Hayır gayet normal ama dinsiz ortamlarda başörtüsü kullanmak uygunsuz. Açık birinin camiye girerken ortama uymak için başını açması gerekiyorsa kapalı birinin de üniversiteye, devlet dairesine, törene girerken ortama uymak için, ortamın dinsizliğine saygı duymak için başını açması gerekir. o ortama uyum sağlamak ve kurallara saygı duymak için başörtüyle girilmemeli. eskiden yasaktı, çok saygısızlık yapıp başörtüyle girmeye çalışırlardı, çingene gibi kavga çıkarırlardı. uzun eteği çingeneler giyer ve başlarını örterler; hiçbir çingene mini etek giyip frikik vermez. kapalılar da çingeneye benzetiyorlar kendilerini. başörtüsü dini bir kıyafet olduğu için sadece dini ortamlarda ve ibadet esnasında kullanılmalı. toplu taşıma ibadet yeri değil, o yüzden başı örtmek de doğru değil. üniversitede başörtüsü olmaz; üniversiteler dinsiz kurumlar, orada allah kanunları yok, orada ibadet edilmiyor. dinsiz yerde din kıyafetinin işi ne? önemli birinin yanına giderken pijama giymemek gerekiyorsa, spor sütyeni spor salonu için uygunsa, saygıdan dolayı ve yerine göre giyinmek gerektiğinden dolayı dinsiz yerlerde dini kıyafet giymemek gerekir. önemli birinin yanına pijamayla gitmek saygısızlıksa, başörtüyle dinsiz bir yere gitmek, başörtüsünün yasak olduğu bir yere gitmek saygısızlıktır; kendini zorla kabullendirmeye çalışmak tahakküm kurmak ve diktatörlüktür. nereye gidersen git kıyafet kuralları var; askeriyedeki kıyafet kuralları insan hak ve özgürlüğünü ihlal değilse okulda, devlet kurumunda, sokakta dinsiz olan herhangi bir yerde dini kıyafetin yasak olması insan hak ve özgürlüklerinin ihlali olmamalı. kapalı birisinin dinsiz yere girerken başını açmayıp açıkların dini yere girerken kapanmaları insan hak ve özgürlüklerine saldırı, diktatörlük, islamcılığın hükümranlığıdır; laikliğe aykırıdır. laiklik demek özgürlük demek değil, din ve vicdan özgürlüğü demek; yani şeriat devletinde olduğu gibi herkes müslüman olmak zorunda değil demek. şeriatta herkes müslüman olmak zorundadır, olmayan öldürülür. dinde zorlama yok ama zorunluluk var; birini müslüman olmaya zorlamak yasak ama müslüman olmak zorunlu. allah zorluyor; zorlamasa dine göre kâfirler ebedi cehennemlik olmazdı. kendine saygı duymayıp kendini objeleştirene biz neden saygı duymak zorundayız? seks oyuncakları cinsel objedir, dolayısıyla kutularda ve derinlerde saklanırlar. bir kadın da kendini erkeklerden seks oyuncağı gibi saklarsa kendini objeleştirir; onları sadece sahipleri görür, başka kimse görmez. seks oyuncaklarının aksine vitrinlerde, afişlerde, bedenlerde, reklamlarda sergilenen mücevherleri herkes görür. açık giyinen kadınlar mücevher kadar değerlidir; crop giymen de hiçbir sorun yok.
Kadın erkek için çekicidir bu bir gerçek. Sen her ne kadar erkeklerin duygularını uyandırayım diye giymesen bile sonuç değişmiyor. Eğer erkeklerin senin için farklı duygular hissetmesini istemiyorsan bence giyme. Hani derler ya kadın kadın için süslenir diye bazılarını bir kenara koyarsak evet doğru. Ama sonuç değişmiyor. Senin amacının böyle giyipte çıkıyım erkeklerin dikkatini çekiyim olmadığına tüm samimiyetim ile inanıyorum. Bir erkek olarak söylüyorum senin niyetinin bu olmaması erkeklerin bazı duyguları hissetmesine engel olmuyor. Dikkate alırsan bir tavsiye olarak şunu söylemek isterim ki vücut hatlarını belli edecek, gösterecek kıyafetler giyme. İyi geceler.
İsterseniz çıplak gezinin hiç umurumda olmaz yalnız bakan erkeklere de laf etmeyin komik oluyorsunuz ve ayrıca bir kadın yaşlı genç farketmez laf ediyorsa kızmaya hakkınız yok bana sorarsan çok açık giyinince 15 yaş altına kötü örnek oluyorsunuz kadını da erkeği de biraz dikkat etsinler yeter erkeklerin de çoğunluğu ya dar giyiniyor ya organı belli eden giysiler tıpkı tayt gibi yorumuma katilirsiniz katilmazsiniz o sizin bileceğiniz is
İnsanlar istediği gibi giymeli. Tabi ki toplum kuralları gereği aşırıya kaçmamak lazım. Ama mini etek elbise giymek niye uygunsuz olsun ki?
İnsan kendisine yakışanı kendisinde güzel olanı giyebilir bana göre. Ama Türkiye'nin geldiği noktada bu herkes tarafından pek kabul edilen bir düşünce değil maalesef ki.
bak giyene bir şey diyemem o onun tercihi. Allah özgürlük vermiş bana olmaz asın kesin demek düşmez.
ya ben erkek gözüyle konuşayım. Seçeceğim eş ya da sevgilinin bu şekilde giymemesini isterim. Ama giyene neden giymedin demem. kınamam. doğru bulmam sadece.
Nereye gideceğinle alakalı biraz. Arkadaşlarla buluşmak için gereksiz iddialı. Sevgilinle buluşacaksan ilgi göreceğin kesin. Bara gideceksen de öyle. Düğünde akraba çatlatmacalık olabilir. Sonuçta neresinden baksan, kendini sergiliyorsun. Nerede, nasıl ve ne amaçla? Bu önemlidir.
Özgür bir ülke de yaşiyoruz. Herkes istediğini giyer. Neden uygunsuz olsun herkes istediğini giyecek, özgürce gezecek burası Afganistan değil ki de. Ben uygun görüyorum giyen giyer Abazaca bakıp açarlarsa bakarız mantığı da yok bende tabiki insan bakar ama rahatsız etmez, taciz etmez.
Giyen kadınlar olaya "erkeğin ki belli olsa uygun mudur, uygunsuz mudur" diye baksalar olay çözülecek aslında. Olaya objektif şekilde bakıp uygundur diyenin bence giymesinde sakınca yok, uygunsuz diyenin giymesinde sakınca var çünkü sen nasıl görmek istemiyorsan karşı taraf da görmek istemez.
Yani transparan kıyafetler var içine bir şey giyerek kombinleyebilirsin. Benim söylediğim, giydiğim kıyafet normal bir mağazada satılan bir mini elbise. Ben karar vermiyorum boyunu yaparken, giyerken giymeye karar veriyorum evet. Ama uygunsuz veya yasak bir şey değil kanunların önünde
Kanun değişse şeriat diye bağırırsınız yediğin haltı kanunlara atma , kıyafet sizin bileceğiniz iş hanım efendi transparan öneriniz için teşekkür ederim umarım ilerde erkek çocuğunuz olursa ona da transparan kombin tavsiyesi verirler.
Cok kısa olmamak sartıyla giyer herkes istediğini ama abartmamak gerek kimse kimsenin özel yerlerini görmek mecburiyetinde değil bu kadın içinde erkek içinde geçerli
İsteyen istediğini giye bilmeli benim kız arkadaşımda bol pantolonlar dar üstler giyiyor çok seviyor mini et giy desem asla der mesela sevmiyor kısıtlamam istediğini istediği şekilde giye bilir ama rahatsız olduğum bir durum olursa söylerim
Bu şekilde giyinmek sizi modern , zeki ya da güzel yapmaz !!! Ve ne kadar sinek var hepsini çekersiniz ve bu sineklerin sizi sevdiği için gelmez tek niyetleri kanınızı emmektir !
Uygunsuz tabi düşün bir erkek aynı bu karar açık giyinse ve dışarıda toplu taşımada yanına otursa ne hisedrsin rahatsiz olursun demi bence bu beden özgürlüğü vs değil kıyafet yasası da gelecek zaten bu ülkeye bakalım en kısa zamanda inşallah acikliginda bir sınırı olmalı.
Türkiye de yaşıyoruz bunu bi anlayalım bazı yerleri var öyle elbise giyince çıplak olmanla eşit oluyo onların gözünde yani ben dikkat çekmeyi öyle sevmiyorum ama modern yerde avrupai bi yerde neden giymiyim zaten herkes giyiniyo bakılmıyo bile
Etkilemek istediğin birisi veya birileri varsa ve bepenilme arzunu beslemek istiuordan evet vücudun da iyiyse bence mini elbise çok hoş gösteriyor dopru bir modelle
Ben hiçbir şey giymeyeceğim. Anadan doğma üryan gezeceğim. Kapalılık aptallıktır. İyi şey meydanda gezer yiğit meydanda belli olur. Yobaz mıyız kapalı gezelim?