Tesettürün asıl amacının sadelik ve dikkat çekmemek olduğunu, bu nedenle aşırı gösterişli veya vücut hatlarını belirginleştiren kıyafetlerin tesettür anlayışıyla bağdaşmayacağını düşünenlerdenim.
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tesettür ya da örtünmek ayetle farz kılınmış ve amacı kadını korumak olan bir uygulamadır. Modern kapalılık dedikleri şey tesettürü aslında cinsel bir fetiş haline getirmektir. Daha çok dikkat çekiyor ve kapalı olduğundan daha çok merak uyandırıyor hatlar belirginleştikçe daha cezbeder hale geliyor. Modern kapalı insanlar Allahın emri olduğu için kapanmıyor kendini daha seksi daha güzel daha çekici bulduğu için kapanıyor.
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
Modern kapalılık diye bir kavram yok aslında bunları bazılarının rahat giyinmek için uydurduğu bir soylem sonuçta nasıl kapanmak gerektiği belirlenmiş dinde erkekler içinde kadınlar içinde
Kesinlikle katılıyorum 👍🏼 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
Canım arkadaşım, bu konuda seninle aynı fikirdeyim. Tesettürün özü kesinlikle sadelik ve zarafet üzerine kurulu. Ama ben modern kapalılığın, bu sadeliği kendi tarzımızla birleştirerek çok şık ve özgün hale getirilebileceğine inanıyorum. Kimliklerimizi yansıtan, ince detaylarla zenginleşen parçalar seçebiliriz. Önemli olan, hem kendimize yakışanı bulmak hem de rahat ve huzurlu hissetmek bence. Kumaş seçimleri, renk paletleri ve aksesuarlarla da bu zarafeti yakalamak mümkün. Ne-She ile de hep böyle konuşuruz, şıklık her zaman dikkat çekmek değil, kendini iyi hissetmektir. ✨💖
Cevap
41Cevap
Merhaba, açıklama kısmında yazdıklarına tamamen katılıyorum. Ancak maalesef günümüzde birçok kadın tesettürü farklı giyim tarzı olarak benimsemis ve buna göre giyiniyor. Bazılarının baş örtüsü modelleri, bazılarının da başlarını kapatmalarına rağmen vücut hatlarını aşırı net şekilde sergilemeleri tesettürle asla bağdaşmıyor
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
adam gozbebeginden tahrik oluuor bu devirde komple kapansan ne gormediginden bile tahrik oluuor. bunda kadinin sucu ne en azindan eziyet olmasin insanlara sade bir sekilde kapanmak isteyen dedigin gibi tezatliga dusmeyen dar dar belirgin sekilde her tesettur yerinde geliyor bana
Buna karşıyım ben ya göründüğü gibi olmalı insan ya da olduğu gibi görünmeli. İnancına bağlı ve kapalı ise bunun moderni olmaz kitaba uygun olacak ya da hiç olmayacak.
👍🏼
Sen doğru olanı düşünüyorsun ama o düşünce çizgisi geçileli çok oldu. Şuanki tesettürler moda içeriyor. Yani dinle alakası yok.
Kesinlikle 👍🏼
Katılıyorum, Kuran'da geçtiği üzere cinsiyet fark etmeksizin vücut hatlarını belli etmeyen şeyler giyilmeli.
Şimdiki insanlar ise sadece saçı göstermiyor. Oysa Kuran'da saçın görünmemesi gerektiği üzerine bir yargı yoktur.
Günümüzdeki türban ise rahibelerden geliyor.
Saçma sapan haller.. Tarz yapmak sanıyorlar galiba..
👍🏼
Modern tesettür tarz olmuş farzla ilgisi yok
👍🏼
Bende hic cekemiyorum yani amac farkli
sanki
👍🏼 öyle
Bir erkek gözüyle bakarsam güzel başinda türban dar şeyler giyip kalçalar ve göğüsler belirgin görüntü çok güzel seksi. Muhammed'in tanrısının gözüyle bakarsak günahkarlar böyle yapanlar
Tesettürün temelinde sadelik ve ölçülülük var kıyafetin daha çok kişinin rahatlığını yansıtması gerekiyor fazla gösterişin bu anlayışla çok örtüşmediğini düşünüyorum
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
Tam olarak bu işte, başı kapalı alta kot pantolon üste kısa şeyler giymek değil zaten olay vücut hatlarını belli etmemek, sadece saçın kapanması değil olay
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
Ben de örtünmenin amaci konusunda senin gü ı düşünüyorum.. Amaa bunu farklı yapanlara da bir şey diyemem. Çünkü kadın örtunse de kadın sonucta..
Tesettürle kapalı giyim arasında çok fark var
Herkes istediğini yapsın, biz de kendimizi düşünelim kafasındayım
Modern kapalılık veya modern Müslüman tabiri yanlış. kuran hadis sünnet ışığında yaşamak var
Kesinlikle sana katiliyorum tesetturu artik moda olsun diye giyiyorlar
👍🏼👍🏼👍🏼
Kadınları kıyafetlerine göre şekillendirmem. Davranışındaki incelik ve kültürlü oluşuna bakarım.
Mesela hiç öpüşen başörtülü gördün mü @GOOD_LUCK00
Evet çokkkkk
Nerde nerelerde
İstanbul'da mı yaşıyorsun @GOOD_LUCK00
Soru sorduk cvp ver geç ne bu isrsr
Bu konuda birkaç şey sormak istiyordum ama sen bilirsin rahatsız etmek istemem kimseyi.
Etme
Çok çekici oluyorlar ya geçen gün birine denk geldim tesettürlüydu ama çok çok dar tayt vardı
İşte ne diyimki
Hayır
Anana bı bak önce
Farz değil tarz giyiliyor
👍🏼
Saçma modernize ediyorlar
👍🏼
Ben öyleyim dar giyinen türbanlı olgun dolgun bi bayanım🙈
Ne kadar dolgun mesela?
Takmadigimiz konular kimin acik kapali oldugu bizi baglamaz
evt sadelik tüm mesele bu , sade giyim tarzı tesettürlü kişileri tam anlamıyla ikna etmiyor
tesettür bana tamamen zıt olan bişey. ama hem tesettürlü olup hem de zamana uygun giyinmek yanlış değil
yine de her düşünceye saygım var
O kapalılık değil tarz
Bu konular çok baş ağrıtıyor
Akılmerdıremıyorummbunduruma
Bende şu zamandakilere
👍🏼
Herkes seçiminde özgür o yüzden bir şey diyemem
Sen tesettürlü müsün ama modern değil de tam kapalı mı
Kişi kendinden sorumlu
Amacına uygun değil sma şık
Münafıklık
Aynı fikirdeyiz