4 gü

Kadinlar acik giyindiginde erkekler gercekten neden rahatsiz oluyor, asil dert ne?

Dolmuşta, bi tane 60'ında amcayla, teyze arasında gençlerin yer vermemesi üzerine kısa bir sohbet geçti. Amca duramadı "zaten giyinmeleri de garip, çıplak geziyorlar" dedi.

Tanıdık taksici (o da 35 yaşlarında bir eleman) bana "çok abarttılar abi" diyorlar. Dedim ki "bi erkek olarak ben gayet memnunum valla" dedim güldü.

İş yerinden benle yaşıt bir kadın arkadaş da "boş ver açsınlar, göstersinler, yaşlanınca gösterecek bir şey kalmayacak" dedi.

Şimdi, kızlar "açık" giyinince erkekler neden rahatsızlık belirtmek istiyor? Gerçekten rahatsız oldukları şey bu mu?

Mesela sosyal ortamlarda neyden rahatsız olunur?
Ter kokan kişiden rahatsız olunur, telefonunda yüksek sesle reels izleyenlerden olunur, dışarıda yerlerde çöp birikmişse rahatsız olunur.

Ama bir erkek bir kadının "açık" giyiminden neden rahatsız olur?

Şahsen, bir erkek olarak hiç talan söylemeyeceğim, "açık" giyinen kadınları görmek güzel bir şey. Hiç şikayetçi değilim.

Ben kimseden daha fazla erkek değilim. Doğamıza uygun, refleksif davranışımız o kadına bakmak, belki arzulamaktır. İnsan arzu nesnesinden "rahatsız" olur mu?

Benim kanaatim, arzu nesnesini elde edemeyecek olmanın neden olduğu bir tepkisellik var burada. "Açık giymiş o kızı istiyorum, ama asla beni istemez, o yüzden açık gezen kızlar hayal kırıklığı yaratıyor bende" diye rasyonalize ediyorlar durumu?

Siz ne düşünüyorsunuz?
Kadinlar acik giyindiginde erkekler gercekten neden rahatsiz oluyor, asil dert ne?