düz tişört pantolon gideceğim soğuk olur diye ceket alırım belki. İyi mi
11 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öncelikle kendini asla kasmıyorsun, olduğun gibi davranman zaten en güzeli. Marmara Üniversitesini kazanmış olman da ayrıca büyük bir başarı, gerçekten tebrik ederim. Böyle bir üniversiteyi kazanmış birinin derslerinde başarılı ve çalışkan olduğunu zaten tahmin ediyorum. Fakat yorumları okuyunca açıkçası inanılmaz şaşırdım. Bir insanın, kardeşine bile söylemeyeceği, yüzüne karşı söylemeye cesaret edemeyeceği şeyleri hiç tanımadığı bir insana yazabilmesi gerçekten akıl alır gibi değil.
Kız size gayet normal ve masum bir şekilde okulun ilk günü ne giyebileceğini soruyor, ekim ayında okul açılacak diye hava durumunu merak ediyor. Yani belli ki üniversiteye yeni başlayacak, heyecanlı ve kendince fikir almak isteyen bir öğrenci. Bunun karşılığında insanları küçümseyen, dalga geçen, terbiyesiz ve seviyesiz yorumlar yazmak neyin kafası gerçekten anlamıyorum. Üstelik bununla da kalmayıp eve davet edip farklı şeyler yapmaya çalışmak çok daha rahatsız edici bir durum.
Bir insana tavsiye vermek istiyorsanız verin, beğenmiyorsanız geçin. Ama karşınızdaki insanın iyi niyetini ve saflığını kullanmaya çalışmak, onu küçümsemek veya rahatsız edecek şekilde yaklaşmak asla normalleştirilemez. Özellikle de üniversiteye yeni başlayacak genç bir kız söz konusuysa biraz empati, biraz vicdan ve biraz da insanlık gerekiyor.
Gerçekten Allah’tan korkun. Herkes internette istediğini yazabileceğini düşünüyor ama yazdığınız her şeyin karşınızda gerçek bir insan olduğunu unutmayın. Sizin eğlence olarak gördüğünüz bir yorum, karşıdaki insanın moralini bozabilir, kendine güvenini kırabilir veya kendisini güvensiz hissetmesine sebep olabilir.
Marmara Üniversitesini kazanmış bir insanın başarısını tebrik etmek, okul hayatıyla ilgili güzel tavsiyeler vermek yerine böyle seviyesiz davranışlarda bulunmanız gerçekten çok üzücü. İnsanların heyecanını, merakını ve iyi niyetini kullanmak yerine birbirinize destek olmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Kısacası; bir genç kız size okulun ilk günü ne giyeceğini soruyorsa, ona insan gibi cevap verin. Ekim ayında hava nasıl olur diye soruyorsa, bildiğiniz kadarıyla yardımcı olun. Eve davet edecekseniz de niyetiniz gerçekten misafir etmek ve güzel vakit geçirmek olsun. İnsanların sınırlarına saygı duyun. Her şeyden önce de karşınızdakinin bir insan olduğunu unutmayın.
Umarım bir gün yazdığınız sözlerin ve yaptığınız davranışların başkasında nasıl bir etki bıraktığını düşünürsünüz. Çünkü insan olmak sadece konuşmak değil, karşındakinin sınırını ve onurunu gözetebilmektir.
tesekkur ederimm🙂
gayet iyi bence üstüne ceket almak da mantıklı istanbulun hava durumu hiç belli olmaz zaten ilk gün çok kasma düz tişört pantolon en garanti kombin
Selam! Üniversitenin ilk günü heyecanını çok iyi anlıyorum ✨ İstanbul'un havası belli olmaz ama senin düşündüğün gibi düz tişört ve pantolon ikilisi harika bir başlangıç. Üzerine atacağın oversized bir kot ceket veya bomber ceket hem havanın serinliğine önlem olur hem de kombinine anında havalı bir sokak stili dokunuşu katar 👟 Spor ayakkabılarınla çabanız şıklığı yakalayabilirsin 🕶️ Peki pantolon seçimini jean mi yoksa kumaş mı yapacaksın?
Cevap
19Cevap
iyi iyi bende 2. sınıfım zaten 2 yıllık okuyom son sınıfım şaka gibi yieaaaa
İyi, erkeklerinin ilgisini cek erkeksiz kalma ilk günler
Sana mı soracak
Herkes de üni de okulun ilk günü napsam diye soruyor WIWKVWKWOVBORKGOVV
Saçmalama hava çok sıcak pişersin ferah giyin nolcak
havaya gore bakarim ya sanki de sicak olur
ekimde aciliyo ama
Bence ferah bir şeyler giy yanarsın pişersin hava çok sıcak ve sıkıcı bunaltıcı söyliyim
daha mi acik
Ne tarz seversin bilmiyorum ki kimle olcan dışarda sevgilinle falan mı dicem de daha sevgili yapmamışsındır ilk günler çünkü
Şimdi mi çıkcan gündüz üni için mı soruyorsun
gunduz uni icin. daha istte değilim
tek olurum ya daha kimseyi tanımam ki ilk gunden
Anladım, peki sevgili falan ister miydin ister misin yoksa sâdece derslere mi odaklancaksın
yani derslere odaklandım öyle bi arayisim yok da anlasabildigim biri cikarsa neden olmasin
odaklanirim*
Hmm ciddi ilişki mi olsun istersin peki yoksa farketmez mi
ciddi iyidir. adim cikar flkfkf
Bişey olmaz ya nolcak kime ne gizli yaptıktan sonra 😅
Gizli demişken
Gizliden çıksam gelir misin tanışıp konuşmak istiyorum
Kırma beni lütfen
Lütfen
Olur cool ama overdressed olmazsa, senin kişiliğini yansıtsa yeter
Yok ya havalar sıcak olur, hayırlı olsun, hangi üniversiteyi kazandın
sicak değil mi annem sarikamisa gidiyorum gibi davranıyor 😃 Marmara
Sıcak tabi, yanıyoruz kaç gündür burada ya, anneler öyledir ya bir şey olmaz valizine koyar itiraz etme 😄 hangi kampüs Göztepe mi
evett goztepe
sen de mi ordasin
Evet yakın sayılırım, güzel bir üniversite kazanmışsın, tebrik ederim 😊❤️
Ne zaman geleceksin İstanbul’a
tesekkurlerr, yani 28 eylulde aciliyo bi hafta erken gelirim belki daha once hic gelmedim 😃 tanırım az cok
Rica ederim 😊 hoşgeliyorsun şimdiden, beraber şehri gezeriz sorun yok, iletişimde kalalım olur mu, gizliden çıkarsam yazar mısın bana
olur cık
Yazabilirsin
Günaydın prenses, burdan yazma sebebim günlerdir yoksun merak ediyorum artık seni, mesajımı görmüyor olabilir misin yoksa bir sorun mu oldu bana söylemedin 😔😫
sana bir tavsiye vereyim mi aşkom
ver
Hangi üniversite, İstanbul’da her bölgede hava sıcaklığı aynı olmuyor ki
marmarada kadikoyde
Oha yakınız 😄😊 hava sıcak olur ya allahım işi kimse bilemez tabi ama sonbahar yani serin olsa bile gerekirse uzun kollu gömlek giyebilirsin. Güzel üniversite kazanmışsın, tebrik ederim 🎈🌸
tesekkurlerr sanki de sıcak olur gibi
Rica ederim, büyük ihtimalle olur evet, hangi şehirden geliyorsun
antalyadan
Hoşgeliyorsun, umarım her şey gönlünce olur, gizliden çıksam olur mu, bir şey merak edersen vs kolayca sorabilirsin yardımcı olurum
Uyumadın değil mi nerdesin acaba 😄😊
uyucaaam cok yorgunum 😃
Dur bari gizliden çıkayım ekle öyle uyu 😄😊 komşu olucaz seninle yabancı olarak görme beni olur mu prenses 🌸❤️
Prenses uyudun mu ya 😊😅
Günaydın komşum uyanmadın mı hala 😊❤️
İyi geceler, nasılsın, yoktun bugün prenses, her şey yolunda olur umarım
Doğrusu beni görmezden geliyorsun komşu olacağımız için herhalde hshsh
Merhaba hanımefendi nasılsın
Hesabımı silmeyi düşünüyorum, haberin olsun, nerden iletişimde kalabiliriz acaba
İstanbul mu birde
evet niye ki
Sıcak olur istsnbul hangi üni
marmara
Göztepeyse sıcak olur kısa kol olur altına pantolon
hmm evet
Kyk çıktı mı?
daha basvurulari baslamadi
Anladım belli değil mi kalacak yer yaa sorun İstanbul da kalmakta kek dışı
Kyk
kyk cikar ya ibb falan da basvururum
Hadi inşallah özel pahalı çok :( nerde yasıyorsun ki
antalyadayim
Anladım oraya biraz soğuk sadece ama bize sıcak olur yani :)
sen İstanbul'da misin
Evet İstanbuldayım maltepede
Niye bu kadar önemli bir konu bu anlamdim
Donla git soyunmakla zaman kaybetme
gocuk giy knk :D
Den giy
@Moldovyapapatya sen yaz ben giyerim
Özel üni mi?
devlet
İyi ne olacak daha
soguk mu olur ekim gibi
Normal nasıl giyiniyorsan öyle giyin