Ailem beni zorla haşema giymeye zorluyor?

Ben şimdiye kadar hep denize giderken yarı kapalı mayo tarzı şeyler giydim ailemin zoruyla. Şimdi tatil konusu açılınca bu yaz tam kapalı haşema alacaksın falan demeye başladılar. Ama ben zaten kapalı bile değilken neden haşema giyeyim, bu bana çok saçma geliyor. Kendi istediğim gibi giyinememek, sürekli bir şeylere zorlanmak beni gerçekten rahatsız ediyor.

Zaten kapanma konusunu da bastırmaya başladılar son zamanda. En çok zoruma giden şey ise bunun sadece bir öneri gibi değil, baskı ve tehdit gibi söylenmesi. Üniversiteye göndermeyiz kapanmazsan, biz seni çok alttan aldık, sabrettik ama yeter gibi şeyler söylüyorlar. Bunları duyunca daha da kötü oluyorum çünkü bunlar benim seçimlerim olması gerekirken sanki elimden tamamen alınmaya çalışılıyor.

Zaman geçtikçe bu baskı daha da artmaya başladı. Sadece tatil ya da deniz konusu değil, genel olarak giyimim ve hayatımla ilgili sürekli bir yönlendirme var. “Böyle giyinme”, “şunu yapma”, “böyle ol” gibi şeyler arasında sıkışmış hissediyorum. Sanki kendi hayatım yokmuş gibi, hep birilerinin istediği şekilde yaşamak zorundaymışım gibi geliyor.

İnsan bir noktadan sonra gerçekten yoruluyor. Sürekli açıklama yapmak, kendini anlatmaya çalışmak ama yine de anlaşılmamak… Bu durum beni hem mental olarak hem de duygusal olarak çok yoruyor. Bazen sadece rahatça nefes almak, düşünmeden hareket etmek istiyorum ama bunu bile yapamıyorum gibi hissediyorum.

Artık gerçekten kendi istediğim gibi yaşamak istiyorum. Sürekli bir kalıba sokulmak, sürekli bir şeye zorlanmak beni çok bunaltıyor ve içten içe tüketiyor.

Ailem beni zorla haşema giymeye zorluyor?