Gizli Üye(18-24)14 güHazır değilim" bir savunma mekanizmasıdır: Erkek seni olduğun gibi kabul edip çevresine, ailesine ya da kendi zihniyetine bunu savunamıyor. Ancak ilişkiyi bitirecek cesareti de bulamadığı için "hazır değilim" diyerek konuyu askıda tutuyor ve sorumluluktan kaçıyor.
Giyim tarzı görünürdeki bahanedir: Kırmızı rujdan kıyafete, Instagram öne çıkanlarına kadar müdahale etmeye çalışması, senin özgür alanına saygı duymadığının ve seni dönüştürmek istediğinin net göstergesidir. Sen taviz vermedikçe o da tam anlamıyla adı konmuş bir ilişkiye adım atamıyor.
12 Yorumla
Soran14 güHarfi harfine katılıyorum. Benim giyimimden özgürlüğümden ve benliğimden vazgeçmem mümkün değil hiçbir zaman. Bu durumda çocuk hiçbir zaman ad koymayacak mı? Her gün yazışıyoruz ama az ama fazla. Arkadaş adı koyduk 2 hafta önce ben umutlanıyorum dedim diye, ama şu an bunun rol olduğuna eminim. İkimizin de hisleri var çünkü. Napmalıyım? Neden beni kabul edemiyor.. ailesi konyalı.
Soran14 güHayatıma biri girince pişman olacak bunu göremiyor mu? Sonsuza dek kaybedecek beni? Nasıl göze alabiliyor bunu?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)14 güBak kardeşim benim seven insan için hiçbir şey sonsuza kadar sürmez elbet çıkar yol bulunur bir şen huyuna gidersin bir o ama birisinden birisi diğerinin verdiği kadar değer vermiyorsa ufak bir tartışma konusu büyür ve dağılırsınız yaşadım tecrübe ettim aynı olayı bana yaptığında şaka yaptım dedi bende tamam o zaman dedim ben ona yaptığımda saygısızlık olarak nitelendirdi ve büyüttü sonucu malum
06 Yorumla
Soran14 güHarfi harfine katılıyorum. Benim giyimimden özgürlüğümden ve benliğimden vazgeçmem mümkün değil hiçbir zaman. Bu durumda çocuk hiçbir zaman ad koymayacak mı? Her gün yazışıyoruz ama az ama fazla. Arkadaş adı koyduk 2 hafta önce ben umutlanıyorum dedim diye, ama şu an bunun rol olduğuna eminim. İkimizin de hisleri var çünkü. Napmalıyım? Neden beni kabul edemiyor.. ailesi konyalı.
Cevap sahibi14 güKonya genelde dindar olarak bilinir ama sadece görülen kısmı benim ilişkim ihanette bitti ben şu şekilde bakıyordum olaya benden önce giyiyordu ailesi izin veriyor üzerinde söz sahibi olacak bir durumda değilim evet ama tabii ki çok açık bir şey giymesini istemezdim sadece 1 kere karıştım kıyafetine o da çok için rahat etmedi ve onun da rahat edeceğini düşünmediğim için ona demiştim zaten ben sana karışmış olsam şunu demeye hakkın var arkadaşken namusum yoktu da şimdi mi oldu öyle baktım hep ama gel gör ki ihanet etti ve gitti şimdi diyorum ki keşke bu kadar rahat bırakmasaydım yapan insan her türlü yapar ama en azından erken öğrenmiş olursun demek istediğim şu ya sen ya da o bir şekilde birinizin dediğini kabul edeceksiniz ama bu işin sonunda bu kabul etmenin verdiği gaflet ile yanlış şeyler yapılabilir insan biraz kendini üstün görünce karşındakini canım sanıyor eğer orta yolu bulamazsanız kesinlikle sorun yaşarsınız
Soran14 güHaklısın bulabilecek bir durumda değiliz çünkü çocuğun sınırları çok katı çizilmiş. Ben orta yola geliyorum o giyim bile çocuğa açık geliyorsa burada sorun bende değildir diye düşünüyorum. O yanlıs ben doğruyum demiyorum ama farklıyız
Cevap sahibi14 güHer insan doğası gereği farklı yapısal olarak yetiştirme tarzı ya da kendisini soktuğu kalıp olarak ama sevgi için engel yoktur ben ne sİzi ne de hayatınızda olmaya aday olan insanı tanımam sadece objektif yorum yapıyorum eğer çok katı bir tutumu varsa kabul ettim dediği anda bile bunu gönülden söylemiyorsa elbet sorun yaşanır bu sizin içinde geçerli tabii ki o yüzden oturup güzelce konuşup bir sınır belirlemeniz gerekiyor
Soran14 güAnlaşamıyoruz işte muhtemelen anlaşamayacağız cocuk müsamaha göstermeye çalışıyorum ama yapamıyorum demişti kendi bilir zaten bende ne heves kaldı ne umut batırdı sağ olsun.
Cevap sahibi14 güSağlık olsun o zaman umarım ikiniz içinde her şey çok güzel olur hayatınızda
14 güDozunda dediğin kime göre neye göre dozunda Göreceli bir kavram
Senin dozunda dediğim kimine göre çok açık kimine göre çok kapalı
Neyse!!!
Kısaca diyorsun ki beni beğenen böyle beğensin kimse için kendimi değiştiremem diyorsun.011 Yorumla
Soran14 güAynen beni seven beni benliğimle sevmeli değiştirmemeli cunku o zaman sevdiği başka biri olur
Soran14 güCidden dozunda açık giyiniyorum ama o bile açık..
- 14 gü
Aferin bu açık ve sözlülüğün için tebtikler 👍👏👏👏
Dediğinde haklısın
- 14 gü
Bildiğim kadarıyla Konyalılar daha Kültürüne bağlı kişiler ve açıklık onlara göre değil daha muhafazakar ve medrese kafası diyebilirim
Onları eleştirmiyorum onların kültürü ve sen bence onlarla yapamazsın illaki istersen bazı isteklerinden taviz vermen gerekecektir.
Soran14 güE veririm de başını kapa diyemez veya onu giyinme diyemez yani benim sosyal medyama karışamaz kimse , benim de bir sınırım benliğim var hayatı isteğime göre yaşama hakkım var bir kere dünyaya geliyorum
- 14 gü
Dediklerinle yapacakların çelişiyor Yaparım diyorsun ama sonra onu yapmam bunu yapmam diyorsun
Konya alimlerin medreselerin merkezi sayılır
Soran14 güTaviz vermek ayrı, kendi hayatımı tamamen onlara göre yaşamak ayrı
- 14 gü
Yani bence Ailesiyle tanış birlikte yemeğe çıkın ya da misafirliklerine git
Ailesini iyice tanı görüşlerini gör sana uyacak bir aile mi iyice gözlemle duruma göre yol çizersin
Soran14 güMevzu sadece ailesi değil benim sosyal medyama ve giyimime kadar karışmayı kendine hak görmesi
- 14 gü
Mesela sosyal medya kulanmana karışamaz da Kendi fotoğrafını videonu paylaşmak vesayre sorun olabilir içerik üreticisi gibi
- Moda & Stil konusunda 1,9b cevap paylaştı.
11 güO ilişkide asıl sorun, ilişkinin muhafazakar erkekle açık giyinen seküler kız arasında yaşanıyor olması. Açık giyinen seküler kızlardaki muhafazakar erkek sığır sevdasını anlamak zor.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu kesinlikle sadece giyim tarzından ibaret değil bence, çok daha derin bir konu! 🧐 Senin tarzın, senin ifade biçimin, senin kimliğin! Kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle giyinmek senin en doğal hakkın. Moda zaten ruhumuzu ve kişiliğimizi yansıtmanın en eğlenceli yolu, değil mi? 💖 Senin bu enerjik ve özgün seçimlerinden vazgeçmen hiç doğru olmaz. Önemli olan karşılıklı saygı ve birbirinin özgürlüğünü kabullenmek. Kendi tarzından ödün verme sakın, sen harikasın! ✨ Unutma, en güzel kombin, içinde kendini en mutlu hissettiğin kombin! 🌟
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Çoğu zaman hayat görüşü farklılığı oluyor. Giyim de cabası aslında. Daha önce denemiştim. Bir süre sonra anlaşma sağlanmıyor maalesef.
110 Yorumla
Soran14 güHaklısın ama böyle de sözde arkadaşız... (hisler varken tamamen rol) ben de uzaklaşmaya çalışıcam.
Soran14 güÇocuğun sevgililik adı koyacağı falan yok değil mi? Yani uç düzeyde giyinmiyorum ki. Hatta açık ama kapalı giyinen kızlardanım da oje rengime bari karışma çok komik ya...
Soran14 güBizden olmaz dimi.
Soran14 güZaten boşanmaktan korkan biriyim, böylesi büyük bir riski alabileceğimi sanmıyorum ne kadar sevsem de... annesi kapalı iki kız kardeşi kapalı. Beni kapanma baskısı yaparlar mı diye korkuyorum ve sonuç olarak arkamdan neler diyebileceklerini veya çocuğa neler diyebileceklerini tahmin ediyorum. Kızılcık şerbeti yaşarım muhtemelen.
Soran14 güKolaylığı birbirimizden uzak kalarak verebilir anca. Yan yana tam bir kızılcık şerbeti oluruz
- Moda & Stil konusunda 504 cevap paylaştı.
13 güböyle eziklerle neden takılırsınız ki?
daha sevgilin bile değil ve sana karışmasına izin veriyorsun.
bide sevgilin olsa demekki tesettüre sokturacak.
00 Yorumla
14 güPek uygun değil gibisiniz. Zorlamasanız mı ikiniz de?
014 Yorumla
Soran14 güZorlamıyoruz ve arkadaş rolü oynuyoruz işte. Harfi harfine katılıyorum. Benim giyimimden özgürlüğümden ve benliğimden vazgeçmem mümkün değil hiçbir zaman. Bu durumda çocuk hiçbir zaman ad koymayacak mı? Her gün yazışıyoruz ama az ama fazla. Arkadaş adı koyduk 2 hafta önce ben umutlanıyorum dedim diye, ama şu an bunun rol olduğuna eminim. İkimizin de hisleri var çünkü. Napmalıyım? Neden beni kabul edemiyor.. ailesi konyalı.
- 14 gü
Adını koymamanız gerekiyor zaten. Birbirinizi yoracağınız ve sonunun güzel bitmeyeceği bir hikaye olacak. Sen "benliğimden vazgeçmem mümkün değil" diyorsun, ki doğru. Diğeri huzursuz oluyor belli. Heyecan falan güzel, hislere kapılıp gitmek de hoş ama yolun sonu yok. En başında kendinden ne kadar ödün verirsen, sonrasında o kadar fazla pişman olarak eski haline geri dönüyorsun. Senin için de, onun için de geçerli. Konya'lı detayı ayrı konu :)
Soran14 güKatılıyorum bizden olmaz. Zaten beni kabul edemediğini söyledi müsamaha gösteremiyormuş. Ancak elimi başka biri tutunca çok pişman olacak, kendi bilir.
- 14 gü
Her seçim bir vazgeçiş dedikleri... Elini başka birinin tutmasını göze almış olmalı. Haklı haksız da diyemiyorsun. Yapı meselesi ikinizinki de. Hayırlısı böyleymiş
Soran14 güKendi bilir pişman olacağına eminim
- 14 gü
Olur muhtemelen. Ama mantıkla hareket etmeniz güzel. Hislere kapılıp gitseniz saçma sapan bir hikaye olarak sonlanacaktı. Farklı olduğunuz için değil, farklılıklarınız keskin olduğu için. Seni de, onu da tebrik ederim
Soran14 güTeşekkürler. Evet belli yaşta olduğumuz için bitebileceğini görebiliyoruz. Ama hisler varken böyle rol icabı bir arkadaşlık da sürdürülebilir değil o nedenle zamanla uzaklaşıcam
- 14 gü
Doğru karar bence. 35 yaşında kadın sevgilim giyimime çok karışıyor, çok kısıtlıyor diye konu açıyor baksana. Acınacak bir karakter. Seni tebrik ederim o yüzden. O kişiyi de rol yapmadığı için tebrik ederim. Kendimi de bir sürü şey yazdığım için tebrik ederim
Soran14 güTeşekkürler abi. Bizden hiçbir zaman olmaz dimi kesin olarak 🥹
- 14 gü
Ya ama öyle deyince üzüldüm bak. 35 yaşındayım. Bir evlilik yaptım. Belli ilişki deneyimlerim oldu. Ben öyle yapı olarak biraz zaman geçsin diye de olmadım hiç birileriyle. Hep uzun süreli oldu. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, çok yorulursunuz. Karşındakini mi değiştirmeye çalışacaksın, kendinden mi ödün vereceksin süpüreceksin nasıl olacak? Zıt kutuplar birbirini çeker derler, doğrudur. Heyecanlıdır falan ama devamı olmaz. Sonunda mutlu bir anlaşma olma ihtimali çok düşük
Soran14 güHaklısın abi Hayatıma biri girince pişman olacak bunu göremiyor mu? Sonsuza dek kaybedecek beni? Nasıl göze alabiliyor bunu?
- 14 gü
Sen istiyorsun onunla olmayı değil mi
Soran14 güEvet, keşke beni olduğum gibi kabullense. Ama dürüst olayım ne heves kaldı ne umut. Git gide soğuyorum kendi elleriyle mahvediyor her şeyi
- 13 gü
Evet önemli bir şey olduğu gibi kabul edilmesi insanın. Seversin, yanlış olduğunu düşündüğün bir tarafı vardır ayrı ama tercihler, zevkler uymuyorsa yolların ayrılması en güzeli
Gizli Üye(18-24)14 gükarşıysa giymesin sürmesin o zaman saygı duymalıyız
11 Yorumla
- Moda & Stil konusunda 4b cevap paylaştı.
14 güDavul bile dengi dengine.
16 Yorumla
- 14 gü
Ha bir de ailesi Konyalı ise hiç olmaz.
Soran14 güAnnesi kapalı, iki kız kardeşi kapalı...
Soran14 güBunlar beni baskılar dimi🥹
- 14 gü
Kaç kaç hemen.
Soran14 güHaklısın hiçbir şey diyemiyorum..
Seni kadın diye alan evlenen yanında dolaştıran da suç, senin ne olduğun belli gez elden ele)
00 Yorumla
14 güdüşünce yapısınında etkisi var
19 Yorumla- 14 gü
isterse giyimin degişssin asıl mesele düşünce yapısı o ayrı dunyada sen ayrı dunyada bir şekilde yurumez ortak noktaların olması gerekir
- 14 gü
vazgeçsende bir şey degişmez sen çarşafa girsen ya da o tamamen çıplak gezse turkiyede yok ama abdnin bazı eyaletlerinde serbest yine bir şey degişmez çünkü burada asıl mesele dusunce yapısı görunum sadece görunu-nen kısım kim bilir belki yuzlerce belki binlerce belki milyonlarca konuda fikir ayrılıgınız olacak ve bunların herbiride bir kavga tartışma ayrılık sebebi denklik önemlidir. umut sonunda seni üzer noktalaman sonunda üzülmemen için en iyisi
Soran14 güHaklısın bizden olmaz zamanla sorun çıkar
- 14 gü
evet siz asık olsanız birbirinizi idare etseniz zorda etseniz bile aileler yanyana gelince tartısırlar senin ailen nereli
Soran14 güAilem bana nazaran daha muhafazakar, ancak onların ailesi benim ailemin yanında tam medrese kafası
- 14 gü
tam bilmedigin için aileni bir şey diyememde biraz dindarlık varsa aileler orta yolu bulabilirde siz zor tahminim
Soran14 güSorun ailelerimiz değil, ikimizin kafa yapısı zıt
- 14 gü
evet
14 güBu çocuk muhafazakar ise bu iş olmaz
022 Yorumla
- 14 gü
İslama göre erkek eşi kardeşi annesi açık saçık giyinse erkek karşılık vermese izin verse deyyus olur ve peygamber buyurdu, deyyuslar cennete giremez diye
Soran14 güHahahahshsopwmdmxpeel haykırdım
- 14 gü
İslam bu. Yarın sağda solda bende Müslümanım dersin ama belki aslında kafirsindir çünkü İslam hükmü ile alay etmek dinden çıkarır
Soran14 güTamam
- 14 gü
Bide insanda biraz kıskanma bile varsa domuz değilse karısını eşini kıskanır
Soran14 güKıskanması sorun değil, sorun benim hayatıma karışması sosyal medya giyim vs. Ki uçuk bir giyimim yok.
- 14 gü
Muhafazakar birine denk gelmemişsen anlatmam zor
Soran14 güKeşke denk gelmeseydim ortaçağda yaşıyor resmen. Neyse bizden gerçekten olmayacağından eminim. En iyisi uzaklaşmak yavaş yavaş
- 14 gü
Hayırlısı olsun. 1400 sene önceki peygamberin söylediği şeyler bugün tıp ile uyuşuyor ve hatta ötesinde ise çağlar ötesidir çağın gerisi değildir ama bir yaşa tecrübe et sende
Soran14 güBen de müslümanım ama benim ilişki anlayışım birbirinin özgürlüğüne karışmak değil olduğu gibi kabul etmekten geçiyor
- 14 gü
Az önce söylediğim hadise güldün. Araştır bu bile imanı yakar kül eder.
Soran14 güGülmedim, deyyus kelimesine güldüm sadece. Hak verdim sana.
- 14 gü
Özür dilerim önyargı için, teşekkür ederim anlayışla cevspladığın için.
Soran14 güSorun değil, bizden hiçbir şekilde olmaz mı yani? Zaten sayesinde soğudum... ne heves kaldı ne umut.
- 14 gü
Açıkça yaşam tarzlarınız uyuşmuyo gibi açık iletişim kurun ama zannediyorum o idare ediyor şimdilik ileride patlar gibi ben olsam bende eşimin resmini koymasına izin vermem WhatsApp bile elimden gelse
- 14 gü
Açıkça yaşam tarzlarınız uyuşmuyo gibi açık iletişim kurun ama zannediyorum o idare ediyor şimdilik ileride patlar gibi ben olsam bende eşimin resmini koymasına izin vermem WhatsApp bile elimden gelse.
Soran14 güİdare etmiyor ki biz sevgili değiliz, arkadaşız (rolde)
Soran14 güHiç sevgili olmadık, sevdiğimizi söyledik hepsi o
- 14 gü
Şimdilik öyle sanırım
Soran14 güÇocukla aynı kafadasın sanırım
Soran14 güKıskançlık normal ama karşı tarafı kısıtlamaya kayıyorsa orada bir sorun vardır
Moda & Stil konusunda 354 cevap paylaştı. şehirli giyimi
01 YorumlaOlmaz sıkıntı
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 600 cevap paylaştı.
14 güYa sabir
010 Yorumla
- 14 gü
Yaşlar kaç kaç
Soran14 güO yirmi dört, ben yirmi üç
- 14 gü
Konya da mı yasiyosunuz
Soran14 güO konya ben İstanbul
- 14 gü
Nasi denk geldiniz kizim 😂
Soran14 güBi oyundan :( kahretsin keşke tanışmasaydık.. yaktı bu kara sevda beniii
- 14 gü
Çok safsin be kızım 😂
Soran14 güNiye
- 14 gü
Oyundan sevgili mi yapılır
14 güYobaz mı ona ne kıyafetinden
03 Yorumla
Soran14 güYobaz maalesef
- 14 gü
Sende ona karış
Soran14 güBen yobaz mıyım hshshsjsjdk sorun onda nasıl karşı olabilirsin kırmızı ruja ya hahahaha
Moda & Stil konusunda 1,4b cevap paylaştı. Boşa zorluyorsunuz
04 Yorumla
Soran14 güZorlamıyoruz ki, arkadaşız işte..
Soran14 güDeğiliz. Sözde arkadaşlık ilişkisi sürdürüyoruz rol yani. Ve ben uzaklaşmayı düşünüyorum. Hisler varken arkadaş rolü yoruyor.
Gizli Üye(36-45)14 güoluur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)14 güHazır değil
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım