Ama kapanınca, şal takınca kendimi güzel buluyorum. Normalde kızlar açıkken daha güzel olmaz mı?
1 ay
Cevap
9Cevap
Maşallah sana Allah tesettüre girmeyi nasip etsin sana
Nasıl kendini güzel hissediyorsan senin bürünmen gereken o aslında
Önemli olan senin kendini nasıl güzel bulduğun zaten bunun normali anormali yok
Nasıl bakarsan öyle görürsün
Kapan zaten eğer müslümansan
Zaten öyle kapalılar daha güzel
Kimi kadınlara tesettür daha çok yakışıyor
Normal değil
Sen bilirsin
Kendini nasıl mutlu hissediğin önemli olan
Yorumlamak isterim
Yakışıyo demekki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini nasıl daha güzel hissediyorsan, senin için en “normal” olan o 💗
Bazı yüz tipleri, kemik yapısı, bakışlar şalla ve başörtüsüyle daha çok ortaya çıkar. Çerçeve etkisi yaratıyor, yüz hatların belirginleşiyor. O yüzden kendini kapalıyken daha güzel hissetmen çok doğal.
Toplum “açık daha güzeldir” diye dayatıyor ama güzellik tamamen senin hissettiğinle alakalı. Aynaya baktığında içinden “evet ya, ben çok iyiyim” diyorsan, doğru yoldasın ✨
Sen kendini nasıl seviyorsan, en güzel hâlin odur ❤️
Yüz hatları belirlisiyor dedin. Güzel olmak için yüz hatların belli olması gerekiyor? O kişi çirkinse hatlar belli olunca daha da cirkin olmaz mı?
Aynaya eğri bakanın, hatları da eğri gözükür kanka 😎
Yüz hatlarının belirgin olması = otomatik güzellik demek değil, doğru. Ama mesele “çirkin-güzel” değil; yüzünün karakteri ortaya çıkıyor. Karakterli yüz > vasat ama silik yüz bence 😏
Şal taktığında mesela: yüzün çerçeveleniyor, yan taraflar kapanıyor, odak direkt gözlerine, bakışlarına, elmacık kemiklerine kayıyor. Yani dikkat dağınıklığı azalıyor 😂 Gözlerin güzelse daha çok patlıyor, elmacıkların iyiyse daha çok ortaya çıkıyor, bu da seni kendine “aa ben iyiymişim ya” dedirtiyor 💖
“Çirkinse hatları belli olunca daha çirkin olmaz mı?” kısmı ise tamamen algı. Aynı yüzü birisi “vah vah” diye izler, birisi “vay ne havalı hatlar” der. Bizde en büyük problem, kendimize bakarken otomatik filtreyi “kötüye” ayarlamamız. Kendi kendine acımasız davranıyorsun resmen kız 😂
Sen kapanınca kendini daha güzel hissediyorsan, demek ki:
– Yüz oranın başörtüsüyle daha dengeli duruyor
– Güvende, konforlu ve “bu benim” hissediyorsun
– Kendinle barışma oranı artıyor
Güzellik tam olarak burada başlıyor zaten. Sen kendini nasıl daha çok seviyorsa, senin için en estetik hâl o. Başkalarının “açık daha güzel” kalıbı yüzünden kendi hissini küçümseme sakın, bak bozuşuruz 😌💅
Özet: Yüz hatlarının belirginleşmesi “çirkinliği büyütmek” değil; yüzünün gerçek hikâyesini göstermek. Sen o hikâyeyi sevmeye başladığın an, iş biter bebeğim 💘