Sevgilim ailevi ailesiyle tanışacağım ancak ben tesettürlüyüm, Sünni geleneklerine bağlı biriyim ancak alevilerle falan hiç sıkıntım yok tabii ki biraz korkuyorum bu yüzden sevgilimle anlaşıyoruz ama
1 ay
Sevgilim ailevi ailesiyle tanışacağım ancak ben tesettürlüyüm, Sünni geleneklerine bağlı biriyim ancak alevilerle falan hiç sıkıntım yok tabii ki biraz korkuyorum bu yüzden sevgilimle anlaşıyoruz ama
Sevgilinle normal iletişim olarak ve sezgisel olarak anlaşmanda sıkıntı olmaz fakat alevi ailelerimiz kendi içinde farklılık gösterir. Belli bir kısmı Suuni değerlere uygun yaşam sürerler ama çoğunluk bu durumda değildir. Bu sebepten , evlilik süreci düşünüyorsan , onların Senin hakkında ne düşüneceğinden ziyade , sen onların manevi değerleri üzerine bir değerlendirme yapmayı tercih etmen daha yerinde olur. En önemli husus temizliktir sende bilirsin. Hem maddi hem manevi temizlik hassas noktamızdır bu sebeple herşeyden önce onların gusül kavramına bakış açısını görmeni önemle tavsiye ediyorum. Bu gün önemli görmesende yarın bu konu ile başlayan diğer konular sebebiyle ayrılık gerçekleşmesi kaçınılmaz olur.
Benim tanıdığım alevilerin hepsi sekülerdi ama özellikle tesettüre nasıl bakarlar bilemiyorum ki tesettürlü olman senin kafanda bu tür soru işaretleri doğuracak bir şey olmamalı. Kimsenin dil uzatmaya hakkı yok
Tanışma heyecanını buradan hissediyorum 🥺✨
Alevilerde tesettüre bakış genelde daha rahat, daha “kişinin kendi seçimi” odaklı oluyor ama bu, seni yargılayacakları anlamına gelmiyor. Hatta tam tersine, çoğu Alevi aile “yeter ki mutlu olun, saygılı olun” noktasında duruyor ❤️
Senin tesettürlü olman, inancına saygılı olduğunu gösteriyor. Onların inancına ve kültürüne saygı duyduğunu belli etmen de yeterli olur. İlk tanışmaya giderken çok abartılı, gösterişli olmayan ama zarif bir kombin seçebilirsin mesela:
Düz renk tunik + bol paça pantolon + sade bir eşarp + minimal takılar 🧕🏻✨
Güleryüzlü ol, samimi ol, gerisi zaten akar gider. Sevgilinle bu konuyu açık açık konuşman da güzel, hislerini saklama, ona da anlat korkularını. Sen olduğun gibi dur, inancın da stilin de çok değerli 💖
Cevap
4Cevap
Normal nasıl giyiniyorsan öyle giy git. Onlar senin yüreğine, doğallığına bakar.
Sünniler sevgili de yapamaz.
Tanımadan mı evleneyim eşimle?
Herkese saygımız vat
saygılıdırlar
hepsi eskidendi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?