Şampuana kuru maya katmak mı? Yapma bacım, yapma gözünü sevdiğim yapma :D Onun kokusu geçmez saçtan. Ben sana birkaç saç uzatma yolu söyleyeyim, onları kullan.
1. Protein ve biotin bakımından zengin gıdalarla beslen.
Mutlaka yumurta ye her gün. Aynı zamanda H vitamini olarak da bilinen Biotini de gıda olarak almanda fayda var. Avokadoda var, karnabahar, havuç, mantar gibi bazı sebzelerde de var, bunları tüketebilirsin. İşte saç büyümesini hızlandıran biotin ve protein bakımından zengin gıdaların bir listesi: Badem, Fıstık, Ceviz ve Ceviz Yumurta Süt ve Peynir Somon Avokado Badem
2. Mutlaka saç uzatan şampuan ve krem kullan.
Ben saçlarımı boyattıktan sonra ne yazık ki çok yıprandı ve güzelim saçlarımı omuz hizamda kestirmek zorunda kaldım. Bu yaşımdayım ve hiç kısa saç kullanmadım desem yeri, depresyona girdim resmen :D O yüzden her şeyi araştırdım çok şey uyguladım ama bana faydası olan en önemli şeylerden biri bu madde oldu. Öncelikle saçıma Elidor'un yeşil serisini uyguladım, Serum Bakım Kremi var Sağlıklı Uzayan Saçlar diye, fotoğrafını ekledim kolaylıkla bulabilirsin.
İçerisinde çam terebentin yağı var. Bu yağ saçlar için çok yararlı. Saç dökülmesi, kepek problemlerine karşı inanılmaz bir etkiye sahip, kısa sürede saçın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur ve saça parlaklık verir. Yani ne arıyorsan bu kremin içinde var zaten. Tavsiye ederim, yararını göreceksin.
3. Saçlarını soğuk suyla durula.
Sıcak su saçtaki nemi alır. Nemsiz kalan saç da zayıflar ve kırılır, haliyle uzamaz. Bu yüzden soğuk ya da ılık suyla son durulamanı yapmalısın.
Sağlıklı, hacimli ve uzun saçlar hepimizin hayali sanırım. E tabii durum böyle olunca saçlarımızı nasıl daha hızlı uzatabiliriz diye denemediğimiz tarif, denemediğimiz saç bakım ürünü kalmıyor. Kuru maya da bunlardan biri aslında. Daha önce de saçlarını uzatmak için kuru maya kullanan birkaç kişinin yorumlarına denk gelmiştim. O yüzden sorunuzu görünce hemen yazmak istedim.🤩 Eğer "Kuru maya ile saç uzar mı?", "Kuru maya ile saç nasıl uzar?" sorularına cevap arıyorsan ve kuru maya ile saç uzatanları merak ediyorsan yazımı okumaya devam edebilirsin.
Kuru Maya ile Saç Uzatmak Mümkün mü?
Kuru Maya ile Saç Uzatmak Mümkün mü?
Eğer genel bir bilgi vermek gerekirse mayanın içerisinde B vitamini vardır ve bu vitamin sayesinde kan dolaşımımız artar ve metabolizmamız uyarılır. Böylece de saçlarımızın uzama hızı artmış olur. Aynı zamanda içerisindeki Folik asit, saçlarımızı dış etmenlerden korur ve aminoasitler sayesinde saç tellerimiz daha güçlü ve esnek bir yapıya kavuşur. Kuru maya hem saç uzatmada hem de saçlardaki dökülmeye karşı kullanılan en iyi tariflerden biri olsa da ben saçıma bu tarz şeyler uygulamayı pek sevmiyorum açıkçası. Çünkü saçımdan hiç çıkmayacakmış gibi geliyor nedense bana. Bu yüzden kuru mayanın faydalı olacağını söylemekle beraber sana kendi saç uzatma formülümden de bahsedeceğim.💜
İlk önce şunu deneyebilirsin güzel beslen, yani ilk önce kendini içeriden besle ki dışarısına fayda etsin ve saçların uzasın. Protein, karbonhidrat, yağ... Bunların hepsini yeteri kadar yeterli ölçüde al. İlk önce yapmak istediğin şeyi içeriden hallet sonra dışarısına yönel. Kuaför bir tanıdığım vardı ondan şöyle bir duyum aldım saçı örmek saçı uzatırmış. Bu yöntemi de deneyebilir, saçlarını bir süre sürekli örerek uzayacak mı görebilirsin.
Hindistan cevizi yağı sürebilirsin ben kullanıyorum gerçekten çok yararlı sadece saçı uzatmak ile kalmıyor hacim kazandırıyor ve kokusu da harika.🤩 Argan yağı kullanabilirsin, bunu genelde çoğu kişi bilir. Saçı güzel uzatır ama saçının yüzünü asla temas etmemesi lazım çünkü sivilce çıkartabilir. Son favorim ise Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi.💚
Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi
Saçlarının daha hızlı ve daha sağlıklı uzamasını istiyorsan Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi'ni satın alıp kullanabilirsin. Genel olarak Türkiye’de en iyi şampuanları üreten marka, Elidor bence. Denediğim ve memnun aldığım için rahatlıkla tavsiye edebilirim, deneyebilirsin.
Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi Ekspress Bakım Spreyi
Benim önerim bu ürünleri seri olarak kullanman. Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi'nin içinde şampuan, bakım kremi ve ekspres bakım spreyi mevcut. Ben seri olarak kullandığım için etkisini tamamen görebildiğimi düşünüyorum. Bu yüzden eğer denemek istersen sana da kesinlikle seri olarak kullanmanı öneriyorum.💚
Hayır hiç öyle bir şey duymadım ben. Onun yerine yağ kullanabilirsin. Saç bakım yağlarını saçlarının hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ya da istersen şampuan kullanabilirsin. Bioblas saç bakım şampuanı kullanabilirsin istersen. Ya da hint yağı veya yılan yağı gibi yağlar kullanabilirsin. Bu yağlar saçını hem besler hemde uzamasına yardımcı olur..
Şampuana katma içeriğindeki kimyasallarla tepkimeye girebilir. Maske olarak kullanmaya ne dersin. 2 tatlı kaşığı ya da saç uzunluğuna göre daha fazla ve su. Karıştır, 1 saat bekle. Ardından saçına uygula. 30 dk.'dan fazla bekletme ve durula. İnan daha yararlı olacaktır.
Merhaba. Hayır kuru maya yöntemini hiç denemedim. Ancak pirinç suyu kürü ve sinameki kürü zamanında denemiştim. Oldukça saçı hızlı uzatan işe yarayan kür olduklarını düşünüyorum. Aralarından birini seçmek gerekirse pirinç suyu kürü daha çok işe yarıyor diyebilirim. Hiç değilse kötü kokusu yok. Seveceğinizi düşünüyorum.
Ben ilk kez duydum ama şampuanla karıştırma olduğu için pek iyi değil bence. Çünkü asıl şampuanın kendisi bile iyi değil. Yumurta, süt, sıvı yağ, bal gibi doğal karışımlar iyi benim arkadaşım yapıyodu. Ama soğuk suyla durulancak. Birde şampuanın çok kullanılması ve saçın sık sık yıkanması saça iyi değil. Saç bakım uzmanları söylüyor. Ama ben dayanamayıp sık sık yıkıyorum.