Diz Kapağında Sivilce, Şişlik Çıkmasının Olası Sebepleri Nelerdir?
Diz Kapağında Sivilce, Şişlik
Diz kapağında sivilce gibi şişlik, diz kapağında sivilce, diz kapağında pütür oluşumunun sebepleri birçok şey olabilir. Ciltteki gözeneklerin içeriğinde yağ bezleri bulunur. Ayrıca ergenlik dönemiyle beraber androjen hormonların salgılanmasında artış olur. Bu hormonlar aşırı salgılanınca yağ bezleri de aktifleşir ve gereğinden fazla sebum üretir. Sebum, gözenekleri tıkar ve iltihaplar meydana gelir. Sonuç olarak da sivilceler oluşur. Bacaklardaki sivilcelerin sebeplerinden biri de folikülit olabilir. Folikülit sebepleri; hijyen eksikliği, stres, vücudun fazla ısıya maruz kalması, aşırı terlemesi, kıl dönmesi, dar kıyafetler giymek, tıraşa bağlı tahriş olabilir.
Dizde ve Bacakta Çıkan Sivilceleri Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
Dizde ve Bacakta Çıkan Sivilceleri Önlemek
Dizde sivilce şikayetinde dikkat edilmesi gereken en önemli etken hijyendir. Hijyen yoksa dizde çıkan sivilce görülme olasılığı artar. Bu yüzden duş dışında günde 2 kere sıcak suyla bacaklarınızı yıkayın ve bakterilere fırsat vermeyin.
Bacaklar da cildimizin bir bölümüdür ve nem desteğine ihtiyacı olabilir. Bu yüzden kurumasına sebep olmadan her gün nemlendirici krem sürmenizi tavsiye ederim.
Her duşta bacaklarınızı keseleyip cilt üzerinde biriken yağı ve kiri arındırmalısınız. Hem böylece kan dolaşımı kıskanır ve sivilceyle birlikte selülit ve çatlak görünümü de azalır.
Bacakları Nemlendirmek İçin Hangi Krem Tavsiye Edilir?
Bepanthen Plus
Bacaklarınızı nemlendirmek için Bepanthen Plus kullanabilirsiniz. Bepanthen Plus 2021 güncel fiyatı 30 gramlık tüp için 29.70 TL olarak belirlenmiştir.
Kameran cok iyiymiş. ayrıca o kıl kökleri onlar hep durur öyle herkeste aynı degıldır genetik işte.
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Galxy Fit, bence iyi değil, ama odaklanınca ıyı cekıyor, daha 2 gun once buldum, odaklanmayı 4 seneden berı kullanıyorum.3. Kattan düştü bırsey olmadı dflgadfg
Merhabalar canım öncelikle geçmiş olsun ve iyi günler gel sana yardımcı olayım o minik minik sivilceler dışarıdan pek görünmediği için bence bu kadar sorun yapmamalısın ki dizimiz genelde hassastır çabuk kanar ve kurudur benim sana tavsiye edebileceğim tek şey bir cildiye uzmanına gitmek bunun dışında dizlerini kremle nemlendirmen umarım geçer canım.