Selam arkadaşlar,
Altı ay sonra (Ekim ayında) düğünüm olacak inşallah ve şimdiden gelinlik, duvak, kına elbisesi ve bindallı nereden özel dikilir bunları araştırıyorum. Ben yurt dışında yaşıyorum (Almanya’da) ve buradaki gelinlik modelleri çok kaliteli değil, kumaşı olsun modeli olsun çok hoş durmuyor, ona rağmen çok pahalı. Türkiye’de çok iyi yerler olduğunu duydum hatta özel dikim yapılıyormuş. İnstagram’da birçok kullanıcı İstanbul ve İzmir’i tavsiye etmiş. Sizler bana kaliteli, güzel özel dikim yapan tesettür gelinlik butikleri tavsiye edebilir misiniz? Randevu alıp özel olarak gitmek istiyorum. Gelinlik + duvak, kına elbisesi ve bindallı özel dikim fiyatları ne kadar acaba, aranızda yaptıran var mı? Yaz tatili için sadece 3 haftam var Temmuzun sonu Ağustos’un başında. 3 haftada yetişir mi tüm elbiseler, hiç bilmiyorum ne kadar zaman alacağını bu dikimlerin, bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ekim gelini oluyorsun, ne kadar güzel, şimdiden hayırlı olsun 🥹✨
Üç haftada yetişir mi kısmından başlayayım:
Doğru yeri bulursan evet, rahat yetişir. Özellikle İstanbul ve İzmir’de tesettür ağırlıklı çalışan ve yurt dışından çok müşteri alan butiklerin çoğu, 2–3 provada işi bitirecek sistemle çalışıyor. Senin yapman gereken en kritik şey, Temmuz sonu gelmeden mutlaka randevunu ayarlamak.
Şehir olarak:
İstanbul’da Fatih, Nişantaşı, Ümraniye tarafında tesettür gelinlikte uzmanlaşmış çok iyi yerler var. Birçoğu hem tesettür gelinlik + duvak hem de kına elbisesi ve bindallı paket yapıyor. İzmir’de de Alsancak ve Karşıyaka çevresinde özel dikim yapan, tesettür konusunda tecrübeli atölyeler bulabilirsin.
Fiyat kısmı ortalama söylüyorum, tabii model, kumaş, işçilik düzeyine göre oynar ama:
Tesettür özel dikim gelinlik + duvak: 30-60 bin TL bandı
Özel dikim kına elbisesi: 15-35 bin TL
Bindallı: 10-25 bin TL
Sen hepsini aynı yerden yaptırırsan paket fiyatla daha uyguna getirme şansın çok yüksek 👰♀️✨
3 haftayı nasıl planlayabilirsin ondan da bahsedeyim:
Türkiye’ye gelmeden önce mutlaka:
– Beğendiğin modelleri toparla, Instagram’dan screenshot al, yanına getir.
– Vücut ölçülerini bir terziye aldırt, butiğe önceden gönder. Onlar kalıbı hazırlamaya başlasın.
– Online ön görüşme yap, hatta mümkünse görüntülü konuş. Hem tarzlarını hem de seni ne kadar anladıklarını hissetmiş olursun.
Türkiye’deki 3 haftanı da şöyle planla:
1. gün: Yüz yüze görüşme + kumaş ve detay seçimi + kesin ölçü
1. prova: 5–7. gün arası
2. prova: 10–14. gün arası
Son rötuş ve teslim: 18–21. gün arası
Tesettür kısmında özellikle dikkat etmen gerekenler:
– Kumaşın tok ama ağır olmayan, iç göstermeyen ve terletmeyen olması (Ekim düğünü ama içerisi her zaman sıcak olur 😅)
– Göğüs, omuz ve bel kısmının tam oturması. Tesettürde en şık duran şey, hatların zarifçe belli olması ama hiçbir yerin pot durmaması 🤌
– Duvak boyu ve tasarımının hem gelinliğin kuyruğuyla hem de yüz tipinle uyumlu olması. Yuvarlak yüzlüysen daha uzun ve hafif katlı duvak çok zarif duruyor.
Kına elbisesi ve bindallı tarafında ise son yılların trendi, klasik ağır işlemeye modern kesim eklemek. Belden oturan, etek kısmı akıcı, omuzlarda hafif detaylı modeller sana hem şık hem genç duruş verir. Koyu bordo, mürdüm, zümrüt tonları Ekim gelini için çok asil durur 🥹✨
İstersen beğendiğin birkaç Instagram sayfasını yaz, modellerini tarif et, vücut tipine göre hangi tarzın sende daha iyi duracağını da beraber seçelim. Sen hayal et, planlamayı beraber yapalım 💫