Saçlarım seyrekleşti. Saçlarımın eskisi gibi gür olması için ne yapmalıyım?
Saçlarım önceden çok gürdü herkes öyle derdi hatta ben bundan rahatsız olurdum bile fakat şimdi seyrekleşti eskisi gibi olması için ne yapmalıyım? Yorum ve önerilerinizi bekliyorum...Saçlarım seyrekleşti
Saç dökülmesi maalesef birçok kişinin yaşadığı ortak saç problemidir. Yoğun dökülmeler saçlarda seyrekleşmeye, hatta kelliğe bile yol açabilir. Bunun için vakit kaybetmeden çözüm bulmak şarttır.
Saç Dökülmesi Sebepleri Nelerdir?
Saç Dökülmesi Sebepleri
Hem erkekler hem de kadınlar için dünya çapında saç dökülmesinin en yaygın nedeni genetiktir. Aile içerisinde kellik varsa diğer aile üyeleri de risk altındadır.
Mevsimsel koşullar
Aşırı stres
Kullanılan ilaçlar
Aşırı ısı kullanımı
Saçlara uygulanan kimyasal işlemler
Yaşlılık
Alopesi areata
Yanlış saç bakım ürünleri
Saçların çok sıkı bağlanması
Başlıca saç dökülmesi nedenleri olarak sıralanabilir. Saçlarınızdaki dökülmeler vitamin eksikliklerinden de kaynaklanıyor olabilir. Saç dökülmesi tedavisi için öncelikle sebebin bulunması önemlidir. Bunun için mutlaka profesyonel destek almanızı öneririm.
Saç Seyrelmesi Çözümü Nedir?
Saç Seyrelmesi Çözümü
Saç dökülmesi sonucunda saçlarınızın seyreldiğini gözlemliyorsanız, öncelikle bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Eğer bunun sebebi hastalık ya da vitamin eksikliği ise kullanılan ilaçlar saç seyrelmenizin de önüne geçecektir.
Bunun yanı sıra yeni saç oluşumunu desteklediği, saçları güçlendirdiği bilinen badem yağını haftada bir kez olacak şekilde saçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Dökülme karşıtı bakım ürünleriyle de saç dökülmenizi büyük ölçüde kontrol altına alabilirsiniz.
Saçlarınız yoğun bir şekilde dökülüyorsa ısıya ve kimyasal işlemlere ara vermeniz gerekmektedir.
Saçlarınızı düzenli olarak taramanız, varsa kırıklarınızı aldırmanız da saçlarınızın daha güçlü olmasına yardımcı olabilir.
Saçlarım seyrekleşti ne yapmalıyım diyenler bu önerilerimi mutlaka uygulamalı.
Saç seyrekleşmesini önlemek için öncelikle dökülmenizi önlemeniz gerekmektedir. Bunun için en uygun şampuanlar da dökülme karşıtı olan şampuanlardır. Sizin için harika bir önerim olacak. Kalitesi ve her saç tipine uygun seçenekleriyle Elidor her zaman yenilikçi olup, saçlarımızın iyiliğini düşünüyor :)
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Şampuan içeriğindeki soya vitamini sayesinde koparak dökülmeleri 10 kata kadar azaltıyor. Aynı zamanda saçların daha canlı ve daha bakımlı görünmesini sağlıyor. Saç kremiyle birlikte kullanırsanız, daha iyi etki alırsınız.
seyrekleştyse büyük ihtimal demir eksikliğin var. benimde çok dökülüyordu kan tahlili yaptırdım demir eksikliği çıktı. hap kullandım dökülmem bayağı azaldı mutlaka bir tahlil yaptır.
yemek seçme herşeyi ye ozelliklede sarımsak ye bide sabun kullan bıttım sabunu filan varya ilaçlar sacın dışındada diğer yerlerdede saç çıkardığı için önermiyorum
Isırgan otunun iyi geldiği söylenir çay gibi demleyip içine biraz limon kattıktan sonra banyodan sonra bu suyla durula saç derisideki kılacal damarlara iyi geliyor ve yeniden saç çıkmasını bile tetikliyor. piyasadaki saç çıkaran bioksin gibi şampuanların içeriğinde Isırgan otu olduğunu görebilirsin bide bunun şampuanı var tresan diye o nasıldır bilmiyorum ama.
Bir jilet vurdur :)) şaka bir yana dökülen saçları geri getirmek zor dökülmeden önce önlem alınmalı genelde piyasada satılan bazı ürünler var ama hepsi palavra insanların paralarını almak niyetleri öyle olmasa zaten bu kadar reklam niye yapsınlar. Yani saçlarınla vedalaş
Hayatta hiç bir şeye inanmadığım kadar nazara inanıyorum 🙄😂 Benim de böyleydi herkes ayyy ne güzel ayyy hiç dökülmüyor diye diye saçlarım birkaç ay içinde bir avuç kaldı Doktora gittim bir sprey verdi onu kullandıktan sonra dökülmem durdu yeni saç çıktığını da az çok görüyorum ama eskisi gibi olması çok zor Cildiyeye gitmeni öneririm Tabi evde de desteklemek lazım ayda iki kere doğal yağlarla maske yapıp bekletiyorum Umarım düzelir saçların 💋
Duyduğuma göre aktarlarda satılan sarımsak özlü şampuanlar varmış çok iyi geldiği söyleniyo ben kullanmadım ama kullanan kişiler faydasını görmüş bende size öneriyorum denemekte fayda var inşl saçlarınız tekrar çıkar
En İyi Cevaplar