söz ve nişanda alyans, evlilikte tek taş istenir. Ne olursa olsun sürekli elinde kalmıyor. Çıkartılması gerekiyor. Bunun yerine yüzük parmağına dövme yaptırmak tuhaf mı gelir ?
link
link
hayır günahı sadece vucuduna zarar verdiğin için. abdest kabul oluyor sadece geçici dövmelerde kabul olmuyor cunku ustekı deriye yapıldıgı ıcın . gerçek dövmeler alt deriye yapılıyor oyle birşey olsa kılda cıkmazdı hava almasa :)) ve bence çok hoş olur acıkcası ben çok beğeniyorum :))
Teşekkür ederim yorumun icin..
Aynı gorusteyim ben de...:)
Tuhaf sanki biraz. Ben yüzük isteriiim :)
Yüzük de alırız. Biraz daha inceletip yüzüğün altına yaptırma şansımızda var.. :)
Hmm olabilir aslında ama boşanınca problem olur o da :)
Alyans takmak kadar güzel bir şey olabilir mi dövme onun yerini tutamaz .
Alyans guzel.. Ama taşıması cok zor..
Dovme daha pratik dürüyor.
Alyansin çizilmesi, düşmesi, kaybolması sıkıntısı dovme de olmuyor.
Etrafımda yüzük yada alyans takan pek erkek göremiyorum ama.
Takmak guzel duygu ama cesitli bahaneler bulup takmıyorlar..
Cevap
1Cevap
Neye anlam yüklersen, neyi simgeliştirirsen o olabilir tabiki de.
Yüzük simgeliştirilmiş, sen dövmeye anlam yüklüyorsan evleneceğin kişiyle onu yaptırırsın. Çiftlerin isteğine kalmış bir şey bence. Bana tuhaf gelmez.
Onemli olan duygular. Guzel cevap..
Devlet memuru olarak mevzuaata aykırı birde kadere aykırı ya ayrılırsam netcem bennnn yoksa zıpçık demet akalın gibi onu tac şeklinemi cevirmek zorunda kalıcam.. sacma alyans neyine yetmiyoda atraksiyona gerek yok..
657ye Sakalda aykırı ama top sakal bırakmak, kot pantolon giymekte yasak ama işe gelenler var.
Sevgiyi ifade etme şekilleri kişiden kişiye değişir ama..
Rahat ol.. Atmazlar..
En fazla yer değişikliği yaparlar. :))
Eee hadi ayrıldın diyelim? Bu sefer de dövmeyi çıkarmak için estetik yaptır filan abooo uzun iş, zahmetli ve daha pahalı:)
Ayırlacagız diye evlenmiyoruz ki..
Sırf bu korku var diye uzak mı duralım...
tabuları yıkamaz mıyız ? :)
Cık bu konuda yıkamıyoruz:)İhtimaller var bu hayatta her açıdan düşünmek lazım;)
Yani sevdiğin insan kalıcı dövme değil ki terkedebiliyor ya da terkedebiliyorsun ee bu durumda yüzük gibi çabuk çıkartacağın bi' şey olmalı:)
Tabi ya unuttum kaybettim derdi yok .. tek sorun ya boşanırlarsa
ben yaptırabilim aslın da :))
Çok büyük değil.. sildirme imkanı vardır... :)
önden anlaşma yapılır.. bak yaptırıyoruz sildirmek zor olduğu için boşanmayacaksak evlenelim ona göre ;)
Dövme yaptirmasi günah oldugu ben sahsen kabul etmem.. düsünce olarak güzel, gercekten bi ömür boyu parmagindan cikmio, ama alyansinida bi ömür boyu tasiyabilirsin.. cikarmaya mecbur degilsinki :)
Parmagında alyans varken temizlik yapman, bulaşık yıkaman, avucunda agır bir şey taşıman kolay olmaz ki...
Haklisin tabi.. ama yinede cikarmaya mecbur degilsin.. yinede parmaginda durabilir, rahatsiz etse bile..
Tuhaf tabi o ne öyle.Erkekler için olabilir aslında :D Yüzüğü çıkarıp ihanet etmeye kalkmaz ama ne bilim.Kızlar için biraz sıkıntı olur.Çeşit çeşit yüzük takmak varken :)
Çeşit çeşit tek taş almıyoruz ki. Tek taş bir tane alınmıyor mu :)
Dövme severim ama nişan yada evlilik alyansı niyetine parmağa dövmeyi ''estetik'' bulmuyorum. Hoş gelmiyor.
Tek taş veya zarif bir alyans her zaman daha iyidir.
Alyans sürekli parmagında durmuyor ama.. Arada sırada çıkartman gerekıyor. Daha pratik bir yol gibi görünüyor dövme.. Baya da sıkıntılar var... :(
ben sevmem açıkçası...
hem evliyken şimdi gusül abdesti alınacağı haller var kalıcı dövmeyle de abdest olamayacağına göre..benim kendi yaşantıma uymaz..
herşeyden önce dövme yaptırmak günah..abdest tutmaz abdest tutmayınca namaz kılınamaz... dövme dışarıdan göze hoş gelsede Allahın verdiği cana, tene işkence yapmaktır...
Bende evlendiqim zaman dövme yaptırmayı düşünüyorum ama yüzük şeklinde değil eşimin ismi yazdırmak istiyorum. Birde dövmeyi yüzük seklinde değilde isim olarak düşün derim..
İsim şeklinde yazmak hoş görünmüyor.
Yüzükğün içimde gizliden yazılabilir belki...
Bunu herkes anlamaz o yüzden alyans daha iyi.
Linkteki dövmeler güzel değil...
Daha özgünleri de var... Çok güzel duruyor parmakta..
E yani biraz tuhaf (:
Farklı olmak değil mi ? :))
Farkli olcam diye tuhaf tuhaf seylermi yapilir (:
Dövmeyi severim ama parmakta hos durmamis bence. Ayni sevgilisinin ismini bir yerine yazdirmak gibi birsey ayrilcan ne olcak her aklina geldiginde parmagini koparmayimi düsüncen..)))
Silinior silinmesine ama ondan sonrada izi kalior.
Demek ki daha hoş duran bir dövme bulsak sorun çözülüyor...
Biraz daha aramak lazım gibi. :))
Çok daha romantik ama.
Alyans güzel ama sürekli üzerinde kalmıyor.. Bir açıdan unutma derdi yok..
Ama geleneklerimize ters gibi..
bu linkteki dövmeler cok çirkin gözüküyo ama
Aslında virtual recall filmindeki dövmeleri bulmaya çalıştım. Linkleri sorun olur diye eklemedim..
Daha özgün, daha guzel sekilde olanlari da var..
çok fazla simgelere takılmam açıkcası
Doğru.. Sevgi yürekte olur.. Parmakta sadece işaret... :)
evet tuhaf ..yuzugun yerini alirmi hic :)
Yüzük olunca temizlik yaparken çıkartman gerekecek... Dövme olunca kayboldu derdı yok gibi :))
evet ama..simdi yuzuk aksesuar gibi cok guzel mesela pirlanta bir yuzuk mis gibi :)
:))
çoq tuhaf gelir.
Değişik olması da güzel aslında...
bnce değil bana çok zıt ters ..
nişan atma denen kavram var olmaz
hiç güzel olmuyo
Linktekiler çirkin görünüyor..
Daha ozgunleri de vardır.
çirkin duruyo
tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar