Kaşe kaban yıkanır mı, kaşe kaban nasıl yıkanır, kaç derecede yıkanır?
Kaşe mont nasıl temizlenir, makinede kaşe kaban yıkama mümkün müdür? Kaşe mont yıkama konusunda bilgi sahibi olan birileri varsa, kaşe kaban yıkama talimatı verebilir misiniz? Kaşe mont nasıl yıkanır bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Şimdi sana bir kaç taktik ile kaşe kabanın nasıl temizlenmesi ve yıkanması gerektiğini anlatacağım.
Kaşe Mont Yıkama Nasıl Yapılır, Kaşe Mont Nasıl Temizlenir?
Koyu renkli kabanlarda sık rastlanan bir durum vardır o da ne yazık ki tüylenme! Kaşe montları evde pratik bir şekilde temizlemek istiyorsanız eğer tüy toplayıcıların yardımı ile ara sıra temizleyerek daha uzun süre temizmişçesine kullanabilirsiniz. Fakat açık renk kabanları daha sık temizletmeniz gerekebilir.
Kaşe Mont Nasıl Yıkanır?
Makinenizi narin, yünlü veya elde yıkama programına getirin. Su sıcaklığı ılık olmalıdır. Kaşe kumaşlar oldukça hassas kumaşlardır. Bu nedenle makinede kaşe kaban yıkama konusunda özellikle yıkama suyunun sıcaklığına çok dikkat etmek gerekiyor. 30 dereceden fazla sıcaklıklar kaşe kabanın bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle çamaşır makinesi için soğuk sayılabilecek derecede su ile kaşe kaban makinede kolayca yıkayabilirsin.
Çamaşır makinelerinin sıkma devri narin kumaşlardan ve sentetik kumaşlara kadar her türlü kumaşı kolayca yıkayabilmek adına oldukça geniş bir kapasiteye sahip. Makineye atılan çamaşırın cinsine göre farklı şekillerde ayarlanabilir.
Kaşe kaban nasıl yıkanır?
Çoğu yün palto kuru temizleme yapılmalıdır. Kaşe kaban çamaşır makinesinde yıkanıyor ise ( hassas kumaşlar ) elde yıkama ayarında yani sıktırılmalıdır.
Elde yıkanabilenler için sadece soğuk su ve yün için üretilmiş yumuşak bir deterjan kullanın.
Ceketi beş ila on dakika suda bekletin.
Deterjanı temiz soğuk suyla durulayın.
Ayrıca da hassas çamaşırlar için uygun olan bir deterjan kullanmanız büyük önem taşıyor. Siz bu anlamda Rinso'nun Doğanın Gücü serisinden Rinso Gül Suyu sıvı deterjanı öneriyorum.
Kaşe kumaş türü hassas kumaşlardan olduğu için dönme hareketi ile birlikte kumaşta tüylenmeler meydana gelebilir. Bu durumu önleyebilmek için kaşe kabanını çamaşır filesine yerleştirerek atman en iyisi.
Şu kış gününde bir cesaret attım makinaya.. burdan okuduğum gibi elde yıkama 30 derece programında 600 devir sıkma ile attım. Kabanım pamuklanmaya müsait gri, talimatta da sadece kuru temizleme yazıyor.. Sonuç çok şükür iyiki yıkamışım hem mis gibi yumuşatıcı koktu hemde grisi güzelmiş bir yılın pasağıyla rengi ne biçim olmuş :) kendimden iğrendim nasıl giymişim diye:) çekme büzülme de olmadı askılığa asıp öyle kuruttum :)
Merhaba, Kaşe montlar yıkaması basit ve kumaşı sert görünen kumaşlar olsada dikkat edilmezse sonuçları kötü olabilir. Bu yüzden de dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.
Kaşe kaban temizliği nasıl yapılmalı?
İlk olarak her kıyafette olduğu gibi silkeleyin ki tozlar yıkanınca iz yapmasın.
Kaşe montlar biraz toz veya tüy çekmeye meyillidir. Bu yüzden de silkeleme yeterli değil. Kaşe montu tüy alıcı bazı aletler oluyor işte onunla bir güzel temizleyip tüyleri vs alıyoruz.
Rinso ailesi
Eğer kaşe mont elde yıkanacaksa mikrofiber bez ile ılık suda çözünmüş deterjan ile çok bastırmadan siler gibi yıkanır. Ardından da bol soğuk su ile durulanır. Askıya asılır ve direkt güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde kurumaya bırakılır.
Rinso toz deterjan çeşitleri
Eğer ki kaşe mont makinada yıkanacaksa düşük yani sekiz yüz devirde, en fazla 40 derecede, günlük giysiler veya başka uygun bir program varsa onda yıkayın.
Rinso sıvı deterjan çeşitleri
Ayrıca kaşe montlarınızın derinlemesine temizlenmesi, mis gibi kokmasını istiyor iseniz size önerim gücünü doğadan alan @Rinso toz ve sıvı deterjan çeşitleri. Bu deterjan ile tüm çamaşırlarınızı gönül rahatlığıyla yıkayacaksınız.
valla ben düşük sıcaklıkta hassas ayarda yıkıyorum bişey olmuyor şimdi at derim seninkine olucaağı tutar küfredersin :) demiyorum ben bişey :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Malların kalitesi düsük ondan yıpranıyor. Onceden belki 30 defa yıkadığım kabanım hic yünü çıkmamıştı. Ne iyi kabanms attığıma pisman oldum. Şimdi kotondan bir kaban aldm 1 yıkamayla mahvoldu. İkinciyi atacağım, mecbur.
kaşe kaban yıkanmaz.. 30 derecede yıkanabilir sıktırma yapmayın ve yerde düz sererek kurutun gibi zor işlere girip kabanınızı riske atmayın.kuru tem,izleme en güzel çözüm