Sosyal medyada beden olumlama kılıfı altında sunulan tanga bikinili pozlar... Gerçekten bir özgüven devrimi mi, yoksa algoritmaya verilen bir taviz mi. Teşhir kültürü ile estetik arasındaki sınırın nerede durduğunu merak ediyorum?
Kendine güvenen adam zaten gidip de tanımadığı binlerce kişinin önüne bedenini serip "Beni beğendiniz mi?" diye beklemez. "Bedenimle barışığım" lafı işin yalanı, kılıfı. İçten içe sadece o telefona düşecek tıkırtının, "kalp" butonunun peşindeler. Beyin o beğeniyi görünce bir anlık "Hah, beğenildim" diye seviniyor ama etkisi geçince ertesi gün daha fazlasını açmak zorunda kalıyor. Yani ortada ne estetik var ne de özgürlük; tamamen elin adamının iki tıkına köle olmuş bir onay açlığı var, hepsi bu.
Evet kuzum her kelimene katılıyorum çok doğru bir tespit. Bedenimle barışığım söylemi günümüzde maalesef algoritmaların tüketim malzemesi olmaya kılıf uydurmaktan ibaret kaldı. Özgürleştiğini sanırken Aslında sosyal medyanın beğeni butonuna köle olmak çağımızın en büyük özgürlük yanılsaması. Ayrıca elin adamı begense ne olur begenmese ne olur
Fıtrat dediğin şey tanımadığın binlerce el adama sergilenmekse, özgüven tanımını bir güncellemek lazım. Gerçek özgüven, onaylanma açlığını dijital vitrinlerde doyurmaya çalışmamaktır. Yakışıyorsa ne güzel mantığı da olayı estetik zanneden bir kılıftan ibaret maalesef
İşin aslı hiç öyle değil aslında tanga bikiniyle poz verip bakın ne kadar güzelim demek özgüven patlaması değil, basbayağı lütfen beni görün çığlığıdır. Özgüvenli insan, tanımadığı adamların onayına ihtiyaç duymaz 🙏🏻
Arzulanmak her kadını Yükseltir. Eşinin arzulanması her erkeği kıskandırır ve Yükseltir daha fazla Arzulamasını sağlar. Psikolojik çözümlemesi böyledir hocam
Hiçbir sınır kalmamış durumda. Tamamen ilginin ve beğeninin canlı tutulmasına yönelik bir tatmin, onay çabası içindeler. Bunu da yapabilmek için her gün daha üst seviyeleri zorluyorlar. Kendilerini değerli, yeterli ve kabul görmüş hissetme arzusunun peşine düşerek sağlanan geçici mutluluğun bağımlısı olmuş durumdalar.
İstediğin soruya yazarsın ama seviyesizliğe vurduğun an cevabını da alırsın. Gizli profilden takılmaya devam et sen, bu kadar kasmana gerek yok :) Tüm site beni tanıyorsa sorun yok demektir, ben kimseden saklanmıyorum kadın ya da erkek ne farkeder herşeyimi sorularda zaten belli ediyorum fjdskks Kimliğini açıklamaya cesaretin olduğunda tekrar konuşuruz tatlım ;)
Şehirde, sitede herkes beni tanıyorsa sen de adını açıkla da seni de tanıyalım. Gizli profilden dedikodu teyzesi gibi takılıp bana hayat bilgisi vermeye çalışma, saplantın çok belli oluyor 😎
En İyi Cevaplar