Saçımın doğal rengi sarı. Hiç boya sürmedim. Kaşım ise siyah. İkisi de doğal. Herkes saçlarını boyadın mı diye soruyor. En azından biraz kaş rengimi açmak istiyorum. Nasıl açabilirim? Boya sürmeden açmanın bir yolu var mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçımın doğal rengi sarı. Hiç boya sürmedim. Kaşım ise siyah. İkisi de doğal. Herkes saçlarını boyadın mı diye soruyor. En azından biraz kaş rengimi açmak istiyorum. Nasıl açabilirim? Boya sürmeden açmanın bir yolu var mı?

Evde kaş rengi açma işlemi genellikle kaşların daha belirgin ve çekici görünmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu işlemi yapmak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Kaş rengini açma işlemini şu şekilde yapabilirsiniz;

Kaş boyası, kaşların daha dolgun görünmesini sağlamak için kullanılır. Genellikle kaşların doğal renginden bir ton veya iki ton daha açık bir renk kullanılır. Böylece kaşlar daha dolgun ve belirgin hale gelir. Kaş boyası genellikle kaş kalemi veya kaş farı gibi diğer kaş ürünleriyle birlikte kullanılır.
Kaş boyası uygulamak oldukça kolaydır. Öncelikle kaş fırçası ile kaşlarınızı tarayın. Daha sonra kaş boyasını fırçaya alın ve kaşlarınıza sürün. Kaş boyasını kaşlarınızda 10-15 dakika bekletin ve sonra ıslak bir pamuk yardımıyla temizleyin.

Saç boyası ile kaş rengi açmak, özellikle kaşlarının doğal renginden memnun olmayan kişiler tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Ancak, bu işlem yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.
İlk olarak, kaş rengini açmak için kullanılan saç boyasının özel olarak formüle edilmiş kaş boyaları gibi güvenli ve uygun olması gerekir. Ayrıca, bu işlemi kendiniz yapmak yerine, uzman bir güzellik uzmanı veya kuaför yardımıyla yapmanız önerilir.
İşlem sırasında, saç boyası kaşlarınıza uygulanır ve belirli bir süre bekletilir. Bu süre boyunca, kaşlarınızın rengi açılmaya başlayacak ve sonunda istediğiniz renge ulaşacaktır. Ancak, süreyi aşmamak ve boyayı dikkatlice çıkarmak önemlidir, aksi takdirde kaşlarınızda yanma, tahriş veya renk değişiklikleri gibi istenmeyen yan etkiler oluşabilir.

Papatya suyu ile kaş rengi açma, doğal bir yöntemdir ve kaşları daha açık bir renge sahip olmak isteyen kişiler tarafından sıkça tercih edilir. İşlem sırasında, papatya suyu kullanılarak kaşlardaki koyu pigmentler açılmaya çalışılır.
Bu işlem için, bir avuç papatya çiçeği kaynar suya eklenir ve demlenmesi beklenir. Demlenen çay, soğuduktan sonra bir pamuk yardımıyla kaşlara uygulanır. Bu işlem, günde birkaç kez tekrarlanarak istenen sonuca ulaşılana kadar devam ettirilebilir.
Papatya suyu, kaş rengini açmanın yanı sıra, kaşların daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Ancak, kaşlarınızı açmak için herhangi bir yöntem kullanmadan önce, cildinizin hassasiyetine ve alerjik reaksiyonlara karşı test yapmanız önemlidir. Ayrıca, işlem sonrasında cildinizde tahriş veya kızarıklık gibi bir durum oluşursa, işlemi durdurmalı ve bir dermatologa danışmalısınız.

Kaşlarınızın rengini açmak için beyaz sirke kullanmak isterseniz, öncelikle bir pamuklu çubuk veya fırça yardımıyla sirkeyi kaşlarınıza uygulayın. Daha sonra birkaç dakika bekleyin ve ardından sirkeyi ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada bir kez yapabilirsiniz.
Ancak, kaşlarınızı beyaz sirke ile açarken dikkatli olmanız gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle, sirkenin gözlerinize gelmemesine dikkat edin. Ayrıca, sirke kaş derisinde tahrişe neden olabilir, bu nedenle işlemi uygulamadan önce bir alerji testi yapmanız önerilir.

Bal ile kaş rengi açma işlemi, doğal yollardan kaşları hafifçe açmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Ancak bu yöntem dikkatli kullanılmadığında cilt tahrişine neden olabilir ve bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu nedenle, bal ile kaş rengi açma işlemi öncesinde mutlaka bir uzmana danışılması önerilir.
Balın içindeki doğal enzimlerin kaşları hafifçe açtığı düşünülmektedir. Balın etkisini artırmak için, bazı kişiler limon suyu veya zeytinyağı gibi diğer doğal malzemeleri de kullanabilirler. Bir miktar balı kaşların üzerine sürün. Balın doğal enzimlerinin etkisini artırmak için birkaç damla limon suyu veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 20-30 dakika boyunca kaşların üzerinde balı bırakın. lık suyla kaşları yıkayın ve hafifçe kurulayın. İşlemi haftada birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Öncelikle, kaş rengi açma işlemi cilt tipinize ve kaşlarınızın doğal rengine uygun bir şekilde yapılmalıdır. Özellikle koyu renkli kaşlara sahip olanlar, açma işlemi sırasında dikkatli olmalı ve aşırı açmaktan kaçınmalıdır.
Ayrıca, kaş rengi açma ürünleri, ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden önceden test edilmelidir. Bunun için ürünün küçük bir bölgeye uygulanması ve 24 saat boyunca beklenmesi önerilir.
Kaşların açılması işlemi, kaşların ne kadar açılacağına karar verildikten sonra yapılmalıdır. Ayrıca, kaşların şekli de önemlidir. Kaşların doğal şeklinin korunması, kaşların daha doğal görünmesini sağlayacaktır.
Kaş rengi açma işlemi yaparken, ürünü göz çevresi ve göz kapaklarına temas ettirmemek de önemlidir. Aksi halde, gözlerde tahriş ve rahatsızlık hissi oluşabilir.
Kaş rengimizin saç rengimizle aynı olması yüzümüzün de daha açık, daha ferah görünmesini sağlayacaktır. Koyu kalan kaşlar maalesef tüm dikkatleri üzerine çeker ve yüzün güzelliğini gölgeler.
Limon büyük bir performans sağlamasa da kaşların rengini biraz açabilir. 2 limonun suyunu sıkıp, 1 litre suya karıştırın ve bu suyla yüzünüzü yıkayın. Ardından güneşe çıkın ve yüzünüzün kurumasını bekleyin, düzenli olarak kullandığınızda kaş renginizde açılma gözlemleyebilirsiniz.

Oksidasyon kremi de kaş rengini açmak için kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Bir miktar oksidanı kaşlarınıza sürün, 20-30 dakika bekletin ve iyice yıkayın. Yeterli açılma gözlemlenmezse bu işlemi 2 gün sonra tekrar uygulayabilirsiniz.

Tüy sarartıcılar tüylerin yapısıyla oynar ve köküne işler. Bu sebeple kaşlarınızda kullanmanızı önermem. Ancak kaş rengini de açar mı diye merak ediyorsanız evet açarlar. Kullananlar da mevcuttur.

Papatya suyu saçlarda uygulanabildiği gibi, kaşlarda da uygulanabiliyor ve rengin açılmasına yardımcı oluyor. Bir tutam kurumuş papatyayı bir miktar su ile kaynatın ve ılımasını bekletin. Ilıdıktan sonra kaşlarınıza uygulayın ve güneşe çıkın. Düzenli kullanımda kaşlarınızda açılma gözlemleyebilirsiniz.

Oksijen suyu da kaş ve saç rengi açmak için kullanılan doğal yöntemlerden bir tanesidir. Oksijen suyunu uyguladıktan sonra da güneşe çıkmanız gerekmektedir. Aksi halde yeterli açılma elde edemeyebilirsiniz.
ben daha önce tüy sarartıcı ile açtım fakat kaşlarını kısa sürede beyazlatabilir bunu kullandıktan kısa bir süre sonra kaşımda beyaz çıkmıştı ve tüy sarartıcı kaşlarını parlak yapacak bu da pek hoş gözükmüyor ama kısa sürede eski rengine döneceğinden denemeni öneririm ben saçımı sarıya boyarsam tekrar gene bu yöntemle açardım çünkü daha iyi başka bir yöntem bilmiyorum saç rengini açan boyalar var onları denemedim sanırım deneyipte işe yaramamışta olabilir tam hatırlayamadım yalnız tüy sarartıcıyı denersen boya gibi 45 dk saçta bekletmeyeceksin 2-3 dk aynada bakarsın rengini beğendiğinde yıkarsın denersen tabi
Teşekkür ederim :) Nerden alabilirim peki?
ben ıhlamurun filan saçı açtığını duydum limon da var onları kaşa sürüp güneşte beklesek bir faydası olur mu
papatya suyu kullan eminol çok dua ediceksin bana :)
Kullanıyorum papatya suyunu ama kaş rengine fayda etmiyor
Ya kötü değil görünüş olarak da tuhaf durmuyor hatta bence güzel ama renk farkı sinirime gitmeye başladı :)
Evet saçta bile çok zor benim saçım sarı olmasına rağmen sadece parlattı güneşte sürüp kaç kez beklemişliğim var hem de doğal topladığım papatlardı..
Cevap
6Cevap
bunu yazın yapabilirsin ama papatya suyu sürüp günese cıkman lazım bir ton acılabilir.
papatya suyu döker oksijenli su döker boya döker kaş kalemi döker. sakın bunları deneme bence
Oreal kullanabilirler, kas rengini acabilecegin dogal bir yontem yok. Oreal ile 1 dakika'da hallederler.
Tavsiye etmem o ayri.
Kaş da kıldır ve güneşte kaldıkça kıllarımız yavaş yavaş sararır. Şimdi yaza girdik 3 ay boyunca her gün bir 30-60 dakika güneşlensen bence daha açık bir kaş rengine sahip olmak mümkün
eğer saçların doğalsa bu zaten ten renginden bile belli olur çok oynama bence kaşlarınla
papatya suyunu zeyntinyagına ban.
Oksijenli suyla düzenli olarak yıka...
papatya suyu... oksijen sürme yakarsın ;)
oksijenli su olabilir.
papatya suyu kullan bence
papatya suyu kaşa da uyar belki
bi kuaföre danış bnce
Açabildin mi rengini?
Açmaktan vazgeçtim çünkü açınca boya gibi çıkması mümkün değil yani kaşın hep o renkte kalacak bence boyatmak en iyisi çünkü boya çıkabiliyor en azından. Ama boyatmadım da :)
En iyisi boşverelim bide dökülür falan :)
papatya suyu olabilir
Var mıymış?
Oksijen,papatya suyu
badem yağı sür :D
Camasir suyu kullan
Sen Daenerys misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?