Saçlarım ince telli, dümdüz ve çok elektrikleniyor. Duşta fazla sıcak yıkamıyorum , kurutma fön düzleştirici vs çok çok nadir kullanıyorum ama yinede ince telli olduğu için uçuşuyor saçlarım ve sürekli elim saçımı yatıştırmaya çalışıyor bu da yağlanmasına sebep oluyor. Elidor, Pantene kullandım işe yaramadı kuru saçlar için Gliss aldım pek de yaradığı söylenemez ve argan yağı kullanıyorum idare eder. Ama yinede elektrikleniyor. çok araştırdım bununla ilgili ürünleri ama herkes farklı bir şeyler yazmış çözüm bulamıyorum ne kullanmalıyım?Kuru saçlar için saç bakım ürünleri
Kuru saçlar için önerebileceğiniz saç bakım ürünleri nelerdir?
Hellöö tatlım gel sana yardımcı olayım 😊 Saçların kuruması maalesef şekillendirme işlemini de zorlaştırıyor ve elektriklenmeye yol açıyor. Nem ihtiyacını karşılayamayan saç çabucak kuruyor dökülüyor ve seyrekleşiyor. Öncelikle uygun bakım rutini ile nem dengesini sağlamak gerekiyor.
Saçlar neden kurur?
Saçlar neden kurur
Bunun birçok nedeni var saçlarını yeteri kadar nemlendirmiyor olabilirsin; saçına sürekli ısı, sprey ve boya gibi kimyasal işlemler uyguluyor olabilirsin, saçını çok sık yıkıyor da olabilirsin ya da hormonal değişiklik sürecinde olabilirsin (gebelik, emzirme, menapoz gibi...).
Peki kuru saçlılar nasıl bir bakım rutini oluşturmalı?
kuru saçlar için bakım
Tatlım öncelikle kuru saçlara yönelik şampuan daha sonra saç kremi ve en son saç yağını düzenli olarak haftada en az 2 kere kullanmanı öneririm. Saçlarını yıkarken suyun çok fazla sıcak olmamasına dikkat etmen gerekiyor. Sıcaklık saçların kurumasına yol açıyor. Haftada 2 kez mutlaka saçlarını yıkamalı, doğru saç bakım ürünlerini kullanmalısın.
Kuru saçlara nasıl nem kazandırabiliriz?
Kuru saçlara nem kazandırma
Doğal yağlardan da bu konuda yardım alabilirsin. Unutmaman gereken en önemli şey ise saç kremini kullanmayı asla aksatmamak ve yukarıda yazdığım aşırı ısı kullanımı, sürekli duş almak gibi etkenlerden uzak durmak.
Kuru saçlar için en iyi saç kremi: Elidor Anında Onarıcı Bakım 1 Minute Süper Saç Kremi
Elidor Anında Onarıcı Bakım 1 Minute Süper Saç Kremi
Saçları 1 dakika gibi kısa bir süre içerisinde neme doyuran ve onaran kendimin de severek kullandığı Elidor 1 dakikada Anında Onarıcı Bakım Süper saç kremini kullanmanı öneririm. İlk kullanımdan itibaren farkı görebilirsin. Benim saçlarım hiç olmadığı kadar yumuşak hale geldi ve nem dengesi de tam olarak sağlandı. İçeriğindeki arginin ve seramid sayesinde saçları derinlemesine besliyor ve kısa süre içerisinde onarıyor. Duşta ıslak saça diplere değdirmeden sürüp, 1 dakika beklettikten sonra durulanıyor. Sonra gelsin hayat dolu, sağlıklı ve onarılmış saçlar :) Umarım yardımcı olabilmişimdir seni seviyore ❤
Ben saçlarımı fön makinesi ile kurutmayı bıraktım saçlarımda dökülme ve kuruma yaptı resmen nemini kaybetti saçlarım havluyla bekletiyorum badem yağı kullanıyorum ama yeterli gelmiyor anında onarıcı saçlarımda etki gösterir mi sence?
Tekrar ben :D cuma akşamı marketten aldım daha bir kere kullandım ama çok güzele benziyor kokusunu çok beğendim sana da teşekkür etmek istedim https://hizliresim.com/xY6Yi3
Kuruluğa karşı maske: saç uzunluğuna yetecek kadar mayonez, 2 yumurta sarisi, bunlari cirp birbirine karistiktan sonra azar azar 4 tatli kasigi zeytin - badem ya da arganyağı ilave et. Saclarin sicak su ile iyice islat ve fazlaligi havlu ile al. Diplerden başla yedirerek uclara kadar sür. Özellikle Çok kurumus bolgelerin tamamen kaplandigina emin ol. Saclarini yukarda topla plastik dus bonesi - stretch folyo - torba vb. Birşey ile sar basini. Uzerine birde havlu sar. Sacinin kuruluğuna göre Yarım saat-bir saat bekle bol ılık su ile. yıka şampuansız. Uzun surecek biraz. Sonra sampuanlamadan cik. dustan. ertesi gün dus al. Az sampuan ile. Şaka değil gercek Çok işe yarıyor.
hindistan cevzi yagı derim tek gecerim. piyasada argan yagı bulmak zor ama hindistan cevizi yagı rahatca bulabilirsin :) kokusu da fena degil. elektriklenmeyi feci önluyor. benim saclarım kıvırcık haliyle cok kuru ve cansız ama hindistan cevizi yagı kullanınca acayip guzel duruyor parlıyor falan :). yabancılar durulamadanda kullanıyor ama durulicam diyorsan sıcak maske yapabilirsin youtube da videoları mevcut. ben durulamadan kullanıyorum az miktarda. ayrıca dudaklarıma da cok iyi geliyor. feci nemlendiriyor.
www.maxikarizma.com/.../...ci-200-ml-1000x1000.jpg şuanda bunu kullanıyorum. saçlarım dalgalı hatta azıcık kıvırcığa bile kayıyor. kuruduktan sonra kabarığ acayip sertleşiyodu. nemliyken saçım bunu sıkıyorum tarıyorum. hiç kabarma olmuyo. her sabah taradıktan sonra kuru saçımada uygulayıp tarıyorum. memnunum yani. yumuşatıyoda. dene derimm.
benimde kuru pantene in doğal sentez yağ terapisini kullanıyorum link tek en soldakı serumdan yok onu da alcam ise yarıyor ama sankı biraz ağırlık yapıyor gibi
Benim saçlarım da çok kuru ya tararken falan çıt çıt kopuyor sürekli maskeler aldım evde karışımlar yaptım olmadı şimdi patentli keratin ve hindistan cevizi yağı kullanıyorum saçlarımı yumuşacık yapıyor önce liquid keratin yüklüyorum sonra yağı kullanıyorum yumuşacık ve güçlü saçlarım var artık kopma falan da olmuyor.
Hemen duşa gittim, yazıyorum adını, çıktığından beri kullanıyorum, Hiç sıkıntısı olan yok, tüm çevreme kullandırdım bırakabilen yok, karantina samanında bile bulmak için araştırıp duruyoruz. Telefon konuşmalarının bile konusu oldu. Gür, uzun, yıpranmış, çok dökülen saçlarım, şu anda, sağlam, şekil alabilen, temiz, güzel kokulu (kalıcıdır, kokusu da 1 hafta sürer) saçlara dönüştü teşekkürler L'oréal Paris Elseve Dream Long! #KarantinaBakım (reklam değildir kullanıcı görüşü) (2 şampuan 1 krem yapıyorum ama gür olmayan saçlarda dozajı düşürerek yapın. tek şampuan önermiyorum. aynı dozajı 2 sefere dağıtmak çok daha güzel sonuçtur)
bir kere hatayı elidor kullanarak yapmışsın :) elidor saçı çok yağlandırıyo ve aşırı derecede döküyo ben glissin uzun ve kolay kırılan saçlar için olan sarı spreyini kullanıyorum 2 senedir gayette memnunum gliss derken bu ürününü kullanmışmıydın? :)
Markette satilan ucuz urunleri tercih etme maddi yuku seni sikintiya sokmazsa mumkun oldugunca kuaforunden temin edebilecegin profesyonel urunler kullan, ben milkshake kullaniyorum mukemmel bir marka sana da oneririm Ayrica sampuan falan alirken icinde sulfat nitrat ve fosfat tuzlarinin mumkunse olmamasina dikkat et sodium lauryl sulfate en tehlikelisi parfum paraben ve alkol icerigini de goz ardi etme bu tur kimyasallar saci kurutup zarar verir
Yapman gereken her duş aldıktan sonra isirgan otu suyuyla yikaman. Son durulama suyunda isirgan otu suyu ile yika ve o şekilde kurut. Saclarin hem elektiriklenmesi kesilecektir hem de hacim kazanacaktır.
Lorealin argan yagi var. dusa girmeden onu tum sacina sur 10-15dakika bekle ciktindan sonra yine uclarina vur. sacini tahta tarakla tara. bunlarda kar etmiyorsa kazit gitsin
Dustan cikmadan sirkeli ılık suyla durula elektrik kalmaz dolgun ve parlak olur kuruyunca kokusuda kalmiyo zaten 1 litre suya 2 yemek kasigi yeter dene gör :)
sana doktorumun tavsiyesini söylicem bionikedefence hair şampuan arındırıcı ve spreyini al talimatlara gore kullan fındık fıstık kaju tüket H vitamini edin bir kutu sonra bana dua et kıshjfıakhf
loreal dökülme karşıtı şampuan ve saç kremi. kuru saçı krem nemlendirir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
dove kullan derim yumuşacık yapar ayrıca sürekli şampuan değiştirme 1 taneyi sürekli kullan kepek yapar ayrıca egzaman olabilir cildiyeye randevu al derim :)
hafta bir defa banyodan önce saçlarını zeytin yağıyla iyice maskele bir buçuk saat kadar bekle öyle gir şampuan pek etki etmez böyle şeylere ama elidor kullanma derim
En İyi Cevaplar