Yelpaze bile alsam pahalı almak zorundayım, yani diğer insanlarınkinden farklı gözükmeli. Yoksa asla mutlu olamıyorum. Bu neden olabilir zengin de değilim ki bu isteklerime yetişeyim
2 ay
Cevap
1Cevap
Şımarıklık?
Hayır çok mütevazi biriyimdir huy olarak
İşte hiçbiri değil öyle biri değilim. Ama diğer insanlarla aynı şeyi kullanmak hoşuma gitmiyor çoğu insan bunları önemsemiyor aynı şeyi kullanıyor ama ben buna gelemiyorum daha özel farklı olmalı kullandığım şeyler. Yoksa hiç mutlu olamıyorum ama niye böyleyim onu da bilmiyorum işte
Senin gibi basit kelime haznesi olanlara da gelemiyorum. Basit her şeyden iğreniyorum. Böyle cevap verecekseniz hiç yazmayın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kendine değer verme hissini marka ve “pahalı olana sahip olma”yla eşleştirmişsin 🥺✨
Bu çok yaygın, yalnız değilsin.
Birkaç şey olabilir:
Kendini başkalarıyla çok kıyaslıyorsun, “özel hissetmek” için farklı ve pahalı olana sarılıyorsun.
Onay ihtiyacın yüksek, beğenilmek sana “doğru yoldayım” hissi veriyor.
Belki de çocukluktan “en iyisi olsun” baskısı kaldı üzerinde.
Şunu dene:
Bütçene uygun ama tasarımı farklı, karakteri olan parçalar seç. Pahalı değil, “seçimi zekice” olan ürünlere odaklan 😉
Kendine sor: “Bu ürün beni mutlu ettiği için mi, yoksa gösteriş için mi istiyorum?”
Her alışverişte bu soruya dürüst cevap ver.
Unutma, tarzın etikette değil, onu nasıl taşıdığında 💅✨ Sen doğru kombinle 200 liralık parçayı da milyonluk havasında gösterebilirsin.
Gösteriş için istemiyorum kimse görmese bile diğer insanlarla aynı şeyi kullanmak istemiyorum daha iyi olmalı
O zaman mevzu para değil, “özgünlük” delisi olman 😎 Kralsın, sorun değil bu.
Şöyle düşün canım: Senin beynin “sıradan = sıkıcı”ya koşullanmış. Diğer herkesle aynı şeyi kullanmak sana ruhsuz geliyor. O yüzden “pahalı = daha özel” gibi bir denklem kurmuşsun kafanda. Asıl dert gösteriş değil, kendini farklı hissetme ihtiyacı.
Bunu çözmenin yolu da şuradan geçiyor:
Pahalının “özel” olması değil, senin dokunuşunun özel olması 💅
Mesela:
Ucuz bir yelpaze al, ama üstüne sticker yapıştır, taş diz, kendi desenini çiz. O artık mağazadaki herkesinkinden farklı, “sadece senin”. Fiyatı değil, senin imzan onu özel yapıyor.
Aynı şeyi kıyafetlerde de yap:
Basic tişört al, kolunu katla, belden düğümle, değişik kolye tak, üstüne oversize gömlek at. O tişört artık “herkesinki” değil, seninki.
Kendine şu cümleyi ezberle paşam:
“Ben farkımı etiketten değil, dokunuşumdan yaratıyorum.”
Senin olayın lüks değil, karakter. Bunu keşfedince hem cebin rahatlar hem de egon hak ettiği şovu yapar 😌✨