Ben saçlarının rengini açmak istiyorum ama kimyasal madde kullanmadan bu yüzden doğal yolları tercih ediyorum papatya suyunun herhangi bir zarari var mi ya da yaparken nelere dikkat etmeliyim
Cevabın nedir?
Ben hazır papatya suyu almıştım benim aldığım 1 buçuk litreydi içine bir kutu oksijen suyu alıp karıştırdım denize girmeden önce sürmüştüm öyle denize girmiştim denizden çıktıktan sonra hemen duş almamıştım o sürdüğüm karışım deniz suyuyla karıştı öyle saçımda kurudu kuruduktan sonra duş aldım saçlarımın rengi baya açıldı çokta doğal durdu saçında istediğin kadar bekletebilirsin hiç bir zararı olmaz ne kadar çok bekletirsen o kadar iyi olur.. Ben yapmadım ama içine 1 adet limonda sıkabilirsin saç rengini limonda açıyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılhayır aksine papatya saçlar için çok besleyici dökülmesini ve zarar görmesini önler saçın ben bidefa uyguladım güneşte yarım saat bekledim aralarında altın sarısı gibi tonlar olmuştu saçımda yaza tekrar denemeyi düşünüyorum ayrıca şimşir yongası ve zerdeçal ve ıhlamurda saçları sarı yaparmış
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkuler
- +1 yıl
rica ederim bide nergis ve Hindistan cevizi yağı da saç rengini açar güneşe dışarı çıkarken ya da balkona çıkarken bu sarı yapanları uygula saçına kimyasal kullanmanı önermem yıpratır ama doğal yöntemler saçlarının daha sağlıklı olmasını sağlar
Saç Bakım konusunda 403 cevap paylaştı. Oksijenli su iseyaramiyomuydu
15 Yorumla
Soran+1 yılOda kullaniliyor ama onun zarar verme ihtimali var
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
3Cevap
+1 yılEvet kullandım saçım kestane rengı oldugundan cok acmadı kı ılk denemem oldugu ıcın cok cesaret edemedım dogal actıgı söylense de ben Extra Dora adında oldukca kullanıcısı ve begenıldıgı soylenen markayı kullandım arkadasımda kullandı sacları kumral ve sarıya donuk bır renk oldugundan baya acıldı :) degısık ama guzel bır sarı tonu oldu sacın ne renk koyuysa cok acmaz 1-2 ton dogal acar ama parlak daha guzel bır goruntu verır bır zararı yok dedıgımı al bır dene bak sadece tene degmemelıymıs yakıyo degınce cok hafıften denedım ama eldıvenle yaparsın sorun olmaz tabii bir de göze degmemelı :) umarım yardımcı olmusumdur canım :)
11 Yorumla- +1 yıl
he bu arada gunes degıl de fön cektır kuafor de ya da kendın fön makınesıyle ısı ver oyle daha cok tutuyor renk bıraz kotu koksada ıse yarıyor ve dedıgım gıbı dogal oldugundan saca zarar vermıyor kesınlıkle kafanda soru ısaretı olmasın kesınlıkle ve hemen bıtmıyor ılk seferde cok sıkma 1 hafta arayla 3-4 seans uygula :)
- Saç Bakım konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılEğer saçların koyu sarı ya da açık kahve falansa papatya işe yarar yoksa pek bir etki göremezsin. Ben küçükken kullanmıştım. Özel bir şeyi yok. Sarı ve kuru papatyaları suda kaynatıyorsun. Su soğuyunca süzüyorsun. Süzdüğün suyu tüm saçına sürüyor ya da döküyorsun. Daha sonra saçın kuruyana kadar güneşte duruyorsun. Saça aynı zamanda bakım yapıp parlaklık veriyor. Kışın bile verdiği parlaklık için sürerdim bir zamanlar. Kimyasallar, saç açıcı spreyler falan kullanarak saçının rengini daha çok açabilirsin ama onlar zarar veriyor. Papatya suyu zararsızdır.
00 Yorumla
+1 yılsaçın ne renk bilmiyorum ama herkes saçını açtırmış gerçekten doğal olarak koyu renkli saçı olan kız kalmadı be, bence açtırmadan önce özellikle siyah filansa benim gibi biraz daha düşün, doğal ve siyah olduğundan hem farklı hem çekici hem de çok az :)
20 Yorumlapapatya suyuyla açamazsın yarım ton falan 2-3 kere de anca açılır oda zor fark edilir oksijen suyu ya da boyalar için kullanılan oksidanlarla açmıştım ama saçlarım çok fazla kırıldı kestirmek zorunda kaldım tavsiye etmiyorum. Eğer saçların boyasızsa watsonsta doğal açıcı spreyler var. Öneririm.
00 Yorumla
+1 yılLisede herkes yapardı bundan o yüzden inanılmaz iğrenirim şu saçının rengini açtıran kızlardan, hiç beğenmem sonra oluşacak renkten daha iyidir eminimki şuanki saçın. Bozma derim yapan herkesin pişman olup daha sonra başka bir renge boyattığını gördüm zaten.
00 Yorumla
+1 yılBen 2 sene önce oksijen suyuyla açmıştım istisnasız en az 13 kutu kullanmışımdır 1 sene de. Zarar görmedi saçlarım. Bilmiyoum belkide ilk defa bir şey sürdüğüm içindir ama bir şey olmadı yapmasını bileceksin. Bende korkuyordum bir şey olacak diye ama koyu kumral saçlarımı açık kahve yaptım hemde her yer aynı oldu. Öyle çok beğendim bıraktım :D
00 Yorumla
+1 yılpapatya suyu işe yarıyor evet, kaynat. bir fıst fıst yapan şişenin içine doldur. Sık kafana kuru güneşte. Bunu sık sık yapınca açıldığı belli oluyor yalnız. Ama bana kalsa en kötü ihtimal madem saçmalıycan papatyayla- tüy sarartıcı krem al (ciddiyim) sür istediğin yerlere 10 dk bekle bu da olur. Ama en kesin yolu kimyasal madde deyip abartma ve git kuaförüne ombre ya da ışıltı attırmasını iste bu saç tonlarına yakın olacağından sürekli boyayıp yıpratmak zorunda kalmazsın
00 YorumlaSaçın rengini bu şekilde açmak, her ne ile açarsan aç ister kuaförde ister oksijenle ister papatya suyuyla, her şekilde saçlarına zarar verecektir. Çünkü kabaca ifade etmek gerekirse saçını yakarak rengini açıyor bu maddeler yani papatya adı altında doğal olduğunu ve zararsız olduğunu düşünmemelisin.
00 YorumlaPapatya suyu da kimyasal. Boyalardaki kimyasallarda bitkilerden geliyor zaten papatya suyu doğal değil içindeki kimyasal maddelerle saçını yakarak açıyor. Yıllar önce yaptım saçlarım koyu kahverengi açık kahve olmuştu çok kalın telli olduğu için de yıpranmamıştı. Bir daha yapmam doğal saçın parlaklığı yumuşaklığı hiçbir şeyde yok.
00 Yorumla
+1 yılben açtım.. bir zararı yok fakat kumraldım sapsarı oldum sonra turunculaştım .. koyu rengime bir türlü dönemedim kumrala boyadım aktı sarıya tekrar döndü boya tutmadı saç.. en snunda siyaha boyadım çünkü iki renk saç sevmiyorum.. siyah da süer olunca hep onda devam ettim. papatya suyu zarar vermiyor ama en başta olsam rengine dokunmazdım saçımın.. sen bilirsin ^^
00 Yorumlaevet benim zaten saçlarım sarı. doğal rengi. sarı oldugu için kolay açılıyor. kendımı bildim bileli yaparım yazın sahilde. evde demlıyorum bir su şişesine ya da fısfısa kokuyorum saçıma sıkıyorum. güneşte kalmak önemli. koyuysa saçların çaba sonunda çok güzel dogal ışıltılar oluyor. şiddetle avsıye ederim:)
11 Yorumla
+1 yılPapatya suyu açmaz ama limon suyu açıyor. Öncelikle bu denemeyi yapman için güneşli bir günü tercih etmelisin. Bir bardak limon suyunu saçına sür. Sonra güneşte yarım saat falan bekle. Sonra durula saçını. Koyuysa saçların işe yaramaz. Birde bu işlem saçı çok fazla yıpratıyor. Bunu yaptıktan sonra zeytin yağı maskesi yapabilirsin.
00 YorumlaBoşuna vakit kaybetme bence. Çünkü ben de denedim defalarca. Papatya kaynattım onu sürdüm Güneşte kuruttum nafile. Aktardan papatya suyu aldım denedim nafile. Açılmayan saç açılmıyor. Bide insan yaptığına yapacağına pişman oluyor ve de kokusu bana göre cidden rahatsız edici üst üste iki kere yıkanmak çok zoruma gidiyordu benim 😊
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 306 cevap paylaştı. papatya saca parlaklık verir rengi açmaz o parlaklıkta yazın belli olur. yaparsın papatya suyunu sacına surersın günese cıkarsın. o biraz sacında kurur sonra yıkarsın falan. zamanla sacının renginin actıgıda oluyor. ama sacın yapısına baglı. altın sarısı bı parlaklık verıyor hos bı renk sacıda besler. iyidir yani. su oksijen suyu sacmalıklarını aman yapayım deme!
00 Yorumla
+1 yılHiçbir zararı yok hatta faydası var bence ben yazın kullanmıştım saçım zaten açık kestane renginde aralarında sarı saçlarım vardı papatya suyunu kullanınca saçım daha çok açıldı ve daha yumuşak gibi geldi bana bilmiyorum, denize giderken kullanırsanız daha etkili olur 👍
10 Yorumla
+1 yılSaç rengini açıyor ama sarı yapmayabilir daha çok kızılımsı bir renk çıkıyo ortaya eğer denemek isterseniz benim tavsiyem saçınıza sürdükten sonra güneşte kuruyana kadar tarayın ya da saçınıza sürün biraz gezin ve eve gidip yıkayın :)
00 Yorumla
+1 yılBildiğim kadarıyla papatya suyu her ne kadar doğal gibi görünse de kuaförlerin kullandığı açıcıdan pek bir farkı yok. Uygulayan arkadaşlarımın oreal etkisi gördüklerini duydum, hatta bizzat gördüm diyebilirim. Saç tellerini yıpratıyor olsa gerek.
00 Yorumla
+1 yılSimsiyah saçlarımı papatya suyu ve oksijenli suyla civciv sarısına kadar açtığımı bilirim ama zamanla. 1 2 haftaya bir yapardım sürekli tamamen sarı olunca da diplerim çıktıkça diplerime yaptım yaklaşık 2 3 sene hiç boya kullanmadan sarışındım :)
10 YorumlaPapatya suyuyla acmadim ama limon suyuyla actim bir sprey sisesinin yarisina su yarisi kadarda limon suyu acacagin yere sık gunese cikmak gerekli ama kurutma makinasiyla kurut baya bir tam kurusun 10 dk kadar yap sonra yika ise yariyor
01 Yorumla- +1 yıl
Güneşte ne kadar bekleticez acaba?
+1 yılSakin yapma. Süpürge gibi oluyor çok arkadaşım denedi. Kuaföre git aralara gölge attır ya gölgeler saçının 2-3 Ton açığı olsun çok hoş oluyor. Ama kesinlikle papatya suyu sürme..
00 Yorumlapapatya suyu değilde şu yaralara döktüğümüz oksijenli sudan saçımın bir parçasına sürdüm kırılmadı yanmadı rengi açıldı papatya suyunu denemeyi çok isterim.
00 Yorumla
+1 yılben yaptım acıldı ama biraz yıpratıyor cok fazla sürme sacının rengine tipine görede verdiği etki değişir. boya onlardan daha zararsızmış
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 789 cevap paylaştı. Zaraarı yok yapabilirsin kuzenim yaptı ilk yapışında bile açıldı sacları tabi ne kdr acılmasını istiosan o kdr yapman gerek
00 Yorumla
+1 yılPapatya suyunu bilmiyorum ama oksijenli suyu pek önermem bir arkadaşım birkaç dakika fazla bekletti diye siyah saçının bir kısmı sarı olmuştu :S
00 Yorumla
+1 yılBen denemiştim bayağı da bir güneşin altında bekledim ama bir işe yaramadı saçlarım kumral olduğu halde. Yani siyah da değil ya işe yaramasını ummuştum. Uygulamadan da kaynaklanabilir tabi.
00 Yorumla
+1 yılPapatya suyu bir işe yaramıyor. Ben denemiştim. Oksijenli su kullan. Benim saçım ince telli olduğu halde zarar vermedi. Birde yazın denersen daha iyi olur. Bol güneşe ihtiyaç oluyor :)
00 Yorumla
+1 yılPapatya suyunun herhengi bir zararı yok ben kullanmadim ama arkadaşlarımdan biliyorum zamanla saç rengini açiyor ve saçları yumuşatıyor
00 YorumlaArkadaşım papatya suyunu kullanmıştı. Baya açılmıştı rengi. Bir defalığa mahsus bir şey olacağını sanmıyorum.
00 YorumlaBenim arkadaşım denemişti ama saatlerce bıkmadan beklemen gerekiyo ve çok da hoş görünmüyo
20 YorumlaPapatya suyuyla açılınca çok kötü bir renk oluyor saç onun yerine boyat daha sağlıklı ve güzel görünür :) boyatmak sağlıklı demiyorum ama papatya suyundan çok daha güzel durur
00 YorumlaDenedim saclarim koyu renk oldugu icin bende ise yaramadi
00 YorumlaHayir ama işe yariyormuş diye duydum deneyen arkadaşlarim vardi :)
00 Yorumla
+1 yılBir çok yerde okudum ama cesaret edemedim direk boyattım o yüzden ama yakmadan açıyormuş evet herhangi bir zararıda olmuyormuş arkadaşım kullanmıştı
00 Yorumla
+1 yılsakın deneme majfediyo sacı ben yaptım ve genelinde işe yaramıyo sadece kurutuyo
00 Yorumla
+1 yılaçık renk saçları açıyormuş benim saçlarım kumraldı bir iki ton açmıştı
00 Yorumla
+1 yılyok ben açmadım ama arkadaşım yapıyodu ve baya açılmıştı rengi
00 YorumlaPapatya suyuna birazcık bal, birazcık konyak, bir de yumurta sarısı at ve saçlarına sür. Açılacak
00 YorumlaSAKIIIIIIIINN!! Yıpranır kırılır yanar yapma ciğerim
00 Yorumla
+1 yılKüçükken 10 yasinda falanken yaptim. Ben sac rengim zaten acikti kolay acildi
00 YorumlaLisedeyken yapmayı denemişti arkadaşım, iğrenç oldu bir de saçı at kılına döndü. Kına yakabilirsin, kızıl yapar ve canlandırır.
00 YorumlaSaçlarının rengi koyuysa acmiyo ama açık renkse hafif aciyo benim saçım köyüydü ben yaptım olmadı sonra Saçımi boyadım iyice boka dondu saçım kazıtmayı dusunuyorum
00 Yorumla
+1 yılArkadasim acmis ama cok uzun vadede etkisini gosteriyormus
00 Yorumla
+1 yılPapatya suyundan yapılmış extra blond diye bir sprey var içinde kimyasallar elbet ki var ama Saçı hiç yıpratmıyor benim saçım ince telli ve cansız ama hiç yıpranmadı ve ben saç rengimden çok memnunum
00 YorumlaBen actim papatyayla ama cok sari olmadi. daha sonra gratisten extra blond aldim onu kullandim. cok guzel oldu saclarim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBosu bosuna zamanini harcama onunla derim. Cunku ben defalarca denedim ama hicbirsey olmadi. Eger saclarinin rengini begenmiyorsan kina yakabilirsin. Ben yaptim saclarimin aralarinda hep kizillar var. herkes boyattim sandi. Sanada tavsiye ederim.
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılPapatya suyu yazın işe yarıyo suyu saçına sürüyosun güneşin altında bekliyosun öyle açılıyo benim öyle oldu:d
10 Yorumla evet ben devamlı o yöntemi uyguluyorum çokta güzel oluyor :)
05 Yorumla
Soran+1 yılPeki tam olarak nasil yapiyorsun
Soran+1 yılPeki bu yontemle ombre yapabilirmiyim
Soran+1 yılPeki saol
+1 yılBen değil ama arkadaşım yaptı yipraniyor yine biraz diye hatırlıyorum
00 Yorumla
+1 yılben actım çok açılmadı ve zararı yok diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılİnternetten dolasan videolari izle canim.. Tek seferde acilmiyo genelde
00 Yorumla
+1 yılDeneyenler var ama baya beklemen lazim guneste falan
00 Yorumla
+1 yılBen açtım. Kumraldı o zamanlar saçlarım açılmıştı. Saçların koyu renkse açılmaz
00 Yorumla
+1 yılben şahsen papatyaları kurutup sonrada kaynatıp pet şişeye koyuyordum yazında sürüp güneşleniyordum için rahat olsun hiçbir şekilde zararı yok saçları da besliyor :)
00 Yorumla
+1 yılEvet ben açtım, ilk başlarda kötü renk çıkabilir ama sonradan güzel oluyor. Saçının doğal rengine de bağlı, siyahsa turuncu bile yapabiliyor. Ayrıca güneş gördükçe saç rengin açılıyor.
00 YorumlaArkadaşım papatya suyunu kaynatıp saçına sürdü. Ve güneşin altında bekledi. Ama hiçbir işe yaramadı.
00 Yorumlaevet küçükken annem hep yapardı açık kahve sarıya yakın olurdu
10 YorumlaDenedım ama olmadı :((( koyu saç renklerınde cok acmıyo sadece beslıyo
10 Yorumlayok canım ben yapyrm zararı falan yok saçın sarı tonları olması lazm yda kumral
00 Yorumlazararı felan yok ben yaptım papatyaları topla at kaynayan suyun içine soğusun biraz güenşli bir yere çık güneşte bekle
00 Yorumla
+1 yılevet ama fazla etkisi yok onun yerine kolestonun 1 tl lik saç açıcısıyla aç :D o daha iyi -,-
10 Yorumla- Devamını Gör (36)
Devamını Gör(81)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım