Saçlarıma ara makas attırdım , nasıl uzar?

Kalın telli belimin 1 karış üstünde gür düz saçlarım varDI. Dün kırıklarımı aldırmak için kuaföre gittim. O sırada da nasıl bir hal içine girdiysem "vur abim ara makası" dedim. Dediğim andan itibaren içimi bir pişmanlık kapladı ama bunu duyan kuaförün gözleri parladı. Direkt makası kaptı ve çat diye kesti... İçime oturmadı değil yani. Bir bebek yastığınu dolduracak kadar saçı bıraktım orda çıktım. Eh diyorum iyi oldu artık kabarmazlar rahat şekil alırlar falan ama eve bir geldim annem resmen şoka girdi. Napmışsın güzelim saçlarına kedi kuyruğu gibi incecik kalmışlar dedi. Kendisinin saçları ince telli ve hep omuzlarında. Uzamıyor kıskanırdı benim saçlarımı. Annemden bunu diyince moralim çöktü anında. Daha önce de attırmıştım ara makas hatta çok da memnun kalmıştım fakat bu sefer adam saç diplerinden attı. Daha önce saç dibinden bir 5-6 cm aşağıdan atmıştı. Bayram sebebiyle kendi kuaförüme gidemedim ve şu an çok pişmanım. Bu saçları nasıl uzatıcam ben diplerden girdiği için 1-2 ay sonra yine attırmak gerekir yoksa dik dik uzar çok kabarır vs diyorlar. Aranızda yaptıran ve bu sorunu çeken var mı 😔
Saçlarıma ara makas attırdım , nasıl uzar?