Cildim kuru ama sivilce çıkıyor hatta bazen ne krem surersem suruyum fayda etmiyor yanak bölgeme. Ancak sivilce ve siyah noktalarim var özellikle T bölgemde. Gerçekten ise yarayan önerileriniz nedir? Kuru ve sivilceli ciltler için temizleme jeli var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hem kuru bölgeler, hem siyah nokta ve sivilce sorunu aslında karma cilde işaret eder. Karma ciltte yanaklar kuru, T bölgesi yani alın, burun ve çene yağlıdır. En zor cilt tipi diyebiliriz. Öte yandan kuru ciltte yaşanan siyah nokta sorunu, kuru ve sivilceli cilt tek başına cildin yeterli temizlenmediğinin de göstergesi olabilir. Bu da eleştirilecek bir durum değildir, cildi kuru olan kişiler elbette daha fazla yıpranıp kurumasından çekindikleri için yüzlerini derinlemesine temizleyemeyebilirler. Peki bu durumlarda ne yapılmalı, hangi ürünler kullanılmalı? Kuru ciltler için sivilce yapmayan nemlendirici var mı?
Kuru ve sivilceli cilt için çözüm önerilerim

1. Temizlemeyi atlamayın: Eğer cildim kuru ama sivilce çıkıyor diyorsanız iyi temizleyemiyor olabilirsiniz. Karma veya kuru ciltlerin de derinlemesine temizliğe ihtiyacı vardır. Cildiniz aşırı yağ üretmese de makyaj kalıntıları, çevre kirliliği, toz ve kir gözeneklerde birikir. Günde iki kez, kuru cilt tipine uygun bir temizleyici ile yüzünüzü yıkamalısınız. Özellikle kuru ve sivilceli ciltler için temizleme jeli olarak Simple Nemlendirici Yüz Jeli bence çok uygun, hassas ciltler için kurutmadan temizleme sağlayan bir ürün.
2. Peeling yapın: Kuru ciltlerin de nazikçe ölü deriden arındırılması gerekiyor. Pul pul dökülen cildin de, siyah noktaların da buna ihtiyacı var. Haftada 1-2 kez ince taneli bir peeling kullanmalısınız. Yine Simple'ın Pürüzsüzleştirici Peeling'ine bir bakın derim.
3. Bölgesel bakım uygulayın: Salisilik asit veya alkol içeren tonikleri sadece T bölgesine sürebilirsiniz. Aynı şekilde haftada bir kez sadece T bölgenize kil maskesi yapabilirsiniz. Yanaklara başka, T bölgesine başka ürün kullanmaya alışmanız iyi olur. Kil maskesi olarak önerim Himalaya Arındırıcı Çamur Maskesi.
4. Arada bir derinlemesine temizlik yapın: İmkanınız varsa bir güzellik merkezinde, yoksa evde cilt bakımı yapın. Yüzünüzü yıkayıp peeling yaptıktan sonra buhar banyosu yapın (bir tencere su kaynatıp masaya koyun, başınızın üstüne bir havlu alıp yüzünüzü tencereye doğru eğerek çıkan buharın yüzünüze vurmasını sağlayın) ve sonrasında T bölgesine arındırıcı, yanaklara nemlendirici bir maske uygulayarak bakımı sonlandırın. Uzun vadede iyi geldiğini göreceksiniz.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCildin kuruya dönük karma. KaRma ciltlere uygun bir yüz yıkama jeli ve peeling ürünü kullanmalisin ama peelingi özellikle siyah noktaların mevcut olduğu bölgede lokal olarak kullanmalisin . Nemlendirici de şart çünkü cildin kurduğu an daha fazla sebum üretiyor ve haliyle sivilceler oluşmaya başlıyor . Yüz yıkama jeli ve nemlendirici olarak sana tavsiye edebileceğim marka nivea aqua sensation yüz yıkama jeli ve yüz bakim kremi . Yüz yıkama jelini günde 2 kez sabah ve gece yatmadan önce düzenli olarak kullanmalisin Yüz kremini de aynı şekil uygulamalisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYüzünü kaya tuzu sabunu ile yıka, hem cildini nemlendirme özelliği barındırıyor, hemde derinlemesine temizliyor, sivileceleride önlüyor, sihay nokataları da kapatıyor ve müthiş parlatıyor... Yüzünü yıkadıktan sonra havluyla kurularken çok fazla kurumamaya özen göster ve cildin nemliyken ozon yağı sür, sonuçlarına şaşıracaksın canım :)
16 Yorumla
Soran+1 yılkaya tuzu sabunu aktarlarda satılıyor sanırım dimi ozon yağı da pahalı bir şey mi
Cevap sahibi+1 yılİkiside aktarlarda satılıyor, ozon yağı 6 tl civarında, kaya tuzu sabunuda 10 tl civarında. Benim cildim çok hassas ve çok ürünler denemişliğim var, bunların faydasını çok gördüm...
Özelliklede o çok pahalı markalar ve kozmetik ürünler bana yaramıyor... geceleri ozon yağı sürüyorum, gündüzleri bepanthol... Yüzümüde ya kaya tuzu sabunuyla yıkıyorum, ya da niveanın hassas ciltlere bebek şampuanıyla, o şampuanda çok faydalı, ayrıca kaşlarımı gürleştirdi...
Soran+1 yıltüylenme yapmıuor dimi?
Cevap sahibi+1 yılYok yapmıyor, öyle bişey hiç başıma gelmedi...
Soran+1 yılpeki teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim...
Birisi tavsiye etmişti. Gece sivilceye sürünce sabaha bir şey kalmıyormuş. SiVex losyon 50mg. Normalde 30 lira civarı ama cildiyeye yazdırabiliyorsun. Ben daha deneyemedim ama
10 Yorumla
Günde 3 ya da 4 defa soğuk su ile yıka yüzünü. Birşey kullanmana gerek kalmaz dene pişman olmazsın. Hemde bedava :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum onu zaten hergün abdest alıyorum sivilce azalıyor evet güzellik katıyor ama bu sefer de yanaklarim kuruyor
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
16Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılKuru Cilt İçin Nemlendirici; Vichy Aqualia Thermal Rich Krem bunu tercih edebilirsin gadası. Vichy’nin Aqualia Thermal Rich yüz kreminde bulunan doğal kaynaklı hyalüronik asit, cilde yoğun bir nem verirken aynı zamanda nem kaybını da önlüyor. Kuru ciltliler için olmazsa olmaz bir diğer içerik olan Shea yağı ise cildi nemlendirerek yatıştırıyor. Vichy Aqualia Thermal Rich, hem kuru hem de hassaslaşan cildine 48 saat boyunca nemlendirici bakım yaparak kuru cildinin daha nemli, canlı ve taze görünmesini sağlar gadası.
00 Yorumla
+1 yılcanım kuru ciltler için basit ve doğal maskeler kullanmanı tavsiye ederim
bal kuru ciltler için iyi bir nemlendiricidir
bir yemek kaşığı bal bir yemek kaşığı kadar bal ve yumurtanı sarısını iyice karıştırıp homojenize ettikten sonra yüzüne ince bir tabaka halinde sür kuruyana kadar yaklaşık beş dk bekletip ılık suyla durula. siyah noktaların için garnier in 3 in1 temizleme ve peeling ürünü çok kullanışlı. güzellik salonlarında kullanılan komedon temliğin de işine yarayabilir. ancak dikkat etmelisin bu iki maskeyi ard arda yapmamalısın aralarında minimum 1 saat olmalı cildin ilk başta kuru olacağı için tahriş olmasın. iyi günler :)00 Yorumlaönce o gozenekleri acman için buhar uygulaması yapman gerekiyor yuzune canım sonra hafif sıkarak gozenekleri arındır kirden ardından tonik uygula sıkılastırmak için ve ardından su bazlı krem uygulamalısın sakın yaglı krem surme tamam her gun nemlendir kuru cilt cabuk yaslanır
09 Yorumla
Soran+1 yılBepantol kullanmaya özen gösteriyorum ya da arko nun meyveli kremlerini yanaklarim kuru olduğu için oraya suruyorum
Soran+1 yılAa öyle mi ilk defa duydum bende en zararsız o diye suruyordum
Soran+1 yılŞey yapıyorum hergün cildimi sildikten sonra bir kere ya da iki kere kullanıyorum. Bu arada Vichy ürünlerine baktım da gerçekten çok pahaliymis
Soran+1 yılyanaklarım çok kuru oluyor ondan iki kere uyguluyorum bazen :( vichy nin bir sürü ürünü var sen hangisni önerirsin?
- +1 yıl
www.dermokozmetik.com/...iche-50-ml-indirimli.html bak en ucuzu bu
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılTatlım. Cok basit yumurta beyazın i cirp ama cok cirp. Kopursun iyice. Sonra yuzune sur. Ve ince bir kagit selpak yapistir. Sonra yarım saat beklet. Yika ama yavas yika cok baskilama yuzunu. Kurula ve meyveli nemlendirici krem sur. Bu siyah nokta icin. Kuruluk icinse olive set el yuz vucut icin 3 lu satiliyo. Cok uygun fiyatlarda bulundugun yerde a101 varsa şu an kampanyada 10 tl :-) reklam gibi oldu birazz :---)))))) al iste
02 Yorumla
Soran+1 yılBen bir yumurtalı maske denemistim bir yerden okudum o gün yaptım ama tarifini unuttum o nasıl muhteşem bir maskeydi yumuşacık yaptı
- +1 yıl
nette yaz cok guzeel maskeler var ozellıkle yumurta beyazlılar etkıılı bırde lımonlu var yumurta beyazı lımon veya kremlı de yapabılırsın
Gece kullanman gereken gözeneklerini sıkılaştıran ve nem veren Azelderm diye bir krem var mutlaka kullanmalısın ve kesin çözüm bende seninle aynı şikayet vardı doktorum içeriğini ve kimyasal yapısını anlatınca ben kullanmaya başladım ve gerçekten etkiledi ve iyiye gidiyor günden güne.
00 Yorumlabiraz pahalı olsa da cildime en iyi sonucu bunlar verdi. la roche den effaclar serisine ait effaclar gel var ( evet yağlıya yakın ciltlere yönelik ama sivilceler için bu), bununla temizleyip üzerine yine la roche den toleriane ultra sürüyorum. (kendisi hassaslık ve kuruluk içindir.) sonra haftada bir kil maskesi yapıyorum her maskeden sonra ve her gece uyumadan gül suyu ile cildimi temizliyorum. =)
00 Yorumla
+1 yılBen estetisyenim ve sakin bilmedigin emin olmadigin urunleri kullanma aburcuburdan fast foodtan kacin devamli temizle cildini pieling yap buhara yuzunu tut daha sonrasjnda sivilcelerini sik elma sirkesi ile sil cildini her gun yatarken faydasini goreceksin
04 Yorumla
Soran+1 yılSirkeyi sürdükten sonra yikicak miyim peki biraz kötü kokuyor çünkü :(
- +1 yıl
Sonrasinda yikayabilirsin biraz bekledikten sonra alisiyorsun zaten bunu sende farkediceksin
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer türlü markanın ürününü kullanmışımdır. Geçen yaz acil olarak gittiğim bir yere malzemelerimi götürmemiştim. Garnierin bir yıkama jelini buldum orda birde sıradan bir nemlendirici. 2 hafta kaldım ve o pahali urunlere verdigim paralara acidim. Saglikli beslenip, cildini sabah aksam temizleyip nemlendirirsen hiç bir sorun olmaz.
00 Yorumla
+1 yılLepra Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastahanesi var İstanbul/Bakırköy 'de alanında gayet iyi.. Yakın isen bir git bence.
-Gül suyu bebek pudrası aspirin bir iki damla limonu karıştırıp deneyebilirsin :)02 Yorumla
Soran+1 yılGül suyu yapmaya başladım bakalım
+1 yılBak arkadasim sana sunu soyliyim sivilcelerden cok cekiyordum cok cikmiyordu ama cikti mi buyuk kirmizi ici irin dolu oluyordu. Bin tane doktora gittim bin tane ilac kullandim fayda etmedi. Eeh yeter dedim en sonunda attim cope butun kremleri. Suratimi suyla yikadim sabah aksam. Disari cikarken de herhangi bir nemlendirici surdum. Eskisi kadar sivilce cikmiyor artik. İnanmayin kremlere.
00 Yorumla
+1 yılSoğuk su siyah nokta çoğaltır, senin cildin kuru değil karma, t bölgen yağlı yanakların kuru, garnier neutrogena ürünleri kullanabilirsin, yağlı değil su bazlı nemlendiriciler kullan yanak ve t bölgene
00 Yorumla
+1 yılDermatoloğum bana clindoxyl diye bir krem vermisti 4yildir Kullaniyorum bittikce tekrar Aliyorum yalniz icindeki bitmese bile son kullanma tarihi devam ediyor olsa dahi kullanmayi birakmalisin cunku prospektusunde oyle yaziyor
yaziyor fiyati 19tl00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../a13878-karma-ciltler-icin-bir-seferde-olu-derilerden-kurtulma-peelingi ise yarıyo kullan bak
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 361 cevap paylaştı. Yves rocher e git ordan guzel bir urun ayarlarlar tabi pahali ama daha iyisine rastlamadim diyebilirim
03 Yorumla
Soran+1 yılBunu bir kişiden daha duymuştum ortalama ne kadar
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim
Gul suyu sur. Maden suyuyla yika. Ve internetten sivilce icin uygun maskeler bul haftada bir iki defa uygula.
00 Yorumla
+1 yılDove sabunu her gun :) yuzunu yikadiktan sonra nemlendirici surmen cildini hem parlak hem temiz yapar :) nivea soft nemlendirici mukemmel!
00 YorumlaBen her aksam gül suyu ile temizliyorum yüzümü ve haftada 2 kere kahve telvesi ile peeling yapıyorum canim tavsiye ederim :)
01 Yorumla
Soran+1 yılBende başladım öyle yapmaya güzel gibi bakalım devam ettirebilirsem iyi bir sonuç alırım umarım :)
geçenlerde bir videoda görüdüm denedim ve işe yaradı,1 kaşık yoğurda 1 paket kabartma tozu ekliyorsun ve peeling gibi uyguluyorsın ancak sadece birgün süreyle etkili denedim :)
00 Yorumla
+1 yılOttmon body. Düşünme kullan derim ben mükemmel bir maske bence
02 Yorumla
Soran+1 yılInstagram da çok gördüm ama guvenipte alamadım :(
- +1 yıl
yok valla güven de al bence gerçekten çok iyi. aynen bende instagramdan görüp aldım
+1 yılSivilcelerin için yüzüne ilaçmış kremmiş gibi şeyler sürme. Al bir tane tonik yüzünü her yıkadıkdan sonra iyice temizle, yattıgın yastıgını temiz tut sivilcelerin azalır. Kuruluk içinde nutricianın el ve yüz kremini al faydasını görürsün.
00 YorumlaCildine uygun temizleyiciyle yıka ardından tonikle ve sonrasında nemlendirici sür.. banyoda nazik bir şekilde kesele ölü hucreler gıtsın.. Haftada 2 kerede peeling. Yuzune ne uygularsan uygula sonunda nemlendiriciyi eksik etme
00 Yorumla
+1 yılErgenlik döneminde bende de ayni sorunlar olmuştu çok yöntem demedim ise yaramadi doğal kil dene bence ben çok faydasini gordum
00 Yorumla
+1 yılHormonal bir sorunun yoksa alkol sür.. Cildiye bir karışım yaptırıyo gözenekleri sıkılaştırıp temizliyo..
00 Yorumlagarnier 3ü bir arada iyi diye duydum ama daha kendim denemedim canım
00 YorumlaBuğu kompleksi uygula. ama cildine uygun olana netten bak (: faydasini görürsün.
Bide yoğurt ve kimin kürü. Ama arastir cilt bu00 Yorumla
+1 yılYuzunu bil bol yika her sabah yika enazindandan, banyoya girdiginde sabunlu keseyi bastirarak sur yuzune ciktikdan sonrada kolanya sur yansin hepsi, bunu uygularsan 4 5 gun de kalmaz
00 Yorumla
+1 yılDARPHIN PARIS Jel ve toniğini kullan bir de BIODERMA (Sensibio AR) çok etkili ben de sivilceler için gitmiştim cildiyeye bu bakım ürünlerini önerdi tavsiye ederim 👍
01 Yorumla- +1 yıl
Sensibio AR bir seri sanırım biodermada. kuru ciltler için mi acaba yoksa sadece sivilce sorunu için mi?
+1 yılamway da ballı sabun var al ondan yüzünde problem varsa cildiye gözukmenıde tavsıye ederım.
00 YorumlaDermokil cilt bakım ürünlerini kullan. Maske ve bakım kremleri var çok sağlıklı ve gözenekleri temizliyor. Çok hassas ise bir doktora görün derim
00 Yorumla
+1 yılBen Clean&Clear'ın siyah nokta ve sivilce için kremini kullandım. Yüzünde 5-10 dk bekletip su ile yıkıyorsun ve gerçekten işe yarıyor.
00 Yorumla
+1 yılburada cildini anlatmanın bir fayda edeceğini sanmıyorum bence bir cildiye doktoruna git ben gittim geçmeye başladı eger köklü çozüm istersen ya da sivilcelerin fazlaysa hap falan veriyor
00 Yorumla
+1 yılsiyah nokta yağ bezelerinin dışa vurmasıyla olusan bir sivilcedir genelde yağlı ciltlerde olur ama sende çıkması şaşırtıcı bir cildiyeye görün derim
01 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gidecek kadar değil sorunun ama önceden pürüzsüz bebek gibiydi cildim rahat rahat krem suruyordum şimdi sivilce için maske vs yapınca kurutuyor
+1 yılHerkes ayrı bişey demiş ama kimsenin cildi aynı değil bende denedim bir ara ama onlardaki hiçbir etkiyi göremedim tavsiyem hiçbir tavsiyeye uyma ;)
10 Yorumla
+1 yılYüzümde pek bir şey yok ama sivilce falan çıkıyor arada. Düzenli olarak neutrogena peeling jel kullanıyorum. Cildini parlak yapıyor ve temizliyor tavsiye edebilirim
00 Yorumla
+1 yılBen buhar maskesi yapip elektrik supurgesiyle cekiyorum
00 YorumlaSivilce için maske ne kullanıyorsun özelden atarsan sevinirim dostum..
00 Yorumla
+1 yılYuzunu hergun yikama akisina birak , lblebi cerwz ckltodan falan uzak dur
00 Yorumla
+1 yılGul suyu kullaniyorum :)
Zaten cildimde pek bir sey yok..00 YorumlaCildiyeye git mutlaka faydasini gorursun.
00 Yorumla
+1 yılSen bana özelden yaz şirimı paylaşayım
00 Yorumla
+1 yılbesin olarak bol bol elma ye. T bölgesi nedir ya
12 Yorumla
Soran+1 yılElma kuruluga mi iyi geliyor
- +1 yıl
cilde canlılık verir
+1 yılGarnier 3ü 1 arada kullan :DDd
00 Yorumla
+1 yılpembe boya yolluyorum sana
00 Yorumla
+1 yılsizvilcem var mı da? :D
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 511 cevap paylaştı. Gül suyu ve bebek pudrası
00 Yorumla
+1 yılBal maskesi kullanabilirsin faydasini gordum
00 YorumlaÇörekotu yağı kullan
02 Yorumla
+1 yılBence doktora gorun
02 Yorumla
Soran+1 yılDoktora goruncek kadar kötü değil cildim ama
- +1 yıl
Ama her cilt farklidir neyin iyibgelevegini doktor bilir. Bence gitmelisin
garnier
00 YorumlaAvon clear skin dene
00 Yorumlagülsuyu dene bacım
10 YorumlaClean&Clear
00 YorumlaGarnier 3ü 1 arada.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTakip için geldim
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı sıkıntı sende de var o zaman
Cevap sahibi+1 yılBurnumda var sadece
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Kuru ve Sivilceli Ciltler İçin Temizleme Jeli ve Nemlendirici Krem Önerileri Nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler