Beni aşar bu fiyatlar...
Kolye yaptırmak istiyorum...Kolye yapan yerler nerelerdir, maliyeti nedir?
Beni aşar bu fiyatlar...
babam kuyumcuydu oradan biliyorum bazen yanına giderdim.
kolyeye göre değişiyordu fiyatlar. isim kolye tarzı birşey ise 25 tlye sanırsam. biz yaptırıyorduk (altın - gümüş masrafı hariç. sadece işçilik). eğer daha klas birşey istersen fiyat artar tabi. aslında yaptıkları pek birşeyde yok. sen model veriyorsun bilgisayardan bir alet vardı.1dakikaya aynısını yapıyordu sana. eğer metal ise felan çok birşey tutacağını sanmam (ama tabi herkez makine ile yapmıyor. eğer adam makine ile yapmıyacaksa bu onu bir hayli uğraştırır ve haliylede fiyat artar :)
Nomal tezgahta satılan gümüşler bile 100 tl'den başlıyor, ısmarlama kolye yaptırman ağırlığına gçre 300 tl'ye kadar çıkabilir. Gümüşçülerin çoğunda çelik kolyeler de vardır. Ama imalathaneleri nerede bilemiyorum. Kapalıçarşı'da imalathanelerin olduğunu duymuştum.
demiri bilmem ama gümüş olsun dersen gümüşçülerin hemen hepsi yapıyor.
Cevap
4Cevap
Ben rakamların olduğu bir kolye yaptırmak için sormuştum.Gümüş kolye için 100 lira dediler. Bunun yanında bir şekil yaptırmak istediğim 250 TL'ye kadar fiyat çıkmıştı. Sipariş işi olduğu için demir kolyede fiyat farkı pek olmuyor. En fazla 20 tl ucuza getirirsin. Tercihine göre demir- gümüş sana kalmış.
ben de fiyatlardan haberin var mı diye yazacaktım ki sen yazmışsın ki burada da söylemişler. :)
kolye işi sana pahalıya mal olur gerçekten. Çünkü tasarımı özele girdiği için fiyat iki katı gibi düşün. Alternatif olarak seyyarlarda olan kolyelere bakabilirsin
ankara da var ben bileklikle kolye almaya gitmiştim hepsini kendisi yapıyodu istedigin birşey varsa yaparım die crixus un kolyesinden yaptırcam şimdi
Bu yer Ankarada nerede acaba? Ben de bir kolye yaptırmak istiyorum demirden
Yaptırdığın kolyenin türüne, ayarına işlemesine göre değişir.
bazı gümüşcüler yapıyorlar
basit bir şey değilse, en az 200 tl yi gözden çıkar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar