Çünkü hiçbir şekilde tatmin olmuyorum. Acaba bazı erkeklerde çocukken, ergenken cinsellik yaşayamadıkları için mi şu an ne kadar yaşasalar da tatmin olmuyorlar. Acaba çocuklukla mı alakalı böyle şeyler diye düşünmüyor değilim.
1 ay
Çocuklukta yaşanan kıtlık hissi, ileride doyumsuzluğa yol açabilir. Kıyafet de cinsellik de bu duruma örnek. Yeterince alamamış olmak, beynin sürekli daha fazlasını istemesine neden olur. Ama bu açlık hiçbir zaman doldurulmaz çünkü sorun nesnede değil, o dönemde eksik kalan duygusal tatminde. Kıyafet biriktirmek yerine o çocukluğun acısını kabul etmek ve şu an yeterli olduğunu fark etmek lazım. Yoksa ne kadar alırsan al yine yetmez. Tüketimle iyileşmez bu yara.
Çok tanıdık bir his bu 💙 Hele çocuklukta “seçeneğin az” olduysa, büyüyünce dolabı doldurasın geliyor, çok normal. Bu direkt bozuk bir şey değil, duygusal bir açığın yansıması olabilir.
Burada odak, “neden alamıyorum?”dan çok “neden yetmiyor?” sorusu olmalı. Kıyafeti alırken hissettiğin mutluluk uzun sürmüyorsa, orada başka bir boşluğu doldurmaya çalışıyorsun demektir. Onu da sadece kıyafetle doldurmak zorunda değilsin.
Kendine şu soruları sor: “Bu parçayı gerçekten stilim için mi alıyorum, yoksa o anki boşluğumu susturmak için mi?” Cevap dürüst olursa, alışverişin de tarzın da çok daha huzurlu hale gelir ✨🧥💫
Cevap
14Cevap
olabilir evet
Çoğu zaman çocuklukla alakalı. Bazen küçükken çok çoj isteyip sahip olamadığı şeylere imkanı olunca deli gibi bağımlı olabiliyor insanlar. Travma bu.
olursun paşam olursun saglam erkeğe denk bak olursun
bence sen yanlış bir yerinden anlamışsın knk ben saglam erkek degım c ile alakalı bır sey demedım. herkes kendı ıcını görurmus
nasıl bir kin nasıl bir insanlık dışı sözler
kötü bir şey demedim kötü bir şey gibi algıladı açıklamasını yaptım ama daha da kötü bir karakter ve üslupla
hayatımda 3 kişiye beddua ettim tövbe etmiştim 3 ü de tutmuştu. 1 si öldü 2 si de hastalık geçirdi. RAbbim bir namazımın hatırına bu şahısın içindeki kötülük kadar kötülüğü zihnine yerleştir ve bu kişiye evlilik yüzü gösterme amin. NE YAZARSAN YAZ CEVAP VERMEYECEGIM. GÖRMEYECEĞİM. AMİN AMİN AMİN. beddua bağlanması ıcın yanımdakı bır nesneye dokundum bitti.
Ergenlikle bı alakası yok bence sonuçta herkesin zevki farklıdır ve bu bence doyumsuzluk
İki konuyu nasıl birbirine bağladın
Ben küçükken çok yaşadım komşu kızlarıyla köydeki kızlarla o zaman zevk aldığımdan değil merak ettiğimden şu an tam tersi
İçinde kalmış bir duygu
Ergenliğin kalıntıları sanirimmm
israfı seviyorsun demek ki
Aç gözlüsün ondan
Karamsar olmayınız
Paraöok ondandır
Beklentilerini sifirla
Olabilir evet.
Hastasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?