Şu sıralar Pirinç maskesi çok popüler. Etrafta bir çok pirinç maskesi tarifi var. siz Aranızda pirinç maskesi kullananlar var mı? Sizin Pirinç maskesi tarifiniz ne?pirinç maskesi yorumlar
Pirinç maskesi kullananlar var mı? Pirinç maskesi tarifiniz nedir?
Pirinç güzellik sektöründe yaygın olarak kullanılan bir malzeme. Özellikle Uzak Doğu kadınlarının güzellik sırrı. Koreliler pirinci yemekle kalmıyor aynı zamanda güzellik ve bakım içinde kullanıyorlar. Çünkü pirincin cilde birçok yafası mevcut. Bir Kore güzellik ürünü aldığınızda içeriğini kontrol edin. Kesinlikle pirince rastlayacaksınız.
Eğer evde güzellik maskeleri yapmayı seviyorsanız pirinç maskesini de kesinlikle denemelisiniz. Pirinç maskesi yapanlar hakkında ufak bir araştırma yaptığımda olumsuz bir yorumla karşılaşmadım. Size bu yorumlardan bahsedeceğim.
Pirinç maskesi yapanların yorumları nelerdir?
pirinç maskesi yorumlar
Pirinç maskesi yorumları hep aynı noktada birleşiyor. Bu maskeden memnun kalanlar, yüzünde leke ve renk eşitsizlikleri olanlar. Özellikle cilt beyazlatma konusunda oldukça etkili bir maske. Maskenin herhangi bir sivilce ya da yağlanmaya sebep olmadığı söyleniyor. Aynı zamanda kurumaya da sebep olmaz. Her cilt tipi için de uygun. Hassas ciltler de kullanabilir. Pirinç maskesi yorumlar hakkında araştırma yapmadan önce maskeyi yapıp yapmamakta kararsızdım ancak bu yorumlar içimi rahatlattı. Kullandıktan sonra kesinlikle söyleyebilirim ki bu yorumlara ben de imzamı atarım.
Pirinç maskesi faydaları nelerdir?
pirinç maskesi kullananlar
Bir de pirinç maskesi kullananlar faydalarını nasıl açıklıyormuş ona bakalım.
Pirinç maskesinin en önemli faydası cildi beyazlatması.
Aynı zamanda ciltteki lekelerin rengini açar ve zamanla geçmesine yardımcı olur.
Ciltteki renk tonunu eşitler. Kızarıklıkları giderir.
Cilde doğal bir ışıltı ve parlaklık kazandırır.
Kırışıklıkları azaltır. Cildi sıkılaştırır. Aynı zamanda cildin elastikiyetini artırır.
Kollajen üretimini destekler.
Cilde nem kazandırır.
Ciltteki kan akışını normal sevide tutar.
Pirinç maskesi nasıl yapılır?
pirinç maskesi kullananlar
Pirinç maskesi evde yapılan en kolay maskelerden bir tanesi. Hem evde bulunan malzemelerle yapılıyor hem de hazırlaması çok kısa bir zaman alıyor.
Malzemeler
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı süt
Yarım yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Öncelikle pirincin suyuna ihtiyacımız olduğu için pirinci uzun uzun yıkamayacağız. Ancak üzerinde toz varsa gitmesi için süzgece koyup 10 saniye kadar sudan geçirin.
Sudan geçirilen pirinci bir cezvenin içine alın. Üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ekleyin ve orta ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Haşlanan pirinci ve suyu süzün. Ama suyu atmayın. Daha sonra suyu da kullanacağız.
Pirincin içine bal ve sütü ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışımı yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve kurutun.
Ayırdığınız soğumuş pirinç suyunu cildinize sürün ve 10 dakika da o şekilde bekleyin.
En son yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici uygulayın.
pirinç unundan maske yapmıştım ben. faydasını görmedim elma sirkesi denedim onun da faydasını az gördüm beni çok seviyo lekelerim kurtulamadım bir türlü :(
Asyalı kadınlar güzelliklerine ve ciltlerine olan düşkünlükleri ile bilinirler. Genellikle ciltlerinin güzelliği için doğal yollardan faydalandıkları için onlardan gelen doğal tariflerde de bir zenginlik mevcut. Özellikle cilt rengi açma konusunda da ilk akla gelen pirinç ile yapılan maskeler. Daha önce evde cilt beyazlatma maskeleri konumuzda diğer malzemelerle yapılabilecek maskeleri paylaşmıştık.
Pirinç cildin tonunu açmakla birlikte cilt için daha da fazla faydası olan bir maddedir. İsterseniz pirinçle yapılan yüz beyazlatıcı maskelerin tariflerinden önce pirincin cilt açısından tüm faydalarına bir göz atalım.
Pirincin cilde olan faydaları
Cildi ve cilt yaralarını iyileştirici özelliği vardır. Cildi daha elastik hale getirerek kırışıklıkları önler. Egzama gibi cilt hastalıklarının oluşmasını engeller. Yağlı ciltli kişilerde oluşan fazla yağı azaltıp yağ oranını dengeleyen özelliğe sahiptir. Cildin temizlenmesine ve cilt lekelerinin renginin açılmasına yardımcı olur
pirinç maskesini bulan benim... Ben buldummm. bir gün çinde arkadaslarla gezııyoruz sonra berberegittik o ara tabi elimizde pilavlar var adam bana dedi abi maske yapayım mı dedim pilavı yiyeyim yap dedim ya da dur dedim bu gözenekler nefes almıyormu sür pilavı yüzüme bir inç bir inç derken pirinç maskesi hadi vatana millete hayırlı olsun