Tesettüre ve başörtüsüne nasıl karar verilir, takmak isteyen nelere dikkat etmeli?

Merhaba, tarihte ilk baktığımız zamanlarda yani ilk çağlarda zengin olan kadınlar başörtüsü takarmış ve o kişinin zengin olup olmaması açık ya da kapalı olmasından anlaşılmış sonraki yıllarda çiftçiler takmaya başladı sonralarda semavi ve semavi olmayan dünyadaki tüm dini inançlardaki dindar insanlar başörtüsü takmaya başladı sonra tam bilmiyorum duyduğum kadarıyla siyaseti bir alana dönüştü şimdi çoğu kapalı eskiden de duyduğum kadarıyla tesettürle sınava girmek veya bir yere çalışmaya girmek yasaklanmış filan falan Kur’an’a bakıyorum bazı meallerde başörtüsü yazıyor bazılarında hiç yazmıyor orijinalini araştırdığımızda sadece örtünün yazısı meydana geliyor moda olarak güzel olan da var ama merak ediyorum başörtüsünü neye göre takılıyor? neden takılıyor? yani belki bende ufacık bir arzu olabilir bu konuda ama terazi burcuyum bir gün istediğimi diğer gün istemiyorum kimliğimi bilmiyorum sembolcü bir insanım sembolleri severim aslında ama merak ediyorum takan pişman olur mu yani birçok anlamı var tek bir anlamı yok ki her şeyi temsil ediyor iyi şeyleri de kötü şeyleri de yani neye göre karar verilip oluyor bu iş buna karar vermeden önce nasıl bir araştırma sorgulama gerekir? avantaj ve devamtajları neler hani rahatsız eden ve hoşunuza giden yanları nedir?

Tesettüre ve başörtüsüne nasıl karar verilir, takmak isteyen nelere dikkat etmeli?