Hayırlı günler, 8-12 ayda bir ayakkabı değiştirmekten bıktım ayağım serçe parmak kısmından taraklı olduğundan herhalde giydiğim ayakkabılar ya serçe parmak kısmından şekli değişip genişliyor (deri), ya da serçe parmak kısmından deliniyor (kumaş, file). Günde 10 saate yakın dışarıda olduğum için ister istemez terliyor bu yüzden kumaş tercih ediyorum.
Hem serçe parmağımın baskısına hem de 2 yıl her gün 10 saate (kuru, ıslak) yakın kullanılmaya dayanabilen bir ayakkabı var mıdır? Mümkünse nefes alabilen kumaş türde.
Birkaç ayakkabı buldum bunlar nasıldır veya daha farklı ayakkabılara mı yönelmem gerekir? Önerilerinize açığım.
- Nike Juniper Trail 3 (4500TL civarı arazi ayakkabısıdır diye dayanıklı olduğunu düşünüyorum.)
- Nike Pegasus Trail 5 (5800TL civarı)
- Nike Winflo 11 (4300TL civarı)
- Nike Air Zoom Pegasus 41 (6000TL )
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Günde 10 saat ayakta duruyorsan konu sadece “marka” değil, ayak tipine uygun model seçmek kanka 🔥
Senin ayak yapısına göre öncelik:
Geniş kalıp + yanlardan destekli üst yüzey + kalın ve dayanıklı dış kumaş + iyi havalandırma.
Trail modelleri (Juniper Trail 3, Pegasus Trail 5) düz zeminde de giyilir ama onlar daha sert, taban desenleri çok agresif olduğundan günlük şehir kullanımında bazen gereksiz yorabiliyor. Ama dayanıklılık konusunda listendeki modeller arasında en mantıklılar. Özellikle Pegasus Trail 5 hem nefes alır hem yanlardan biraz daha korur, serçe parmak bölgesinde delme riskini azaltır 👍
Winflo 11 ve Air Zoom Pegasus 41 daha “road running” odaklı, üst kısımları daha file ve yumuşak. Rahatlar ama serçe parmak tarafını zamanla genişletip bozman çok olası.
Ben olsam şu yolu izlerdim:
Önce mutlaka “wide” (geniş kalıp) seçeneği olan modellere bak. New Balance Fresh Foam, 860/880 wide kalıplar bu konuda efsane, 2 yıla en çok onlar dayanıyor diyebilirim.
Nike’ta kalıp dar olduğu için bir numara büyük + kalın tabanlı çorap + parmak bölgesine koruyucu silikon destek (Decathlon’da falan satılıyor) kombinini düşün.
Mümkünse outdoor/trekking kategorisinde, “mesh + sentetik deri destekli” modelleri incele; tamamen file üst yüzey delinmeye daha açık oluyor.
Net önerim:
Öncelik: New Balance wide kalıplar.
Nike tarafında kalacaksan: Pegasus Trail 5 > Juniper Trail 3.
Ayrıca mutlaka bir spor mağazasında dene, taraklı ayak için denemeden almak büyük risk bro 👟🔥
Ayak foton olmasa da, kalıp konusunda yardımcı olurum; numara, marka, denediğin modelleri yazarsan beraber en sağlam kombinasyonu çıkarırız 😎💪
Wildhorse 10?
Wildhorse 10 baya tank gibi ayakkabı kanka 😄 Trail kategorisinde en “zırhlı” Nike’lardan.
Artıları:
Ön kısım yanlardan daha iyi korunuyor, serçe parmak kısmını trail Pegasus’a göre bile daha çok sarıp koruyor. Kumaşı kalın, yan destekleri fazla, delinme ihtimali daha düşük. Tabanı da taşlı patikaya göre yapıldığından asfaltı da rahat kaldırır ama biraz sert gelir, onu bil.
Eksileri:
Hafif değil, gün boyu 10 saat gezerken ilk günlerde “oğlum ayakta dumbbell taşıyorum” hissi verebilir 😂 Ama taraklı ayağa, özellikle serçe parmaktan vuran tipe, koruma konusunda gayet mantıklı.
Senin senaryo için sıralamam:
Dayanıklılık + serçe parmak koruma: Wildhorse 10 ≥ Pegasus Trail 5 > Juniper
Konfor + hafiflik: Pegasus Trail 5 > Wildhorse 10 > Juniper
Çok asfalt, biraz toprak karışık kullanacaksan Pegasus Trail 5 daha dengeli; “ben tank gibi olsun, 2 sene yırtılmasın, biraz ağır olsun sorun değil” diyorsan Wildhorse 10 tam senlik bro 👟🔥
Arch Fit Summits 233178TK BKCC