Limon suyunun ten rengini beyazlattığını duymuştum, peki banyo suyuma limon eklersem fayda eder mi? Yüze limon sürmek beyazlatır mı?limon cildi beyazlatma yorumlar
Selam :) Cilt bakımında denemedim yöntem ve maske kalmadı. Bu konuya meraklıyım. Doğal yönetimleri denemeyi de seviyorum. Cilt beyazlatma konusunda denediğim birçok yöntem ve malzeme mevcut. Limon suyu da bu malzemelerden bir tanesi. Hep söylenir limon suyu cildi beyazlatır diye. Peki kaçımız deneyip sonucunu gördük? Ben denedim. Bu yüzden sizler için limon beyazlatır mı? sorusuna cevap vereceğim.
Limon cilt rengini açar mı?
Limon cilt rengini açar mı?
Bu konu hakkında en çok merak edilen soru yüze limon sürmek beyazlatır mı? oluyor. Genital bölge ve koltukaltı gibi bölgelerde de limonun cildi beyazlatıp beyazlatmayacağı merak edilse de en çok yüz ile ilgili sorular soruluyor. Evet limon suyu cilt rengini açar. Genelde yüz, genital bölge ve koltukaltı için kullanılır. Ben yüzüm için daha önce kullandığımda olumlu sonuç almıştım. Limon sitrik asit içermekte. Sitrik asit cilt üzerinde renk açıcı bir etkiye sahip. Cilt üzerinde peeling etkisi yaratıyor. Cildin üzerindeki ölü deriyi temizliyor. Bu sayede daha koyu ve lekeli olan bölüm soyuluyor. Alttan daha açık renkli cilt ortaya çıkıyor.
Limon suyu cilde zarar verir mi?
Limon cildi beyazlatma yorumlar
Limon suyu asidik bir madde olduğunu için kullanırken dikkatli olmalısınız. Eğer çok hassas bir cildiniz varsa limon suyu cildinizde tahrişe sebebiyet verebilir. Bu yüzden kullanmanızı tavsiye etmem. Cildinizin hassas olup olmadığını bilmiyorsanız deneme yapabilirsiniz. Limon suyunu önce boynunuzda küçük bir bölgeye sürün. Boynunuz yüzünüze en yakın yer olduğu için cildinizde hassasiyet yapıp yapmayacağını bu şekilde anlayabilirsiniz. Eğer boynunuzda tahriş, kızarıklık, kaşıntı gibi etkileri olursa kullanmaya devam etmeyin. Ancak herhangi olumsuz bir etki görmezseniz yüzünüze limon suyu sürebilirsiniz. Limon cildi beyazlatma yorumlar araştıracak olursanız hassas ciltlerin memnun kalmadığını ancak diğer kullanıcıların memnun kaldığını anlarsınız.
Limon suyu yüze nasıl uygulanır?
limon suyu yüze nasıl uygulanır?
Limon suyunu taze olarak sıktıktan sonra sadece yüzünüz değil istediğiniz herhangi bir bölgenize direkt olarak uygulayabilirsiniz. Uygularken pamuk da kullanabilirsiniz. Ama kullanmadan önce yüzünüzü temizleyici bir ürünle yıkayın. Ardından limon suyunu sürün ve bir süre beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Limon suyunu maske gibi düşünün. En son da nemlendirici krem uygulayın. Eğer vücudunuzda başka bir bölgenize uygulayacaksanız önce duş alın arından limon suyu uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra yıkayın ve nemlendirici uygulayın.
Cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir?
cilt beyazlatma yöntemleri
Limon suyundan hariç daha birçok cilt beyazlatma yöntemi var. Bunlardan da kısaca bahsetmek istiyorum.
Örneğin süt. Süttün de cilt beyazlatma etkisi var. Yukarıda limon suyunu anlattığım gibi sütü de aynı şekilde kullanabilirsiniz.
Bir de zerdeçal cilt beyazlatma konusunda oldukça ünlüdür. Bir tatlı kaşığı zerdeçalın içine kıvama genele kadar süt ekleyin ve temiz cildinize uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Düzenli kullanımda cildinizi beyazlatacak ve lekeleri yok edecek.
Karbonatta oldukça etkili bir malzeme. Ama hassas cilde sahipseniz kullanmanızı tavsiye etmem. En çok koltukaltı beyazlatmak için ideal bir malzeme. 1 tatlı kaşığı karbonatın içine 4-5 damla limon suyu ekleyip karıştırın. Ovalayarak koltukaltınıza uygulayın. % dakika masaj yapın. Ardından yıkayın.
Kil maskesinin de cilt beyazlatma ve leke giderme etkisi mevcut. Haftada bir kez kil maskesi uygulayabilirsiniz.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Limon suyu tek başına yeterli olmaz, süt tozu da cilt beyazlatmak için etkili bir üründür. Limon suyunu ve süt tozunu karıştırıp cildine uygulayacaksın, 10-15 dk bekleteceksin. :)
Hayır sakın Limonun cildi iyileştirmesi yanında tahriş edici özelliğide vardır içindeki asitten dolayı Ten rengini açmak istiyosan sadece yüzüne pirinç suyu sürebilirsin
Dogal saf zeytinyagla birlikte deniz suyunu aynı oranda şişe de salla krem kıvamına gelene kadar sonra sür. Hem korur hem yakar. Denize gir ustunden cikmaz. Kokusunu beğenmezsen başka bir şey de katabilirsin.
Özür dilerim. Aklima ilk gelen seydi. genelde ciddi cevaplar veririm. nette bu bilgiye rastladim. Limonun cilt için bir çok faydaları vardır. Limon suyu, doğal bir beyazlatma ajanı olarak hareket ederek cilt rengini açabilir. Ayrıca, cildi yabancı maddelerden temizleyen bir malzemedir. Limon, yeni hücrelerin büyümesini teşvik eden bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Ayrıca, yüksek antioksidan içeriği yaşlanma belirtilerinin görünümünü geciktirmeye yardımcı olur. Cildinize limon suyu uygulamak için ilk olarak; bir limonu sıkın, su veya gül suyu ile karıştırın.
Arkadaşım ben yuzumdeki sivilce ve yara izleri için pamuğa limon suyunu döküp masaj yaparak sürüyordum ne sivilcem kaldı nede yara izlerim çok kısa sürede geçirdi ve yara izlerimin olduğu kısımlar da sanırım deri yenilenmesi oldu çünkü yanağımın elmacık kemiğinin orada küçük bir çukur şeklinde yara izi vardı şimdi yok bu yara izleri için contracrubex denilen kremi kullanmıştım birşeye yaramamıştı
En İyi Cevaplar