Resimdeki dogal sac rengim.. Degisiklik istiyorum. Ama pisman olmakta var :)
Sizce siyaha boyasam nasil olur?
Sizce siyaha boyasam nasil olur?
Saç boyalarındaki PPD sizi sağlığınızdan etmesin!
Önce yama testi yaptırın, sonra saçlarınızı boyayın!
Kadınların kendilerini daha güzel ve mutlu hissetmek için yaptıkları saç boyama işlemleri bazen hüsranla sonuçlanabilir! Özellikle çok erken yaşlarda başlanan saç boyamalar, ciddi alerjik reaksiyonlarla sonuçlanabiliyor. Saç boyasından kaynaklanan alerjiler; yüzde, göz kapaklarında ve kulak arkasında kızarıklık, kabuklanma, sulantı, kaşıntı ve tüm vücutta ödeme neden olabiliyor.
Ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen saç boyalarının alerjik etkilerini öğrenmek için öncelikle bir yama testi yaptırın. Testin sonucunda tespit edilen alerjik madde varsa, bu maddeyi içermeyen boyaları tercih edin. Sık değil uzun aralıklarla saçınızı boyatmaya ve boyanın saçta bekletilme süresinin kısa olmasına özen gösterin. Kalıcı ve içeriğinde PPD maddesi olan boyalara karşı temkinli olun.
Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan; güzelleşmek hayaliyle kullanılan saç boyalarının alerjik reaksiyonlara neden olabileceği ve sağlığa ciddi zararlar verebileceği uyarısında bulundu:
· Saçlar; güzelliğimizin tamamlayıcısıdır, insanın dış görünümünü etkiler. Bu nedenle de görünümlerinde farklılık yaratmak isteyenler, bunu ilk saçlarının rengini değiştirmekten başlarlar. Saç renginin değişmesi; kişinin kendini iyi hissetmesini sağlarken, bazen boyadan kaynaklanan istenmeyen yan etkiler de görülebilir. Son yıllarda saç boyalarından kaynaklanan alerjik hastalıklarda artış saptanmaktadır. Saç boyama işlemine erken yaşlarda başlanılması bunun en önemli sebeplerindedir.
· Saç boyaları, saçın dış yüzeyine yapışarak, saçın rengini değiştiren maddelerdir. Boyanın, saç üzerinde kalma süresine ve boyanma mekanizmalarına göre farklı tipleri bulunmaktadır. Kalıcı, geçici, doğal, yarı kalıcı ve progresif olmak üzere farklı boya çeşitleri vardır.
EN ALERJİK OLAN KALICI BOYA
· Kalıcı boyalar, günümüzde en sık tercih edilen boya çeşididir. Kalıcı denilmesinin sebebi; boyanın kılın üst tabakasına yerleşmesi ve yıkanma sonrası kolaylıkla uzaklaştırılamamasıdır. Tekrar boyama işlemi 4-6 hafta arasında olmaktadır. Bu tip boyalar toz, krem veya sıvı şekillerde olabilmektedir.
· Geçici saç boyaları; özel bir durum için saçını boyatmak ve kısa süreli etki elde etmek isteyenler için bir seçenektir. Kişi saçını yıkadığında, boya, saçtan uzaklaştırılmış olacaktır. Alerjik reaksiyonlara neden olma riskleri çok düşüktür.
· Doğal saç boyaları içinde en tanınmış olanı kınadır. Çok şiddetli renk verebilen bu tip boyaların, saçta kararlı renk vermemeleri ve çabuk kaybolmaları popülerliklerini kısıtlamaktadır. Diğer boya türlerine göre kınanın saçta bekletilme süresi daha uzundur.
EN ALERJİK OLAN KALICI BOYA
· Kalıcı boyalar, günümüzde en sık tercih edilen boya çeşididir. Kalıcı denilmesinin sebebi; boyanın kılın üst tabakasına yerleşmesi ve yıkanma sonrası kolaylıkla uzaklaştırılamamasıdır. Tekrar boyama işlemi 4-6 hafta arasında olmaktadır. Bu tip boyalar toz, krem veya sıvı şekillerde olabilmektedir.
Bence harika durur, siyah saçlar ama bence Koleston ya da L'Oreal kullanmalısın, kaliteli ürün kullanmazsan o boya hem saçlarına hem de kafa derine hasar verir o yüzden bir de bilinmedik markaların kanserojen madde içerme riski var, koyu ve kâhküllü saç iyi gider, genç kızlarda çok modern duruyor bence :)
Yaş aralığı 18-24 gösteriyor. Ben genç yaşta saçların bu kadar çok yıpratılmasına karşıyım.
canım bence saç rengin çok güzel sana çok yakışmış değiştirme
tesekkur ederim canim emin olamadim :)
Cevap
20Cevap
çok makyaj yapmışsın resimde her neyse doğal saç rengin anlaşılmıyor resimde tam olarak ama doğal saç renginden yanayımdır herzaman
Mısır firavunlarının eşlerine benzettim tipinizi neyse orjinal kalsın.
Sadece bacakların görünüyor oradan da siyah renk saç sana yakışır mı, çıkaramadım.
Çok istiyorsan eğer, içinde kalacağına boya gitsin, beğenmezsen bir daha yapmazsın.
bu iyi,değiştirme bence..hem siyahtan sonra kolay kolay başka rengi tutturamıyorsun
ten rengin açık ise ( beyaz ) mavi siyah saç çok yakışacaktır. geçmiş olsun.
Kendi görüşürüm siyah saç severim belkide şansım hep sarışınlardan yana olduğu için bir özlem duyuyorum olabılır :) ama yakışır heralde sana
Valla sarışın olsan nasıl olursun dur bakalım bir hayal edim.
Hayır boyama sonra degistirmek istersen veya pisman olursan baska renge donmek cok zor oryalle acıyorlar sacın yıpranıyor ,
bence bi dene denemekten ne çıkar. Beğenmezsen yine eski saç rengine dönersin.
Boyat bir bakalım nasıl olacak?
tenin beyaz değilse hiç deneme
boyat gitsin sister . beğenmezsen değiştirirsin
Siyah boya zor cikiyor bro
hmmm resme bir daha baktım bence iyi gider boyat gitsin sister
İçinden geldiği gibi davran.
özgürsün diyosun
resimdeki sen isen çok güzel durur
Van kedisine benziyorsun.
Güzel bakar. Saol :)
Tsk ederim :) sag gözüm ayri bir güzeldir evet
Benimde sana kanim isinmadi zaten. Demekki var birseyler
olur siyah göz kalemide çekersin
olabilir
ne yaparsan yap ama topuklu giymekten vazgeçme...
iyi olmaz tam sari boyatmalisin
çok yakışır fotoğraftaki sensen
Googledan buldum, kendimden utaniyorumda ..
Gönlünce yaşa
siyah pek sevmem
Hayır, sakın boyama.
Yakışır belki.
çok güzel olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar