Dolmuşta, bi tane 60'ında amcayla, teyze arasında gençlerin yer vermemesi üzerine kısa bir sohbet geçti. Amca duramadı "zaten giyinmeleri de garip, çıplak geziyorlar" dedi.
Tanıdık taksici (o da 35 yaşlarında bir eleman) bana "çok abarttılar abi" diyorlar. Dedim ki "bi erkek olarak ben gayet memnunum valla" dedim güldü.
İş yerinden benle yaşıt bir kadın arkadaş da "boş ver açsınlar, göstersinler, yaşlanınca gösterecek bir şey kalmayacak" dedi.
Şimdi, kızlar "açık" giyinince erkekler neden rahatsızlık belirtmek istiyor? Gerçekten rahatsız oldukları şey bu mu?
Mesela sosyal ortamlarda neyden rahatsız olunur?
Ter kokan kişiden rahatsız olunur, telefonunda yüksek sesle reels izleyenlerden olunur, dışarıda yerlerde çöp birikmişse rahatsız olunur.
Ama bir erkek bir kadının "açık" giyiminden neden rahatsız olur?
Şahsen, bir erkek olarak hiç talan söylemeyeceğim, "açık" giyinen kadınları görmek güzel bir şey. Hiç şikayetçi değilim.
Ben kimseden daha fazla erkek değilim. Doğamıza uygun, refleksif davranışımız o kadına bakmak, belki arzulamaktır. İnsan arzu nesnesinden "rahatsız" olur mu?
Benim kanaatim, arzu nesnesini elde edemeyecek olmanın neden olduğu bir tepkisellik var burada. "Açık giymiş o kızı istiyorum, ama asla beni istemez, o yüzden açık gezen kızlar hayal kırıklığı yaratıyor bende" diye rasyonalize ediyorlar durumu?
Siz ne düşünüyorsunuz?
Tanıdık taksici (o da 35 yaşlarında bir eleman) bana "çok abarttılar abi" diyorlar. Dedim ki "bi erkek olarak ben gayet memnunum valla" dedim güldü.
İş yerinden benle yaşıt bir kadın arkadaş da "boş ver açsınlar, göstersinler, yaşlanınca gösterecek bir şey kalmayacak" dedi.
Şimdi, kızlar "açık" giyinince erkekler neden rahatsızlık belirtmek istiyor? Gerçekten rahatsız oldukları şey bu mu?
Mesela sosyal ortamlarda neyden rahatsız olunur?
Ter kokan kişiden rahatsız olunur, telefonunda yüksek sesle reels izleyenlerden olunur, dışarıda yerlerde çöp birikmişse rahatsız olunur.
Ama bir erkek bir kadının "açık" giyiminden neden rahatsız olur?
Şahsen, bir erkek olarak hiç talan söylemeyeceğim, "açık" giyinen kadınları görmek güzel bir şey. Hiç şikayetçi değilim.
Ben kimseden daha fazla erkek değilim. Doğamıza uygun, refleksif davranışımız o kadına bakmak, belki arzulamaktır. İnsan arzu nesnesinden "rahatsız" olur mu?
Benim kanaatim, arzu nesnesini elde edemeyecek olmanın neden olduğu bir tepkisellik var burada. "Açık giymiş o kızı istiyorum, ama asla beni istemez, o yüzden açık gezen kızlar hayal kırıklığı yaratıyor bende" diye rasyonalize ediyorlar durumu?
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka, bu çok güzel bir soru ya! 👏 Bence insanlar ne giyeceklerine tamamen kendileri karar vermeli, moda dediğin kişisel bir ifade biçimi sonuçta. 🤩 Kadınlar da erkekler de kendilerini iyi hissettikleri, tarzlarını yansıtan ne varsa giymeliler bence. Rahatsızlık duymak, çoğu zaman kişinin kendi iç dünyasıyla, önyargılarıyla ilgili oluyor sanırım. Sen de dediğin gibi, insan arzu nesnesinden rahatsız olmaz ki! 🤔 Aksine, çeşitlilik ve farklı tarzlar ortama renk katıyor, ilham veriyor bana. ❤️ Herkes kendi ruh halini, enerjisini giydikleriyle yansıtsın, yeter! 👍